Co k jídlu bez mléka pro 19 měs. dítě?

321
7.1.06 00:19

Co k jídlu bez mléka pro 19 měs. dítě?

Ahoj holky,
kvůli exému jsme se dostali na alergologii a alergoložka navrhla alespoň týden bez mléka pro dceru, abych zjistila, zda se může jednat o alergii na kravské mléko.
Beru to tak, že pokud nebude Zuzka mít týden SUnar, tak se nic nestane, ale mám problém s tím, co jí dát na snídani, svačiny, večeři apod. a taky co jinak k pití. Obědy jí hezky, tak třeba má polévku před spaním a po probuzení druhé, ovoce a zeleninu jí také ráda. Ale minimálně 2 x denně mívala chleba vždycky namazaný pomazánkovým máslem nebo máslem a k tomu tvrdý sýr apod. Jediné co mě dnes napadlo byly sardinky ve vlastní šťávě, kterou jsem ten chleba trochu polila ať to není moc suché.
Uzeniny ani paštiky Zuzce nedávám a dle alergoložky by mohly alergii jen zhoršit, takže fakt vůbec netuším co jí dát.
Ještě mám teda v zásobě kukuřičné chlebíčky a cornflakesy, které jí i suché, ale přece nebude týden jen na tom a bez chleba?!

A k tomu pití - mívala 2 x denně SUnar, kvůli týdnu nechci kupovat nějaké předražené hypoalergenní mléko (už jsme to kdysi zkoušeli Bebu a nechutná jí). Neslazené čaje jí nechutnají a ani moc pro sladké pití nejsem, ale v poslední době jsem jí dávala sirup hodně ředěný vodou, ale to prý také není vhodné. Ještě mám nějaký mošt a ovocné šťávy přírodní, ale vzhledem k tomu, že má Zuzka často problém s řídkou stolicí je nemůže pít stále. Tak dneska měla jen čaje a hodně polévky, nějakou zeleninu a pomeranče, tak snad dehydrovaná nebude.

Prosím vás o nějaké nápady co zdravého na chleba nebo i bez chleba a co k pití, jestli vůbec něco existuje..... a byla bych ráda, kdybych nemusela kvůli týdnu vykoupit nějaký obchod se zdravou či speciální výživou. Nebo třeba napište jak jste to delaly vy, které jste také „testovaly“ děti :-)

Díky moc Mája a Zuzanka (skoro 19 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.1.06 03:16

Ahoj,
my byli bez mléka skoro rok a šlo to v pohodě. Na pití jsme kupovali sušené sójové mléko a malému chutnalo. Na chleba jsme dávali obyčejný margarín, vyráběli pomazánky atd. Jogurt koupíš skoro všude sójový. Do mléčných polévek nebo omáček jsem dávala misto kravského mléko sójové.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
342
7.1.06 09:20

Andulka má alergii na KM,takže my jsme bez mlíka pořád.Sojové nedávám,může na něj být alergie také,na vaření používám Ovesné mléko,a k pití Nutrilon Pepti (je bez receptu,i kdyby ti v lekárně tvrdili opak)
Na chleba má domácí džem a domácí sádlo :lol: ,usoudila jsem,že to nemůže být nic škodlivého…rozhodně přirozenější než margarin
Bohužel jogurty a tak mi v jídelníčku chybí…tak dostává prostě víc ovoce a zeleniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
7.1.06 09:50

ahoj Májo,

s jídelníčkem ti moc neporadím,nemám ještě tak velké dítě. ale mohla by jsi zkusit kaše- jáhelná, ovesná, pohanková..,něco z kuskusu.
a pozor na ryby a pomeranče - alergeny !!

Irias + štěpán 10,5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.1.06 19:35

Ahoj Májo,
já mám teď podobný problém, malý má nejspíš alergii na mléčný cukr. Dávala jsem obilný a rýžový nápoj, malému chutnaly, teď jsem zkusila i sójový,taky dobrý, ale je fakt, že sója je dost mrcha a dítko může brzo mít alergii i na ni.
Zkusila jsem i sójový jogurt, ale ten je fakt strašnej, malej mi ho vůbec nechtěl. Ale ve zdravé výživě mají různé pomazánky, které používám a ty dlabe.Sádlo je docela dobrej nápad, ale dala bych ho fakt jen malinko, je to asi dost bomba,co se tuku týče.Bála bych se průjmu.koupila jsem i tofu sýr bez příchutě a docela jsem uspěla. Místo kaše používám instantní rýžovou mouku a přidávám do ní ty sušený nápoje.
Máš štěstí, že to máte vy:,–(it jen na týden, my s tím budeme bojovat asi dýl..
Ahoj E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect