Porod v Krči

364
7.1.06 00:44

Porod v Krči

Ahoj holčiny.
Ráda bych znala vaše názory na porod a šestinedělí v Krči? Na porod se nemohu stěžovat, ale na šestinedělí na standartu to byla hrůza :( .Kojit jsem se musela naučit sama a co s mým prvním miminkem to mi vysvětlila maminka, která byla semnou na pokoji. Dětská lékařka mě naprosto bezdůvodně vyděsila, že je to s miminkem špatné :cry: a po slibu, že se staví už jsem jí neviděla. I přístup sester s novorozeneckého byl katastrofa. Budu ráda když napíšete. Jestli mám jenom já takovou smůlu nebo jsem jen narazila prostě na špatný personál? :oops: Rodila jsem v červenci 2005. Díky moc
Jeny a Honzík 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
7.1.06 00:53

Já jsem si myslela, že právě Krč je na kojení super…Jsem zvědavá na další ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.1.06 09:12

Ahoj, já tam rodila taky v červenci, byla jsem ale na nadstandartu. Byli tam tehdy parádně přetížení, tak možná proto. Kvůli kojení, které se mi stejně nakonec nerozjelo, jsem tam byla 8 dní. Myslím, že nebýt baby boomu, bylo by to tam docela fajn. Skvělé byly ženské sestry, naprosto úžasné, ty dětské byly taky celkem trpělivé, ale o poznání přetaženější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.06 09:25

Ahoj, ja jsem prvni dva dny lezela na standardu a pak na nadstandardu. Byla jsem MAXIMALNE spokojena. Jak pristup lekaru tak sester. Detske sestry me neustale radily jak kojit a kontrolovaly moji techniku a to treba i ve dve rano.Vsichi byli moc fajn. Pro dalsi porod si bez premysleni vyberu opet Krc. Nora

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.1.06 11:34

rodila jsem v cervnu 2005 a taky jsem nebyla z Krce odvazana, pri tahani placenty se jim neco utrhlo, UZ neudelali, takze z toho byl po tydnu zanet delohy, 40ky horecky a antobiotika, sestinedeli taky nic moc, dve sestry na 30 maminek, kdyz rekly, ze prijdou hned, znamenalo to za 1-2 hodiny, nebo vubec, podle lekarky nam neslo kojeni, protoze jsem mela kratke bradavky, ale poradit jsem si musela sama, protoze nez by mi prisla pomoct sestra, tak by se Kuba urval hlady, ale kdyz jsem zapomnela treba zapsat posledni kojeni, tak to me hned servaly, takze tak…lepsi zazitky z Krce preje Janca

• Citovat
  • Upravit
104
7.1.06 13:24

No milé maminky, berte to z té lepší stránky.Díky tomu, že je tam skvělé oddělení pro nedonošené a nemocné děti, máte obrovskou šanci, že s Vaším miminkem bude všechno v pořádku, pokud se náhodou něco přihodí. :D Rodila jsem tam před 7 lety, dcera se narodila 34+0.Díky snaze a pomoci při kojení, jsem se rozkojila (ač dcera 10dní ležela na JIPce a teprve potom jsem ji prvně přikládala k prsu). Týden jsem za ní jen dojížděla, kojila ji jen tehdy a vozila odstříkané mléko. To mě naučily sestřičky z normálního oddělení šestinedělí a kojit mi pomáhaly sestřičky ze shora.Byly jsme tam celkem měsíc hospitalizované, rozhodně to nebylo vůbec jednoduché,ale tyhle problémy nebyly jediné, které nás potkaly, takže dodnes všem z té nemocnice moc děkuji.Bez nich bychom tu nebyly ani jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.1.06 14:09

Ahoj, ja rodila v 7/04 v Krci. Na sestinedeli jsem byla 2 dny na standardnim oddeleni a pak 2 dny na nadstandardu. Nadstandard byl proste SUPER nemam co bych vytkla, citila jsem se tam jak v hotelu (drahem hotelu) s kojenim pomoc kdykoliv, velice prijemne a ochotne.
V porovnanim s tim na standardnim odd. bylo samozrejme trosku znat, ze je tam na kazdou sestricku vic maminek nez na tom nadstandardu, takze ne vzdy mely cas hned, ale take byly ochotne a prave s kojenim si je nemuzu vynachvalit.
Jedine co bylo hnusne jsou na standardnim odd. jsou sprchy a zachody. To byl teda des bes, ale pristup personalu a i pokoje byly perfektni. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
7.1.06 14:57

Já rodila v Krči poprvé v květnu 2004 a jsem jim vděčná za to, že jsem Vaška kojila. Všichni se mi věnovali, přikládali Vašíka, učili mě, jak na to. Byla jsem tam týden, než se zdařilo. Tak jsem tam rodila i teď podruhé v listopadu 2005 a zase prima. Kdykoliv jsem něco potřebovala, tak mi vyhověli, co nejdříve. Takže buď jsem výjimka, nebo jsem měla prostě 2× štěstí na sestry :)
 Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
7.1.06 15:08

Já byla s porodem moc spokojená i s lidmi okolo, ale šestinedělí byla hrůza, po 2 dnech jsem se sesypala. Bylo vidět, že sestřičky nestíhají, což jsem brala, ale když jsem je několikrát poprosila, jestli by mi nepomohla s přiložením, byla naštvaná. Kojit jsem se naučila sama, koupat miminko taky. Nepříjemnou zkušenost jsem měla i s dětskou doktorkou, která mi oznámila pouze: že je to špatné, sdělila mi, že přijde a už jsem jí neviděla. Po celodenním shánění jsem rezignovala a pochopila že rooming je hlavně o tom postarej se sám. Moc děkuju mamince, která se mnou byla na pokoji a měla druhé dítko a se vším mi poradila. Jinak sestřičky z gynekologie byly super. Možná že jsem měla smůlu, že jsem byla zrovna v porodnici přes víkend. Mojí kamarádku rodili v krči medici a výsledek byl 20 hodinový porod a nakonec přidušený chlapeček, který je teď postižený, ale co si pak na doktorech vemete? Já měla štěstí v červenci měli medici prázdniny. Pa Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.06 15:41

Ahoj,rodila jsem v Krči dvakrát. 2000 a 2003. Poprvé na nadstandartu,podruhé normálně na oddělení. Pokaždé to bylo prima. Kojit mě naučili, neustále kontrolovali a trpělivě vysvětlovali. Chci ještě třetí dítě a určitě ho porodím právě tam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.1.06 15:59

Ahoj,
já rodila v Krči v roce 2003, bylo to prima. Až na totální nevyspání a pavučiny na společném WC na patře a chybějící koš na odpadky na pokoji si nemůžu stěžovat. Na kojení se mi zdáli supr, my jsme sice neměli se synem problémy, ale maminka, co byla se mnou na pokoji měla vpáčené bradavky a rozkojili ji. Byla tam déle a často jí chodili pomáhat přiložit dítě. Fakt mi připadalo, že by to naučili skoro i tatínky :lol: , tak mě překvapují jiné zkušenosti.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
364
31.1.06 17:10

Jsem ráda, že mají maminky s Krčí i dobré zkušenosti, já měla asi smulů nebo co. Kojit nás nenaučili i přes to, že jsem několikrát za den chodila za sestrami, abymi poradili. Jediné co uměly, že malého zabalili do plíny (svázali mu tak ručičky) tím nastal samozřejmě strašný řev, a sestra mi hrubě tahala za bradavky a cpala řvoucí uzlík k prsu. Je jasné, že výsledek byl negativní. Já nejsem fakt úzkostlivá, ale po půl roce, je mi z toho ještě zle. Nejsem nijak náročná, sestry a doktory spíš beru jako dobrovolníky a za jejich práci jsem jim vděčná, ale tenkrát jsem neměla moc štěstí. Rozkojila jsem se sama, tedy Honzík mi pomáhal :wink: v klídu a pohodě a na sestry jsem se vy… až po 4 dnech přřišla sestra speciál na kojení a řekla, že jsme šikuly a spoustu věcí nám ještě vysvětlila - ta byla moc super. Jinak přeji víc štěstí všem těhulkám.

Jana a Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
31.1.06 17:28

Ahojky,
tak já rodila v krči 3/2005 a můžu jen chválit. Ležela jsem na standartu. Mám trochu kratší bradavky, takže se mi sestřičky opravdu věnovaly a každé tři hodiny chodily poctivě přikládat se mnou. Mě to moc nešloa malé taky ne, takže myslim, že jsem nakonec kojila jen díky jim. Byly opravdu trpělivé, ale každá je jiná, takže jedna je ochotnější, druhá méně, ale to je asi normání. Já tam strávila týden a nemůžu si stěžovat na nic. Myslim, že i ty společné záchody a sprchy alespon vymalovali, takže se to těch pár dnů dá přežít. Každopádně myslim, že to není jen o setřičkách ale i o maminkách. Se mnou mávaly hormony a na jednu setřičku jsem byla doslova alergická, ale nakonec se ukázalo, že je príma. Takže všem přeju pohodový porod a s mimčem pak co nejrychleji domu!!!
 Kačula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
31.1.06 17:48

Právě, že je to o maminkách, právě ty hormonální změny. Už jsem se, ale i setkala s tím, že maminkám na nadstandartu přikládají větší důraz, samozřejmě z pochopitelných důvodu. Mě dětská dotorka nechala v půběhu vyšetření prcka právě proto, že musela za maminkou na nadstandartu (chtěla vysvětlit něco kvůli kojení). Chápu to zaplatili si lepší péči, ale myslím si, že tohle je spíš důsledek špatného zdarvotnictví u nás. Každopádně mě by stačila čtvrt hodinka, kde by mi vysvětlili co a jak, jsem zvyklá si poradit sama :D Jinak na sestřičky jsem nedokázala být hrubá, nemám to v povaze, takže možná i proto, kdybych byla velkohubější :D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.06 20:19

Rodila jsem v Krči v roce 2004. Péče sestřiček i lékařů byla až na jednu výjimku skvělá. S kojením sestřičky pomáhaly, kdykoliv bylo třeba. Stejně tak s péči o mimi.

Jedinou negativní zkušeností byl přístup dětské lékařky, které mi při odpovědi na mou otázku mimo jiné řekla, že " … mi nebude vysvětlovat celou medicínu a že zná labilní matky po porodu …„. Musím říct, že jestli jsem měla pocit, že do té doby "hormonální změny“ jakž takž zvládám, tak po tomto výroku jsem se fakt rozbrečela. Podotýkám, že jsem byla na nadstandardu, takže u některých lidí je přístup stejný kdekoliv. I tak, pokud budu rodit znovu, ráda bych zase do Krče. Nika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML