38tt bolesti - porod?

66
28.10.12 13:20

38tt bolesti-porod?

Ahoj, omlouvám se že to tady takhle řeším, ale nechci plašit..
Od rána mě bolí bříško, jako silné menstruace a opakují se každých 15minut(ale bolest je chvilková).Ráno ze mě vypadla asi hlenová zátka, pokud je takový světlý kus čehosi, poté jsem měla trošičku krve na toal. papíru..
Celou dobu citím silný tlak v podbříšku, ale nejhorší to je když sedím..
Poslíčky mívám docela často, ale vždycky to nějak samo přejde, ale dneska už to trvá od rána..

Rodit chci v Břeclavi a není to zrovna moc dobrá porodnice, hlavně jsou slavní svým chováním, a vím, že pokud tam příjdu a nebudu rodit, tak na mě moc příjemní nebudou a hned mě pošlou domů..Nechci zbytečně otravovat rodinu, jsem doma sama a každý má nějakou práci…
Prosím poradte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
28.10.12 13:24

Zkus do té porodnice zavolat a popsat jim to. Já normálně nerodila, tak omluva, že sem vůbec lezu, ale raději bych volala a počkala co ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
28.10.12 13:27

Zkus zavolat do porodky, to je dobra rada. A na me dobre zafungovala vana. Kdyz to byli posli, tak to po nejake dobe ve vane prestalo a ja zase v pohode vylezla, kontrakce se mi ve vane snasely sice lepe nez na suchu, ale fakt neprestaly.
Taky jsem se porad nemohla rozhodnout, zda jet a nakonec jsem byla pri prijmu na 7cm, takze jeste ze jsme vyrazili…
Podle popisu mi prijde, ze to zacatek porodu bude, ale jeden proste nikdy nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
28.10.12 13:31

Těžko říct, rodila jsem 3× a každý porod začínal úplně jinak, ale tohle mi připomíná můj první porod a bolesti se dostavily za cca 7 hodin :think: asi bych zkusila teplou vanu, buď se ti uleví, nebo se to rozjede.Hm, ale teď mě napadá, že jsi doma sama, tak nevím, jestli s tím bříškem sama zvládneš z vany :roll: :think: možná spíš sprchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 13:31

@nikolahlav já bych se hezky uvelebila a čekala. Může to být k porodu, nemusí to být k porodu, zátka může odcházet mnohem dřív před porodem (u mě vypadl velký kus někdy tuším ve středu, rodila jsem v sobotu, od chvíle, kdy odcházela zátka, tak mi břicho pracovalo fest, i to chvílemi dost zabolelo).
Pokud jsou bolesti kratší jak 45s, tak ještě nejsou dostatečně účinné, kontrakce by měla trvat k té minutě. Samozřejmě je spousta vyjímek potvrzujících pravidlo, ale většinou porod začínající kontrakcemi funguje tak, že se kontrakce prodlužují a intervaly mezi nimi zkracují. Pokud by se to náhodou najednou zvrhlo v nějaký fofr (to se může stát třeba po prasknutí vody, případně najednou skočí kontra po 5min a i častěji a ty najednou nebudeš schopná ničeho), tak si klidně zavolej sanitku, za to se nestřílí.
Ale jinak se snaž uvolnit se, odpočívat…
(mmch mě včera bolelo břicho od rána, večer jsem už chvílemi myslela, že fakt pojedem, v noci mě to i párkrát vzbudilo a furt jsem tady, vcelku :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.10.12 13:33

No kazdy to ma jine, me jen zarazi ze ty bolesti nejsou nejak extremni, boli to hodne, spis to píchá ale trva to max pul minuty a pak se to opakuje po 15 minutách.
Snažím se posilat zpravy z netu rodine at mi zavolaji a zkusi zavolat do porodnice, ja mam zablokovany telefon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 13:35

P. s. jinak vědomé rozhodnutí jet do porodnice, kde jsou vyhlášeni nerudným chováním, mi přijde možná trochu neprozřetelné - k porodu je potřeba klid, vlídnost, pocit bezpečí. Vidina, že na mě někdo bude štěkat, že jsem si jako prvorodička dovolila je vytrhovat, když to není k porodu, by mě od porodnice poměrně dost odradila.
Já rodila první dítě v místní porodnici, druhý radši plánovaně doma a pokud teď pojedu do porodnice, tak jedu do hodinu vzdálené porodnici - protože se tam chovají zkrátka jinak než v té naší. Už jsem tam byla i na kontrolách, radši se harcuju veřejnou dopravou tam, než abych strkala čumák do míst, které ve mě nevzbuzují důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.10.12 13:39

@Gladys
No a je možné že ta zátka odpadá víckrát než na jednou? Ze mě nejaké kousky vypadli už ve středu a ještě parkrát v týdnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 13:39
@nikolahlav píše:
No kazdy to ma jine, me jen zarazi ze ty bolesti nejsou nejak extremni, boli to hodne, spis to píchá ale trva to max pul minuty a pak se to opakuje po 15 minutách.
Snažím se posilat zpravy z netu rodine at mi zavolaji a zkusi zavolat do porodnice, ja mam zablokovany telefon

jo, to je zákon schválnosti. Muž takhle při odjezdu k prvnímu porodu vyndaval žebřík z auta, který jsme předchozí den převáželi :lol:
Teď zase včera poněkud zrasoval jedno kolo na svém autě (snížek klouže :twisted: ) a já v mém nemám benzín a nemám ani dálniční známku :lol: Takže odjezd bude případně ještě zajímavý :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.10.12 13:40

Na porod to asi vypadá, ale myslím si, že máš čas. Jestli jsou intervaly po 15 min- 1/2 min, tak ještě vcelku dost času.
Zapisuj si intervaly a až uvidíš, že se začíná první údaj zkracovat, druhý prodlužovat, tak je to opravdu k porodu, tzn. že to nejsou poslíci, ale opravdu porodní kontrakce.
Volat tam je podle mně zatím zbytečné a jet už úplně.
Kam jinam se chystáš, když se to Břeclav nelíbí?
Brno?
Já to chápu, taky bych nešla někam, kde to nemá dobrou pověst, za Brno doporučuji Bohunice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 13:41

@nikolahlav jasně, může odcházet postupně, ono je jí tam někdy překvapivě spousta ;) Ze mě teda šla u prvního jen dva dny, ale u druhého mi odcházela už od 35.tt a to zase po trošinkách, že jsem to skoro nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.10.12 13:43

@Gladys sice OT, ale koukám, jak to šíleně uteklo, ty zas budeš mamina :lol:
Co ten tvůj kohout přelétavej, je na tebe aspoń hodnej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 13:50

@berry4 včera byl protivnej, dneska je hodnej :lol: A cizí těhotenství vždycky utíká strašně rychle :mrgreen: (ale je fakt, že mě to taky poměrně dost uteklo, člověk s těma dvěma píďatama nějak nemá moc času :mrgreen: Teď jsem si připadala na posledních kontrolách jak nějaká herodeska, když jsem ani nevěděla, na jakou stranu mě mladej obvykle kope, jak často mám pohyby, zda mě bolí břicho, PA na mě tak divně koukala :lol: holt člověk nemá tolik času se pozorovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.10.12 14:08

Já do porodnice volala, řekli mi přijeďte, přijela jsem, zkoukli mě a řekli mi - planý poplach, tak jsme jeli domů. PS: Ještě ten den jsem porodila ;)

A intervaly 15 min jsou dlouhé, mě poslali domů s intervaly 3-4 minuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.10.12 14:12

Já za sebe bych taky nevolala - kamarádka doktorka mi řekla, že vždy když zavoláš a ptáš se, jeslti máš přijet, tak musí odpovědět, že ano - pokud by řekli, že ne a něco se stalo, tak mají průšvih.
Pokud to je začínající porod, tak jak psaly holky - ještě je dost času a kdyby se to nějak hrrrr rozjelo, tak volat sanitku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí