Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@rébi píše: že kecáš kraviny…V reálu… V Americe se takhle většinou nerodí, i tam je to nejspíš menšinová záležitost a u nás se určitě najdou takové, které takto rodí (třeba já
![]()
)… Rozdíl je možná v tom, že u nás ta, která chce rodit přirozeně, je přinejmenším za exota, v Americe, kde je společensky přijatelnější být exotem, se nejsapíš ženy, co chtějí porod jinak než v nemocnici, tak moc neskandalizují a neodsuzují…
![]()
![]()
az na to, ze typicka americanka nechce mit s prirozenym porodem nic spolecnyho - typicka americanka rodi cisarem, v horsim pripade s epiduralem…prirozene tam rodi jen cizinky nebo nejake „osvicene“ americke zeny ![]()
Zdravím,
příspěvky mimo téma mažu - kdo s tématem nesouhlasí, má tu ke komentování spoustu dalších diskuzí.
Monika
https://www.emimino.cz/…lavani-9886/
Taky docela drsné. A podobné scénáře tady čtu snad v každém druhém deníčku…
často taky po mnohahodinovém utrpení následuje akutní císař nebo porod kleštěmi… ![]()
Doufám, že to není mimo téma…
Kdyby… Tak kdo ví, jak to chodívá v Americe? Podobně?
![]()
@rébi píše: že kecáš kraviny…![]()
Zakladatelka nechce rodit orgasmicky proto, že by byla amerikanofil, jenom se jí ten dokument líbil a přišlo jí, že by bylo fajn takhle rodit… Dokument je asi americký, tak jí možná přišlo, že se takhle v Americe běžně rodí a u nás, to ví tady každý, se běžně takhle nerodí… Takhle jsem to pochopila já…
V reálu… V Americe se takhle většinou nerodí, i tam je to nejspíš menšinová záležitost a u nás se určitě najdou takové, které takto rodí (třeba já![]()
)… Rozdíl je možná v tom, že u nás ta, která chce rodit přirozeně, je přinejmenším za exota, v Americe, kde je společensky přijatelnější být exotem, se nejsapíš ženy, co chtějí porod jinak než v nemocnici, tak moc neskandalizují a neodsuzují…
![]()
![]()
@Hanulka82 píše:
az na to, ze typicka americanka nechce mit s prirozenym porodem nic spolecnyho - typicka americanka rodi cisarem, v horsim pripade s epiduralem…prirozene tam rodi jen cizinky nebo nejake „osvicene“ americke zeny
@rébi píše:
https://www.emimino.cz/…lavani-9886/Taky docela drsné. A podobné scénáře tady čtu snad v každém druhém deníčku…
Doufám, že to není mimo téma…často taky po mnohahodinovém utrpení následuje akutní císař nebo porod kleštěmi…
![]()
@Talunka píše:
Hmmm, taky si myslím. Ale v tom případě, by se měli zamyslet nad tím, než začnou natáčet takové filmy a masírovat tím celý svět
Tak oni to nenatočili s komentářem, že takhle se rodí v Americe. Je to jen video o tom, jak porod i může vypadat, ale jedná se o menšinovou záležitost, protože většina rodí v porodnicích a s epidurálem.
@rébi píše:
https://www.emimino.cz/…lavani-9886/Taky docela drsné. A podobné scénáře tady čtu snad v každém druhém deníčku…
Doufám, že to není mimo téma…často taky po mnohahodinovém utrpení následuje akutní císař nebo porod kleštěmi…
![]()
Přesně, stačí si přečíst posledních 100 deníčků a velmi často tam je o nepříjemném personálu, zákrocích, o kterých rodičku ani neinformují předem atd.
Na druhou stranu o nepříjemných zážitcích se píše víc, protože spokojená rodička nemá takovou potřebu se s tím podělit a vypsat se z toho.
Já jsem teda těch porodních příběhů nejen tady četla fakt dost a mám takový nějaký obrázek o českých prorodnicích a pořád to nepříjemné chování a přístup k rodičkám jako k nesvéprávným je víceméně docela běžné, bohužel.
Nebo šance na to, že budeš mít štěstí na jen příjemný personál, neudělají nic bez tvého souhlasu, nechají tě rodit ve vybrané poloze a neodnesou ti rutinně dítě byť jen na pár hodinek, pokud si to opravdu nepřeješ, tak jestli tohle vše se podaří, tak je to opravdová klika…
@Mišanila píše:
Přesně, stačí si přečíst posledních 100 deníčků a velmi často tam je o nepříjemném personálu, zákrocích, o kterých rodičku ani neinformují předem atd.Na druhou stranu o nepříjemných zážitcích se píše víc, protože spokojená rodička nemá takovou potřebu se s tím podělit a vypsat se z toho.
Nebo šance na to, že budeš mít štěstí na jen příjemný personál, neudělají nic bez tvého souhlasu, nechají tě rodit ve vybrané poloze a neodnesou ti rutinně dítě byť jen na pár hodinek, pokud si to opravdu nepřeješ, tak jestli tohle vše se podaří, tak je to opravdová klika…
Já jsem teda těch porodních příběhů nejen tady četla fakt dost a mám takový nějaký obrázek o českých prorodnicích a pořád to nepříjemné chování a přístup k rodičkám jako k nesvéprávným je víceméně docela běžné, bohužel.
@Mišanila píše:
Přesně, stačí si přečíst posledních 100 deníčků a velmi často tam je o nepříjemném personálu, zákrocích, o kterých rodičku ani neinformují předem atd.Na druhou stranu o nepříjemných zážitcích se píše víc, protože spokojená rodička nemá takovou potřebu se s tím podělit a vypsat se z toho.
k tomu je dobrý porodní plán a mít chlapa sebou oni se pak chovají úplně jinak ![]()
@ivana-domca píše:
k tomu je dobrý porodní plán a mít chlapa sebou oni se pak chovají úplně jinak
Porodní plán jsem měla, poprvé chlapa taky, podruhé nestihl tak rychle dojet z práce, malá byla rychlejší
doběhl až na vážení a měření, na oba porody vzpomínám dobře, nikdo mě v nemocnici nestresoval, nemučil, byli hodní, při druhém porodu, kdy se holka od zazvonění na od dělení narodila za pár minut, kolem mě lítali jak včelky, trošku jsem je probrala v nudnou, horkou neděli
a no co nás čeká příště nevím
.
Začala jsem přemýšlet, že jestli bude 3tí porod bez komplikací a rychlý, jak ty první dva, dítě bude ok, že bych šla do ambulantího a v nemocnici zůstala 24 max. 48h. ještě si to musím promyslet.
@Talunka píše:
To iž jsem taky slyšela, že když je přítomný chlap, že je to lepší
ale ne každý chlap to snese, bacha na to ![]()
@IvkaH píše:
Porodní plán jsem měla, poprvé chlapa taky, podruhé nestihl tak rychle dojet z práce, malá byla rychlejšídoběhl až na vážení a měření, na oba porody vzpomínám dobře, nikdo mě v nemocnici nestresoval, nemučil, byli hodní, při druhém porodu, kdy se holka od zazvonění na od dělení narodila za pár minut, kolem mě lítali jak včelky, trošku jsem je probrala v nudnou, horkou neděli
![]()
a no co nás čeká příště nevím
.
Začala jsem přemýšlet, že jestli bude 3tí porod bez komplikací a rychlý, jak ty první dva, dítě bude ok, že bych šla do ambulantího a v nemocnici zůstala 24 max. 48h. ještě si to musím promyslet.
já už za sebou jeden ambulantní porod mám, pomalu se pripravuju na další, i když to má ještě čas ![]()
@ivana-domca píše:
já už za sebou jeden ambulantní porod mám, pomalu se pripravuju na další, i když to má ještě čas
já myslím, že máme podobný termín
mám kolem 5.5. ty taky tak nějak v dubnu/květnu né?