Porod v sedmnácti

Anonymní
10.1.13 07:38

porod v 17nácti

Ahoj chtěla bych se zeptat co všechno musím vyřídit před porodem když my ještě není 18náct. Chcem aby mimi mělo příjmení po otci ale dá se to nějak udělat aby třeba nemusela máma podepisovat nějaké papíry že kým my nebude 18 tak bude ona odpovědná za malou? že by odpovědný byl přítel a na to měsíc dovrším 18 a pak já?
děkuju za rady jinak přítelovy je 20 bydlíme spolu od mích 15ti u mých rodičů před porodem se chcem stěhovat do vlastního :) Mimi je plánovaný akorát se nám zadařilo nějak dřív jak sme mysleli :) (prosím vás aby ste neodsuzovali a blbý komentáře si odpustili) Anonym dávám právě kvůli takovým příspěvkum. Pořád se někdo najde s blbýma řečma které pro mě nejsou vůbec zajímavé :)
Jo a omlouvám se za pravopis nejsem češka. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
205
10.1.13 07:47

Ahoj hlavní je aby přítel přiznal otcovství u soudu. jinak mě bylo čerstvých 17 když jsem porodila. :palec: V kolikátým seš týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 07:50

To jako budem muset na soud? :O o tom my nikdo nic neříkal…
už jsem v 38tt kdybych věděla že se to má řešit takhle tak to řeším hned na začátku… :( s přiznáním otcovství jinak bez problému ale nechápu proč na soud… :/ to nestačí na matriku? :)

• Citovat
  • Upravit
1009
10.1.13 07:51

Nevím, zda to je aktuální či u tebe nutné, ale jde, aby tě soud zplnoletnil i v 17. U těhotných, navíc skoro plnoletých, to je bez problémů. Jinak víc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 07:52

@HankaB zplnoletnění se už neoplatí když v březnu my bude 18… to by se ani nestihlo ale děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
205
10.1.13 08:00

Já to před deseti lety řešila u soudu. Podala se žádost a potom na předvolání jsme došli jenom do kanceláře, příteli vysvětlili jaký závazky ho čekají podepsal protokol a bylo. s tím na matriku a přepsat malýnu rodný list. nevím možná je to jinak :nevim: tak zkus co nejdřív zavolat na matriku a zeptat se hlavně řekni že jsi nezletilá. S nad ještě někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
10.1.13 08:01
@HankaB píše:
Nevím, zda to je aktuální či u tebe nutné, ale jde, aby tě soud zplnoletnil i v 17. U těhotných, navíc skoro plnoletých, to je bez problémů. Jinak víc nevím.

Já byla zplnoletněná. to se dělá jen za účelem sňatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 08:03

@fedokl děkuju no dneska se tam chystáme s přítelem kvůli příjmení :) už jsme tam párkrát byly a nikdy právě nikdo nic neřekl že by se mělo na soud nebo tak… :/ tak doufám že to pujdu nějak i bez toho… :) moc času už není :)

• Citovat
  • Upravit
8996
10.1.13 08:14

Příjmení jde kdyžrak upravit i po narození prcka. S tím bych si tak hlavu nelámala. Sice je to trochu náročnější, ale jde to. Pokud by byla po tvých 18ti svatba tak příjmení dítěte změní bez problémů. Já být tebou se spíš zajímám o dávky. Na PPM nárok nemáš, tak musíš poslat na Správu sociálního zabezpečení vyplněnou žádost o PPM, oni ti na to napíšou že na to nárok nemáš a s tímhle vyjádřením pak po porodu dítěte zajdeš na úřad práce a oni ti začnou hned vyplácet rodičovský příspěvek. Zjisti si na kolik let ho budeš moci mít a jestli máš nárok také na porodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
10.1.13 08:18

Ahoj budto budes muset podat navrh k soudu a nebo pockat do 18ti
ja sem. rodila v 17 a 3 mesice a cekala jsem.do osmnacti, ppac ten soud nez na.tebe prijde rada trva az rok, to nam. rekli na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.1.13 08:21

Dnees je to tak, ze od 17 jsi za dite odpovedna mam dojem, prijmeni dostane po tobe, vystavi ti RL a jak ti bude 18,muzes si ho vymenit, kam napisou prijmeni otce.tak mi to aspon rikala holcena v porodnici, coz je 6 let zpet tak to snad plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 08:22

@Lynette Na nic nárok nemam jelikož nejsem češka jak už jsem psala…takže živit nás bude přítel a pak nastoupím do práce. Tak my to řekli na uřadě :)

• Citovat
  • Upravit
205
10.1.13 08:25

Hele nám taky nikdo nic neřekl. všechno si musíš zjistit sama. zeptej se na té matrice tam to budou vědět. Ono příjmení není problém je problém kdo po porodu bude zákonný zástupce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 08:27

@fedokl no právě o to my jde… nechci aby to byla moje matka když tá mála má mě mámu i otce… :)

• Citovat
  • Upravit
8996
10.1.13 08:33
@Anonymní píše:
@Lynette Na nic nárok nemam jelikož nejsem češka jak už jsem psala…takže živit nás bude přítel a pak nastoupím do práce. Tak my to řekli na uřadě :)

Tak se po tvých 18ti vemte a hned budeš mít české občanství. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí