,,porod"- potrat vyvolaní druhý trimestr

197
8.8.17 20:48

,,porod"- potrat vyvolani druhy trim

Ahoj holky. Postihlo nas velke nestastie. Nas maly drobcek sa po druhom screeningu prestal vyvjat, ma casnou IUGR a v 26tt len 352 gramov. Nechcem sa o tom ani rozpisovat, je to strasne. Dufam len, ze vsetko prebehne ok aby sme sa mohli potom snazit.
Chcem sa vas opytat, ktora ste si tym presla, ako taky vyvolany porod prebieha? Ako dlho to trva a ako velmi to fyzicky boli? Psychicky teda urputne…
Dakujem za kazdu skusenost caka ma to u Apolinare :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
679
8.8.17 21:09

Ahoj, byla jsem na vyvolání porodu (potratu) ve 20. týdnu. Miminko bylo již mrtvé, zemřelo přirozeně (chromozomální vada). Vyvolání probíhalo pomocí tablet, pak mi dávali do kapačky oxytocin. Fyzicky to bolelo hodně, myslela jsem, že to nevydržím (bylo to mé první těhotenství, ve srovnání s vyvolaným porodem živé dcery ve 40 tt ty bolesti ještě tak hrozné nebyly), potom samotný porod už nebolel (hlavička je malá, miminko vážilo taky cca 300 gramů), dohromady jsem se dala pak rychle. Neměla jsem žádné problémy. Za tři měsíce jsem otěhotněla znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
8.8.17 21:09

Mně zavedli prostaglandinove cipky, celou noc kontrakce, pripichovali analgetika, byla jsem pak otupela, porodila jsem ráno, pak revize a za dva dny domu. Fyzická bolest byla nic proti bolesti v sobě. Držím palce :hug:,ať je brzo vše, jak si přejete, Buď silna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
8.8.17 21:11

Jinak už je to pět let, tak si přesně nepamatuju, jak dlouho to trvalo, ale myslím, že cca dvě hodiny bolesti, z toho půl hodiny silné. Přeju, co nejhladší průběh a drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.8.17 21:12

A myslíš, že je umělý potrat jediným řešením růstové retardace? Vždyt ta miminka jsou sice menší, ale jiak v pořádku. A svůj handicap po porodu doženou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
8.8.17 21:22

Ahoj holky diky moc za odpovede. Ono na 26tt ma len 352 gramov, mam zle prutoky placentou- zla vyziva a malo plodovej vody. Fatalny stav :( je to strasne… uplne sa citim prazdno… samo o sebe som sa bala prirodzeneho porodu, niee to este rodit takto a bojim sa, ci budem v poriadku… slubili mi epidural, ale viem ja, ci to pomoze… najradsej by som to prespala a zobudila sa… mam pocit, ze je to cele zly sen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.8.17 21:27

Ty jsi ve 26tt a chteji aby jsi dite potratila i kdyz je zive? Pokud je miminko zive, nech se okamzite prevest do specializovane nemocnice, kde se staraji o extreme nedonosena miminka. Od 24tt maji doktori povinost se pokusit dite zachranit i kdyz nema 500g. Pokud je dite jinak geneticky v poradku a jen neroste tudiz ma rustovou retardaci neni to duvod nechat ho umrit. Vahove odhady se muzou od skutecnosti lisit i o desitky gramu. I takove miminko dokazi zachranit. Vim o cem mluvim rodila jsem ve 26tt. Po nas se narodila holcicka ve 25tt s rustovou retardaci a vahou 400g a je naprosto v poradku bez nasledku. I mensi miminka zachrani. Pokud je dite zive tak za nej proboha bojuj. Klidne napis sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.8.17 21:28

@simusiacik nechci tě trápit a neznám okolnosti…ale pokud nemá miminko jiné vady, bojovala bych…Jestli stav nelze zlepšit, at už léky či životosprávou…Vždyt je živé, i když maličké :nevim:
A informovala bych se u více lékařů, není - li jiná cesta, než udělám takto zásadní krok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.8.17 21:31
@simusiacik píše:
Ahoj holky diky moc za odpovede. Ono na 26tt ma len 352 gramov, mam zle prutoky placentou- zla vyziva a malo plodovej vody. Fatalny stav :( je to strasne… uplne sa citim prazdno… samo o sebe som sa bala prirodzeneho porodu, niee to este rodit takto a bojim sa, ci budem v poriadku… slubili mi epidural, ale viem ja, ci to pomoze… najradsej by som to prespala a zobudila sa… mam pocit, ze je to cele zly sen

Kde proboha lezis? Nech se hned prevezt na specializovane pracoviste, takove miminko se da zachranit pokud neni postizene jinak a je jen mensi. Spatna vyziva i spatne prutoky i malo vody nemusi byt nutne rozsudek smrti. Nektere nemocnice takove porody stale neresi a zvoli jednodussi reseni, ale od ukonceneho 24tt maji povinnost se pokusit dite zachranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.8.17 21:32
@Elvinerha píše:
Ty jsi ve 26tt a chteji aby jsi dite potratila i kdyz je zive? Pokud je miminko zive, nech se okamzite prevest do specializovane nemocnice, kde se staraji o extreme nedonosena miminka. Od 24tt maji doktori povinost se pokusit dite zachranit i kdyz nema 500g. Pokud je dite jinak geneticky v poradku a jen neroste tudiz ma rustovou retardaci neni to duvod nechat ho umrit. Vahove odhady se muzou od skutecnosti lisit i o desitky gramu. I takove miminko dokazi zachranit. Vim o cem mluvim rodila jsem ve 26tt. Po nas se narodila holcicka ve 25tt s rustovou retardaci a vahou 400g a je naprosto v poradku bez nasledku. I mensi miminka zachrani. Pokud je dite zive tak za nej proboha bojuj. Klidne napis sz.

cítím to stejně. Navíc co jsme pochopila, tak zakl. nerodí. A není důvod, proč nepočkat a nedat miminku šanci, at je v břiše co nejdéle…Však možnosti sledování, jak se mu v břiše daří, medicína má…Narazila jsme na vlákno, kde holky tento syndrom řešily. Děti se narodily menší a dříve, ale zdravé. Nikdo je nenechával potratit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
8.8.17 21:35

Prosim dej malickemu sanci :-(.on si te vybral jako maminku…bojuj za nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.8.17 21:36

@pe-terka dle popisu se miminku nedari, ano ve specializovanem by ji nechali porodit treba hned a nejspis cisarem ale miminko by zachranovali. Tohle mi prijde ze lezi v nejake nemocnici kde lekari nechteji resit a chteji jednoduche reseni. Ale takovahle miminka se zachranuji, ale musi se dostat do nemocnice kde jsou na to vybaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
8.8.17 21:37

Apolinář má přeci oddělení pro nedonošence nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
8.8.17 21:38

@Elvinerha píše o Apolináři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
8.8.17 21:39

Nepoznám presné okolnosti ale kolegyňa mala tiež dcérku drobunkú, nerástla. Asi týždeň dva pred nástupom na materskú ju lekár poslal do nemocnice že to nemá zmysel aby dieťa držali v brušku, malá sa narodila a bola v inkubátore. Neviem koľko vážila, ale je v poriadku a živá až až :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty