Porod v Holandsku

46867
27.2.11 22:39

Porod v Holandsku

Ahojky maminky,
chci s evas zeptat, zda jste nekdo rodil v Holandsku a podelit se semnou o zkusenosti s porodem zde :):kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
27.2.11 22:41

Já teda né :lol: ,ale chci se zeptat,jak ti to dopadlo????ale asi fajn vid? :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aja1111
27.2.11 23:16

Ahojky, ja rodila v NL ted v prosinci, mam cerstve zazitky tak se klidne ptej :wink:

• Citovat
  • Upravit
46867
28.2.11 08:16

Jeee, aspon nekdo, to jsem rada :)).
Ja mam zazitek jen z potratu ve 21tt a to musim rict, ze se chovali vyborne.
Me zajima tak strasne moc veci :D.
A v jake nemocnici jsi rodila? Davaji prednost prirozenemu porodu, ze? Ja mam dvojcatka, jsem teda jen na zacatku,ale i tak mam trosku strach, aby me tam nenechali tlacit KP :zed: . Ty jsi rodila prirozene? A jak je to s mimouskem, kontroluji kycle davaji vitaminky jak v CR?
To je otazek, ze ? :mrgreen:
Budu mooc rada o podeleni se zazitku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.2.11 08:18

Kamiko dopadlo to skvele :-P . Byli tam tam broucinci a krasne jim tloukla srdicka, jdu na dalsi UTZ 14.3. tak jsem zvedava, jak ciperni uz budou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
28.2.11 08:23
Jééé,tak to ti moc přeju a moooc gratuluji :dance: :potlesk: :palec:
Weru píše:
Kamiko dopadlo to skvele :-P . Byli tam tam broucinci a krasne jim tloukla srdicka, jdu na dalsi UTZ 14.3. tak jsem zvedava, jak ciperni uz budou :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
28.2.11 09:41

Ahojky :mavam: já žiji v Holandsku :wink: ,ale zatím se o miminko pokoušíme :palec: Taky by mě zajímala něčí zkušenost.Já vím jen to co mi vyprávěla kamarádka jak probíhal porod a tak,ale ne nějak dopodrobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.2.11 12:24

Jeee, vytej Misi. At se zadari co nejdrive. Ja praveze jen cetla, jak to chodi, ale po potratu se mi to zda mnohem mnohem lepsi, myslim ten pristup…
Ale na porod jsem teda zvedava :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aja1111
6.3.11 13:48

weru promin, jsem tu par dni nebyla…
Gratuluji ke dvojcatkum a preju hlavne at je vse jak ma a uzivas si tehu co nejvic a bez starosti.
Ja mela bezproblemove tehu a chodila na kontroly jen k " verloskundige " coz musim rict bylo oproti ceskym standartum velmi velmi slaba pece o tehotnou. Ze zacatku jsem s tim mela problem, jsem se stresovala proc nedelaji ty a tamty testy jako v CR. Tady ti vice mene meri pouze tlak, vazi a mimi - bricho kontroluji jen pohmatem. Za cele tehu jsem nemela jedinou kontrolu vnitrni, kontrolu cipku atd., neexistuje. Dokonce ani, kdyz jsem chytla kavsinkovou infekci, tak se na me ani nepodivali, nevzali ster, jen se poptali na priznaky a dali lek. Casem jsem si zvykla a jen verila, ze je vse ok. Krevni testy se delaji jen v 12tt a 20tt. A ultrazvuky celkem 3 / 12tt 20tt a 36tt. Porod jsem chtela v nemocnici, ale tedy s verloskundige, tedy " prirozeny porod " jak tomu rikaji pokud te tam jde odrodit tva verloskundige. Jenze me k ranu praskla voda, do obeda slabe kontrakce a pak vymizely, takze jsem druhy den ( v teto nemocnici do 24 h, jinak maji nektere nemocnice i 48 a 72 h po odtoku plodove vody )musela nastoupit na vyvolavany porod a v tom pripade porod prevzala gynekolozka, tedy bez verloskundige. Vyvolavany porod byl teda sila, kontrakce bez pauzy, nemela jsem ani cas polozit si hlavu na poslstar, ale zase byl rychly. Mela jsem tez asistenci " Duly " coz me moc pomohlo.Nemela zadne leky na bolest, epidural ( tady to jen zridka davaji ) a dokonce jsem ani nebyla strizena, sita. Kvuli vyvolavanemu porodu jsem musela zustat 2 dni v nemocnici, ale nastesti mala infekci nemela. Jinak se chodi 2 h po porodu domu, pokud rodis ve vecernich hodinach te nechaji do rana. Zni to drsne, ale ver, ze je to lepsi. Doma mas pak super servis od " kraamzorg ", pocet hodin je podle toho jake si platis pojisteni. Je to vlastne neco jako zdrav. sestra, ktera se stara o tebe, mimi, pripravuje jidlo, pravidelne prevlika postel, myje zachod atd. A hlavne podpori psychicky, pomuze a poradi s kojenim a vsim kolem mimi. Vetsinou je tato pomoc na 5 dni, ale muzes si vybrat i dele ci kratsi dobu. Reknu ti, ze prvni den pote co jsem jiz tuto pomoc nemela to byl hukot :lol:
Jsem se tu tak rozepsala…jo dojmu a pocitu je hodne. Samo i nektere zvlastnosti, veci ktere tu proste funguji uplne jinak nez v CR. Vseobecne je tu ale vse dost organizovane jak jen holandani jsou ve vsem :mrgreen:
Jeste bych ti chtela rict, ze ma kamaradka tady mela komplikovane tehu a mela uplne super nadstandartni peci…zkratka pokud mas neco tak se staraji a rozhodne nic nezanedbaji, i kdyz vseobecne je znamo, ze zdravotni pece je tady nic moc a to je od rodilych holandanu ne pristehovalcu, kteri jsou zvykli na jiny zpusob pece.

• Citovat
  • Upravit
Aja1111
6.3.11 13:54

omlouvam se za tak dlouhy prispevek. Preju pohodove tehu a dobre zkusennosti, prijemne verloskundige.
A pokud nastanou komplikace, neboj bude o tebe dobre postarano a vse bude ok :pankac: :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
46867
6.3.11 20:40

Dekuji moc za vzkazik, jsem rada, ze jsi mi to tak pekne popsala.
Ja mela UTZ obtyden ze zacatku predchoziho tehu, protoze trpim na vysoky tlak v tehu, takze me kontroloval jen doktor, s verloskundige jsem vubec neprisla do styku, takze mi to prislo jak v CR. Pootm jsem mela vyvolavanej potrat v 21+3tt a kdyz pises o te bolesti, tak vim o cem mluvis. A taky se ke mne chovali vyborne.
Tim , ze predchozi tehu dopadlo spatne jsem brana jako rizikove tehu, takze me kontrolovali v 5tt a 6tt a ted pujdu v 9tt, pak 12tt a potom uz nevim presne. Ale 9tt jdu k verloskundige, tak jsem zvedava :).
Mne se taky libi ten jejich prirozeny pristup k porodu, pokud neni nutny zasahnout v pripade komplikaci. A na kraamzorg se vylozene tesim :mrgreen: , bych si ji tam nechala na nekolik mesicu klidne, potom co jsem precetla od tebe, jak pekne ti pomaha :).
Jeste jednou dekuji moc za zkusenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
6.3.11 20:40

Dekuji moc za vzkazik, jsem rada, ze jsi mi to tak pekne popsala.
Ja mela UTZ obtyden ze zacatku predchoziho tehu, protoze trpim na vysoky tlak v tehu, takze me kontroloval jen doktor, s verloskundige jsem vubec neprisla do styku, takze mi to prislo jak v CR. Pootm jsem mela vyvolavanej potrat v 21+3tt a kdyz pises o te bolesti, tak vim o cem mluvis. A taky se ke mne chovali vyborne.
Tim , ze predchozi tehu dopadlo spatne jsem brana jako rizikove tehu, takze me kontrolovali v 5tt a 6tt a ted pujdu v 9tt, pak 12tt a potom uz nevim presne. Ale 9tt jdu k verloskundige, tak jsem zvedava :).
Mne se taky libi ten jejich prirozeny pristup k porodu, pokud neni nutny zasahnout v pripade komplikaci. A na kraamzorg se vylozene tesim :mrgreen: , bych si ji tam nechala na nekolik mesicu klidne, potom co jsem precetla od tebe, jak pekne ti pomaha :).
Jeste jednou dekuji moc za zkusenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aja1111
6.3.11 22:58

Weru Muzu se zeptat z jakeho duvodu jsi mela ukoncene tehu? jakmile te berou jako rizikovou, tak to mas super peci, to bude vse dobre :wink:
A ty uz jednu cacorku mas? …soudim podle fotky.
U me je to prvni, takze zase sbiram rady ohledne pece o mimi atd. Prvni mesic byl silenej, fakt hruza…mala rvala 20 hodin denne, krece, koliky, prdiky…nejsilenejsi bylo ji v te bolesti videt a byt naprosto neschopna pomoci, nic nezabiralo. Az probioticke kapicky, ktere se navic v NL nedaji sehnat, pro mimi je nemaji a Dr. a kdokoliv komu reknu co nam pomohlo, tak na me koukaji jako na silenou, ze ji neco takovyho davam a dokonce mame zaznam v karte…jak kdybych ji davala drogy :roll: . Ale od te doby je to andilek, spokojenne miminko, takze si ji konecne uzivame :wink:
Jo a jeste jedna rada, az si budes zarizovat kraamzorg, zaskrtni, ze ti nevadi mit tez navic na zauceni studentku. Ja mela celkem 3 ruzne kraamzorg, protoze jsem rodila pred vanoci a oni meli zkracene sluzby ( normalne mas tu stejnou max dve na celou dobu pece ) A ta posledni mela studentku na zauceni a to bylo nejlepsi!! ona se musela hodne snazit a navic tedy dvojita pomoc. Byly moc fajn, mile a ja opravdu mohla odpocivat. Tuhle sluzbu bych prala zavest v CR, je to 1000× lepsi nez travit nekolik dni v nemocnici jak je v CR zvykem. Navic snad neznam nikoho, kdo by mel uplne super zkusennost…bohuzel se vzdy najde nejaka neprijemna zdrav. sestra :-? To tady se absolutne nemuze a nesmi stat. Stejne tak v nemocnici, jak pises vsichni prijemni, napomocni…proste jinej kraj jinej mrav.
Mej se krasne, uzivej tehu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
46867
7.3.11 11:46
Aja1111 píše:
Weru Muzu se zeptat z jakeho duvodu jsi mela ukoncene tehu? jakmile te berou jako rizikovou, tak to mas super peci, to bude vse dobre :wink:
A ty uz jednu cacorku mas? …soudim podle fotky.
U me je to prvni, takze zase sbiram rady ohledne pece o mimi atd. Prvni mesic byl silenej, fakt hruza…mala rvala 20 hodin denne, krece, koliky, prdiky…nejsilenejsi bylo ji v te bolesti videt a byt naprosto neschopna pomoci, nic nezabiralo. Az probioticke kapicky, ktere se navic v NL nedaji sehnat, pro mimi je nemaji a Dr. a kdokoliv komu reknu co nam pomohlo, tak na me koukaji jako na silenou, ze ji neco takovyho davam a dokonce mame zaznam v karte…jak kdybych ji davala drogy :roll: . Ale od te doby je to andilek, spokojenne miminko, takze si ji konecne uzivame :wink:
Jo a jeste jedna rada, az si budes zarizovat kraamzorg, zaskrtni, ze ti nevadi mit tez navic na zauceni studentku. Ja mela celkem 3 ruzne kraamzorg, protoze jsem rodila pred vanoci a oni meli zkracene sluzby ( normalne mas tu stejnou max dve na celou dobu pece ) A ta posledni mela studentku na zauceni a to bylo nejlepsi!! ona se musela hodne snazit a navic tedy dvojita pomoc. Byly moc fajn, mile a ja opravdu mohla odpocivat. Tuhle sluzbu bych prala zavest v CR, je to 1000× lepsi nez travit nekolik dni v nemocnici jak je v CR zvykem. Navic snad neznam nikoho, kdo by mel uplne super zkusennost…bohuzel se vzdy najde nejaka neprijemna zdrav. sestra :-? To tady se absolutne nemuze a nesmi stat. Stejne tak v nemocnici, jak pises vsichni prijemni, napomocni…proste jinej kraj jinej mrav.
Mej se krasne, uzivej tehu :mavam:

Ja mela ukonceni, protoze mel malej gastroschizis giga. Tzn. ze kdyz se uplne na zacatku vyviji mimi a jak vznika zloudkovy vacek tak se ten „cervik“uzavre, ale malymu se nedovrelo brisko, takze mel jakoby diru v brisku, z ktereho mu sly ven vsechny organy, ono je to operovatelny, ale jen v mensich rozsazich a on mel venku vse a bohuzel i jatra, mel abnormalne malicky plice, uz mu organy tahaly ven i mocovy mechyrek, proste by neprezil :cry:. Ale diky pristuu tady vsech v nemocnici i okoli musim rict, ze jsem se s tim vyrovnala dobre, je mi po nem s partnerem smutno, ale asi se to melo stat. Jinak tahle nemoc se deje z neznamych duvodu…
Ja mam 8mi letou dceru, ale ze bych si extreme pamatovala, jak vse probihalo … :lol: Jinak dceru mam z exmanzelem , cechem.
No me by spis zajimalo, jestli kontroluji kycle miminkam, nekde jsem cetla, ze vubec…Tak jestli fakt ne, tak si na kontrolu zajedu do CR, protoze tohle zanedbat nechci. Jinak se chci zeptat, jestli mimskum davaji taky vitaminky? Myslim, ze se musi davat ted nevim prave jaky jestly B? Nejak sem tohle zapomnela :oops: .
O tech zdr sestrickach mas pravdu, jsem az koukala a cekala, kdy vyleze nejaka protivka a vono vubec ani doktora jsem protivnyho nepotkala. Navic mi prijde, ze tim, ze predchozi tehu nedopadlo, tak semnou strasne souciti i ted :palec: .
Presne to jsem probirala s partnerem o te kraamzorg. V nemocnici jsi 3-5 dni a kouknou na tebe, kdyz ti nesou jidlo , zkontrolovat jizvu, kdyz jsi po CS, a kdyz chces mimi na pokoj tak nehrozi, ze by ti pomohly, jen mozna s kojenim a jeste byla protivna, malou na me hodila a koj :mrgreen: .
Tady se i do nemocnice clovek tesi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aja1111
14.3.11 10:43

weru je mi to lito, takove veci by se nemeli stavat. Aspon, ze se to dalo lepe snest diky prijemnemu personalu a okoli. Dcerka ti tez jiste pomohla po psychicke strance…a ted tehu, to je fajn, i kdyz to jiste stale boli u srdicka, zapomenout se neda. Ale bude lip kazdy den :kytka:
Ja jsem o mimi prisla v zacatku, 7tt ale i tak to bylo narocne psychicky…hodne dlouho jsme se snazili a pak tohle. Tehdy jsem teda ale dobrou zkusennost s personalem nemela. Tady do prvni kontroly kolem 9tt nebo az 12tt pri NT vpodstate tehu neberou vazne. Pokud se neco prihodi, jako by nebylo :-( Me ani nevycistili, nebyla sance udelat nejaky rozbor - test z jakeho duvodu jsem potratila, proste nezajem, bohuzel :-? Takze neni tu vse ruzove a clovek musi mit ostre lokty nebo byt riskantni pripad, pak se staraji.
Co se tyka mimi a kontrol, tak kycle jen pohmatem, UTZ nedelaji. Tak ted premyslim, mela bych si to zaridit v CR? Jinak pokud kojis davaji se vitaminy D a K. Co mi vadi je, ze chodis s mimi k domacimu lekari…coz je dost prumer. K detskemu se dostanes jen v nemocnici, jen pokud je velky problem. No a moc zalezi na tom domacim jakyho mas. Ja ted budu menit doktora, protoze je to des bes a jen se modlim, abych nasla lepsiho, protoze se me zda, ze jsou na jedno brdo.
Hodne stesti at vam vse klape, nepotrebujes extra doktory a muzes si tehu uzivat :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky