Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, bohužel ležím už tři dny v nemocnici a vyvolávají mi porod. Třetí den mi zavádějí prášky a pořád se vůbec nic neděje, bojím se císaře, ale ještě o něm nikdo nemluvil.
Máte někdo zkušenost s vyvoláváním v takovém stádiu s úplně uzavřenými cestami?
Po třech dnech jsem na 1cm.
Co zkusit vaginální napářku? Balónek nebo tyčinky na roztazeni porodních cest zkoušeli nebo zavádějí jen tablety? A 1 cm to nejsou úplně uzavřené porodní cesty už. Mně teda porod vyvolávali později, ale nejdřív dali tabletu a pak v podstatě začali tím, že praskli plodovou vodu.
@Leni1993 úplně uzavřené jsem je měla na začátku. A tyčinky jsem dostala, to jsem zapomněla zmínit. Už jsem na dva. Zítra mi budou asi praskat vodu.
Psala jsem to úplně v háji spíš mě zajímalo jak dlouho to trvalo u ostatních, protože už to chci mít za sebou a být doma s rodinou.
Ahoj, jen Ti chci napsat, že Ti přeji hodně sil 🌹
Je zde skupina (vím jen z doslechu) - Prázdná náruč.
Jsou tam ženy, které prošly ztrátáma dětí v různých fázích. Zkus se poradit i tam a možná tam najdeš i podporu.
Drž se 🌹
Mně sestra v nemocnici říkala, když se na to můj muž ptal, že se ještě nikdy nestalo, že by se porod nevyvolal ani 4. den. Dej vědět, jak to dopadlo. Já měla štěstí, už první den se to povedlo. Večer předtím mi dali tyčinky na otevření čípku, druhý den tablety na vyvolání v 7:30, 10:30 a 13:30. Po první a druhé tabletě jen slabé krvácení, před třetí tabletou už mi začaly pravidelné kontrakce, to bylo asi v jednu. Asi hodinu poté jsem se otevírala, byla jsem na 2 cm a několik chvil na to 5 cm a mohla jsem tlačit. Nevím, jestli má na to vliv velikost plodu, u mě byl plod malý a už trochu ve fázi rozkladu, byla jsem ve 23. týdnu. Při nejhorším ti píchnou vodu. ![]()
Ahoj,
Je mi líto co teď prožíváš
, já si tím také prošla ve 38 týdnu. Já dostala první tabletku na vyvolání někdy večer kolem osmé, pak ráno, tyčinky, nějaký čípek na uvolnění a porodila jsem ve dvě hodiny. Nebyla jsem také vůbec otevřená na začátku, ale od tyčinek na roztažení se to pak urychlilo. Hlavně má vliv i psychika. Strašně to bolelo i fyzicky i psychicky. Drž se a kdyby si cokoliv potřebovala můžeš mi napsat. Drž se, budu na tebe a tvého andílka myslet ![]()
Drž se ![]()
Mám zkušenosti se ztrátou, ale trochu jinak. Mě se naopak snažili zastavit porod jak jen to šlo (23tt).
Mohu doporučit podpůrnou skupinku na fb Dítě v srdci-pro rodiny po ztrátě miminka.
Tam se dočkáš podpory, rad i v tuto chvíli
. Je tam i pár žen, které se pohybují v této oblasti zdravotnictví.
Posílám spoustu sil. Je to jedna z nejtěžších chvil co žena (rodina) může zažít
.
@whitemirror tyčinky jsem dostala ve čtvrtek, teď jsem na 2cm. Bez krvácení bez bolestí. Vodu mi píchat budou, až tam půjde aspoň vidět.
Díkybohu, že mi zlatej doktor u příjmu vyřešil, že tu může být přítel od rána do večera. Jinak jsou návštěvy na půl hodiny denně.
Už to chci mít za sebou abych věděla, že to bylo bez komplikací a budu se moct dát co nejrychleji do pořádku aspoň po fyzický stránce. Abych byla v cajku dole a pak na odběry a zjistit co mi chybí za vitamíny a tak…ta psychika na mě dolehne až doma si myslím, ale aspoň tam budu mít klid, prostor a blízké lidi u sebe, tady je to vopruz.
Tak už je to za mnou a porod jsem zvládla jedničku. Cítím i psychickou úlevu, že jsem si malého mohla pochovat a rozloučit se s ním i když vím, že na mě dopadne ještě to jak moc mi chybí.
@Anonymní píše:
Tak už je to za mnou a porod jsem zvládla jedničku. Cítím i psychickou úlevu, že jsem si malého mohla pochovat a rozloučit se s ním i když vím, že na mě dopadne ještě to jak moc mi chybí.
@Anonymní píše:
Jsi silná žena, maminka andílka
. Teď to bude opravdu náročné období, ale ty to zvládneš
je dobře, že jsi si ho pochovala a rozloučila se s ním ![]()
Kdyby jsi potřebovala se vypsat, s nečím poradit, najdi si skupinku,,prázdná náruč,, tam je nás maminek andílků víc ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, bohužel ležím už tři dny v nemocnici a vyvolávají mi porod. Třetí den mi zavádějí prášky a pořád se vůbec nic neděje, bojím se císaře, ale ještě o něm nikdo nemluvil.
.
Máte někdo zkušenost s vyvoláváním v takovém stádiu s úplně uzavřenými cestami?
Po třech dnech jsem na 1cm