Poradna duly
Jana Čurdová
No vidíš a já jsem ráda že jsem rodila v ČB.Holčina od nás rodila v Krumlově a moc nadšená nebyla.Takže ono si fakt nevybereš
Já bych v krumlově být nechtěla hlavně z toho důvodu že když bude něco s mimčem tak ho převezou do ČB a ty zůstaneš v Krumlově ![]()
Ale důležitý je aby bylo všechno v pořádku ![]()
Já jsem bohužel slyšela od několika známých docela hanění ČK - opravdu tam může člověk jít rodit, jedině, když je to bez komplikací… ale to dopředu málokterá z nás může tušit, že? Dokonce jedna lékařka z Prachatic, jezdila na směny i do ČK a když jsme se o tom bavily, jestli by pro mě udržování nebylo lepší v ČK, kam to mám fakt kousíček autem, tak rovnou řekla, že v žádným případě, že ani netušíme, co se tam děje, že řeší každý týden několik stížností. Rodí se tam dost, ženský jsou spokojené, ale nesmí se nic stát!!! U nás v baráku je ženská, který v Krumlově umřelo mimčo v 28. týdnu. Jela tam, že necítí pohyby a čekala 2 hodiny na chodbě! Po pitvě bylo jasně řečeno, že dítě bylo zdravé a kdyby jí hned udělali UZ a porodily, tak by dítě s největší pravděpodobností nemělo ani následky z předčasného porodu - samosebou po převezení do ČB na neonato. Je toho víc, nebudu vás strašit… Já mám jen jednu hnusnou vzpomínku, když jsem jela do ČK na pohotovost v 20. týdnu s krvácením a lékařka mi rovnou řekla, že snad vím, co to znamená, že to holky nepřežijou, ať se na to připravým!!! S brekotem jsem odjela, holky jsou ok, paní doktorka nepoznala nízko položenou placentu!!! Můj lékař to naštěstí poznal… Příště porodim radši doma…
Carrinka píše:
Já jsem bohužel slyšela od několika známých docela hanění ČK - opravdu tam může člověk jít rodit, jedině, když je to bez komplikací… ale to dopředu málokterá z nás může tušit, že? Dokonce jedna lékařka z Prachatic, jezdila na směny i do ČK a když jsme se o tom bavily, jestli by pro mě udržování nebylo lepší v ČK, kam to mám fakt kousíček autem, tak rovnou řekla, že v žádným případě, že ani netušíme, co se tam děje, že řeší každý týden několik stížností. Rodí se tam dost, ženský jsou spokojené, ale nesmí se nic stát!!! U nás v baráku je ženská, který v Krumlově umřelo mimčo v 28. týdnu. Jela tam, že necítí pohyby a čekala 2 hodiny na chodbě! Po pitvě bylo jasně řečeno, že dítě bylo zdravé a kdyby jí hned udělali UZ a porodily, tak by dítě s největší pravděpodobností nemělo ani následky z předčasného porodu - samosebou po převezení do ČB na neonato. Je toho víc, nebudu vás strašit… Já mám jen jednu hnusnou vzpomínku, když jsem jela do ČK na pohotovost v 20. týdnu s krvácením a lékařka mi rovnou řekla, že snad vím, co to znamená, že to holky nepřežijou, ať se na to připravým!!! S brekotem jsem odjela, holky jsou ok, paní doktorka nepoznala nízko položenou placentu!!! Můj lékař to naštěstí poznal… Příště porodim radši doma…
Doma nééé ![]()
MarkyM píše:Doma néééBývalá kolegyně z práce taky nestihla s druhým do porodnice
Já bych to teda cíleně neudělala, ale moc jsem chtěla rodit v Prachaticích, což mi nevyšlo. Zase jsem díky ČB porodila přirozeně, což vím, že bych v PT neporodila, tam po pár hodinách trápení raději uleví rodičce císařem… Ale zpětně jsem za to ráda, to, že jsem mohla fungovat pár hodin po porodu za to trápení stálo
Ahojky,
taky chci rodit v čb, čeká mě to za měsíc, pocity smíšené, obavy ano, ale za tu neonatologii mi snad vyměnit pohodlí stojí. Slyšela jsem hodně špatného, no snad to bude dobré… rodit do vody stejně nechci, jsem z čb, takže to bude mít taťka blízko…
Carrinko, proč byl problém s epidurálem? uvažuju o něm, nejsem ještě plně rozhodnutá… mám trošku strach, abych pak kojila, četla jsem, že to má na to vliv…
kači31 píše:
Ahojky,
taky chci rodit v čb, čeká mě to za měsíc, pocity smíšené, obavy ano, ale za tu neonatologii mi snad vyměnit pohodlí stojí. Slyšela jsem hodně špatného, no snad to bude dobré… rodit do vody stejně nechci, jsem z čb, takže to bude mít taťka blízko…Carrinko, proč byl problém s epidurálem? uvažuju o něm, nejsem ještě plně rozhodnutá… mám trošku strach, abych pak kojila, četla jsem, že to má na to vliv…
Epidurál ti nikdo nenabídne, i kdybys lezla bolestí po zdi, já si o něj řekla a stejně ho nedostala, prostě ignorace!!! Ale třeba to bylo jen blbou směnou - teda směnama, páč jsem rodila dlouho a vystřídalo se tam víc asistentek i doktorů ![]()
Přeju ti co nejpohodovější porod a další krásná Arťátko - jsem za ty naše berušky taky moc vděčná ![]()
Já bych asi nemohla tvrdit „budu rodit tam a tam protože kvůli tomu a tamtomu“ Nikde se nezavděčí všem.myslim,že je to taky o přístupu člověka.
MarkyM píše:
Já bych asi nemohla tvrdit „budu rodit tam a tam protože kvůli tomu a tamtomu“ Nikde se nezavděčí všem.myslim,že je to taky o přístupu člověka.
to máš pravdu, ale všichni mě tam znali, měsíc mě udržovali, nahoru na porodní sály jsem musela párkrát na monitor… PA tam chodí ty samé, co jsou na oddělení rizika… Zpětně vím (potvrdila mi to i příbuzná na neonatologii- bohužel měla volno,tak nešla k mýmu porodu jako dětská sestra
), že si musí člověk víc stěžovat a hlavně řvát!!! To já se strašně styděla a prostě jsem to nechtěla ani za nic… Prej jsem měla nejtišší porod za dlouho dobu, přitom jsem si to vyžrala - 12 hodin v leže, žádný úlevy na balohu atd… přikurtovaná kvůli monitorům holek… chápu, že je to u dvojek důležitý, ale co vím od dalších maminek dvojčat, tak to tak obvyklý není, holky byly ok, jen já měla vysoký tlak a pak teda komplikace při porodu, velkou ztrátu krve, téměř bezvědomí atd… Ale pořád jsem ČB vděčná za to, že mi porod v 33t zastavili a já rodila téměř donošený holky… To je jejich velký plus ![]()
Carrinka píše:MarkyM píše:to máš pravdu, ale všichni mě tam znali, měsíc mě udržovali, nahoru na porodní sály jsem musela párkrát na monitor… PA tam chodí ty samé, co jsou na oddělení rizika… Zpětně vím (potvrdila mi to i příbuzná na neonatologii- bohužel měla volno,tak nešla k mýmu porodu jako dětská sestra
Já bych asi nemohla tvrdit „budu rodit tam a tam protože kvůli tomu a tamtomu“ Nikde se nezavděčí všem.myslim,že je to taky o přístupu člověka.), že si musí člověk víc stěžovat a hlavně řvát!!! To já se strašně styděla a prostě jsem to nechtěla ani za nic… Prej jsem měla nejtišší porod za dlouho dobu, přitom jsem si to vyžrala - 12 hodin v leže, žádný úlevy na balohu atd… přikurtovaná kvůli monitorům holek… chápu, že je to u dvojek důležitý, ale co vím od dalších maminek dvojčat, tak to tak obvyklý není, holky byly ok, jen já měla vysoký tlak a pak teda komplikace při porodu, velkou ztrátu krve, téměř bezvědomí atd… Ale pořád jsem ČB vděčná za to, že mi porod v 33t zastavili a já rodila téměř donošený holky… To je jejich velký plus
Známá si zas na něco podobnýho stěžovala na krumlovskou nemocnici.Fakt si nevyberem holky,hlavně ať jsou prďolkové v pořádku to je to nejhlavnější ![]()
Carrinka píše: … Prej jsem měla nejtišší porod za dlouho dobu, přitom jsem si to vyžrala - 12 hodin v leže, žádný úlevy na balohu atd… přikurtovaná kvůli monitorům holek… chápu, že je to u dvojek důležitý, ale co vím od dalších maminek dvojčat, tak to tak obvyklý není, holky byly ok, jen já měla vysoký tlak a pak teda komplikace při porodu, velkou ztrátu krve, téměř bezvědomí atd… Ale pořád jsem ČB vděčná za to, že mi porod v 33t zastavili a já rodila téměř donošený holky… To je jejich velký plus
Byla jsem přikurtovaná kvůli monitorech… Ale pustili mě teda 2× na rychlou sprchu a vyčůrat - to jsem celý probrečela, trpěla jsem fakt šílenýma bolestma v kříži, poloha na zádech byla fakt šílená. Asi to bylo pro ně pohodlnější… achjooo… Na sále jsem byla od 7hod, porodila jsem v 18.37 a 18.44!!! To mi prdla den předtím na riziku voda cca před sedmou večer, nestihla jsem se navečeřet, takže jsem naposled obědvala den předem, nebudu popisovat, jak mi bylo zle hlady - to fakt ze sebe člověk nemůže vypotit žádnou sílu!!! Ale to je na jinou diskusi!!! Jsem ráda, že to dopadlo dobře a pokud náhodou budu mít ještě další Arťátko, tak snad nebudu mít problémy či rodit předčasně a radši pojedu do Prachatic, kde jsem chtěla rodit původně ![]()