Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím
Má některá čerstvou zkušenost s opavskou porodnicí? Nejlépe letošní.. Jak porod probíhal, jaký byl přístup personálu atd. Díííky ![]()
Ja rodila letos v cervnu, prisla jsem v okolo seste a o pul devate jsem mela odrodeno, takze jsem z toho moc „nemela“ ![]()
Doporucuji, ale vzit partnera z toho duvodu, ze porodni asistentky jsou nekdy velmi „neduverive“ nebo alespon me neverila takova porodni asistentka kolem padesati bolesti a myslela si, ze jsem asi jen strasna citlivka, nebyt partner u toho, ktery je zdravotnik tak si tam porodim uplne sama (nemela jsem tam krom partnera jineho lekare, byli na vizite a porod probihal docela rychle 7:56 pichnuta voda 8:30 jsem porodila, ani epidural jsem nestihla) a na otazku partnera jestli drzi hraz odpovedela „zatim jo“ a dal se nestarala (byt mela docela praci s oblikanim jelikoz pred tim se neobtezovala kouknout, v dobe kdy se koukla bylo uz pul hlavicky ven) s chlapem budete mit vetsi zastani…
prosim o zachovani anonymu, moc rodinnych detailu
@veerunk.aa Ja nic nestihla, a to jsem si klystyr docela prala
a epidural jsem nestihla… brali mi krev aby mi ho mohli pichnout, ale anesteziolog prisel az po, protoze si asi rikal, ze prvorodicka nemuze tak rychle odrodit ![]()
Vlastne ani holena jsem tam nebyla (jako holila jsem se v pondeli a rodila ve stredu, takze jsem tam uplne rosti nemela, ale kdybych mela nastrih a byla sita problem by zrejme byl, ale nastesti jen jeden steh takze to tomu nevadilo)
Takže když epidural chci, tak jim to mám říct někdy hned při příjmu ať hned udělají odběry?
@veerunk.aa spis si nenech pichat hned po odberu plodovou vodu, me se rozjel porod strasne hned potom, proto se to nestihlo - 6:30 jsem byla otevrena na tri a 20 minut po pichnuti plodovky na 10 cm, ale je to jak u koho, zname treba praskla plodovka doma a porod ji museli vyvolavat protoze temer den a nic..
Muze a nemusi to tak byt, ale ja bych to priste treba uz neriskovala
Jako ja osobne si myslim, ze v Opave se rodi celkem dobre, mela jsem i prijmenou mladou doktorku (sice jak jsem psala nebyla u porodu ani pritomna jen mi pak az bylo dite na svete udelala jeden steh) i kdyz jsem od nekterych slysela treba na primare vyhrady, ze mel u zname kecy, ze takovy kus baby (trochu silnejsi postavy byla i pred tehotenstvim) prece musi porodit rychle a pak si dva mesice nemmohla kvuli poraneni sednout, ale kdovi, jestli to neni pribarvene trochu, protoze ja osobne mam taky trochu pifku na tu porodni asistentku, ktera byla takova ostra a behem tech 45 minut co jsem na tom sale byla jsem si vyslechla vety typu (protoze, to fakt jelo rychle tim padem i bolesti byly velke) „to musite vydrzte porod boli“ „necukejte sebou“ „boli vas to protoze spatne dychate“ a prislo mi, ze to rikala velmi arogantnim tonem…
@Miksinka Ja mela MUDr. L. Simkovou a jmeno porodnni asistentky si nepamatuji, a ani by se nehodilo ji zminovat, kdyz na ni nemam az tak pozitivni komentare, ale zase uplne si nestezuji, odrodila me sama a treba mela spatny den, ten muze mit kazdy. Jen jsem psala svuj osobni zazitek primo na muj porod a verim, ze hysterek u porodu, ktere jecely pro nic za nic ani poradne bolesti nemely zazila asi hodne a nemohla ocekavat ze do 45 minut od prichodu na sal ji tam porodim ![]()
@Miksinka klidne „ty“
no ja se bojim, ze pri druhem trba uz do te porodnice ani uz nedobehnu. Jsem tehdy s partnerem sla pesky, protoze to mame 7 minut a to jsem do te porodnice ani nechtela jit, protoze jsem si rikala, ze to jeste byt nemuze ![]()
Jo jinak zakladatelce doporucuji nadstandartni pokoj
ja ho „chytla“ diky rychlemu porodu a byla jsem maximalne spokojena, navic me temer kazdy z rodiny mohl prijd navstivit diky delsim navstevnim hodinam
No clovek nikdy nevi prave koho chytne, ja chtela mit svuj klid navic moji pojistovna takove veci castecne proplacela (jako nadstandart a epidural, ale ten uz je zdarma) tak me stal misto 2 tis. „jen“ 1100kc za ctyri dny…
No ja ho sice nemela ale u toho vyuctovani na konci pobytu rikala „no ten uz se stejne neplati“
U toho nadstandartu je blbe, ze nejde zamluvit, takze kdyz ho „nechytnes“ a nepujde na cviceni ani to nepouzijes na zaplaceni tripl testu tak ti to propadne
Ja uvazovala nad tim predporodnim kurzem, ale nakonec jsem nesla.. docela lituji toho, ze jsem nesla na nejaky kurz prvni pomoci pro miminka, ale zase si rikam, ze partner travi hodne casu doma a byt neni pediatr tak KPR umi a muze me to naucit doma
To mi pripomina, ze bych mu to mela rict ![]()
@Miksinka V tom cervnu, byl natresk a volno tam bylo.. davali na pokoje radeji po trech jen aby vydelali na tom nadstandartnim pokoji
prece jen normalni pokoj jim 500kc nevydela a ta 9 kde jsem byla ja, tam by se druha postel ani nevesla…Ale zpetne me zase trosinku mrzi, to ze jsem nenavazala zadny kamaradsky vztah s nejakou maminkou… ale zase kdovi na koho bych narazila… treba navazu nejake „maminkovske kamaradstvi“ na hristi az bude syn vetsi
Děkuju holky
o nadstandartu jsem ani neuvažovala, zaprvé se mi do toho nechce dávat tolik peněz, jelikož nikdy nevím jak dlouho tam pobudu.. za druhé budu jako prvorodička určitě ráda, když mi jiná spolubydlící maminka pomůže nebo poradí (pokud teda nebude zrovna opálenější pleti
).. a za třetí, stejně si myslím, že bych ho ted v září asi neměla šanci zabrat, jelikož je tam pořád plno. Jo a s tím epiduralem, že se neplatí, to se mi nějak nezdá.. když jsem tam byla asi 3 měsíce zpátky na prohlídku, tak říkali, že za něj chtějí 900 Kč a to už zlevnili, předtím stál mám pocit 1400 Kč ![]()
@veerunk.aa Jak jsem rikala, ja ho nemela, jedine za co jsem platila, byl ten nadstandart, ale u toho jak jsem podepisovala ty papiry „dluznika“ (nechapu proc to tak nazyvaji, to je jako kdybych to nechtela zaplatit
) ta sestra prohodila, kdyz tam vypisovala co jsem mela a nemela " to uz se ted stejne neplati" a z porodnice jsem odchazela 21.6.2015 tak ja nevim jak to berou, nebo jak moc byla ta sestra informovana, nebo jestli to myslela tak, ze to proplaci zpetne pojistovna (kdybych totiz nemela ten nadstandart vyuziju to u te pojistovny prave na ten epidural) takze to ta rodicka neplati.. kazdopadne ja za to, ze se neplati ruku do ohne nedam…
Ja nevim jak bych to treba delala na normalnim pokoji, protoze ze me ta krev po tom porodu vyslovene lela, takze jsem musela kazdou chvilku do sprchy a jelikoz ma clovek i docela povolene panevni dno tak jsem ani moc kolikrat neudrzela pri tom sprchovani a nedovedu si predstavit ze bych byla jeste s nekym, a nemohla jit do te sprchy kdykoliv by se mi zachtelo (zakony schvalnosti jsou neuprosne, a ja nekdy v te koupelne travila docela dost casu) + moje dite bylo aktivni hlavne v noci a jako prvorodicka jsem ho jeste neumela tak ucine uklidnit, takze by me i mrzelo kdybych pani na pokoji budila atd.
Ale vicemene je to jedno
nadstandart nebo obycejny - hlavni je porodit ve zdravi i zdrave dite ![]()
PS: opalenejsi ma prave vice zkusenosti
jelikoz i 20lete zeny mivaji uz 2 deti a vice ![]()
Tak ja mám zkušenosti jen ty nej nej nej. Rodila jsem letos v květnu a ještě doteď vzpomínám na porod jen v dobrém. Ja jsem si hned na přijmu nahlásila že možná budu chtít epidural. Takže mi vzali krev. Bylo mi řečeno že když mi tu krev na epidural nevezmou hned na přijdu tak pak budu čekat pul hodiny.
Já měla slaboučké kontrakce až do té doby co mi pan doktor píchnul vodu. Pak jsem dostala strašnou kontrakci kdy jsem se plazila po zemi a prosila o epidural. Musim říct že tam byli během vteřiny a mě bylo zase parádně. Ovšem epidural mi zkrátil předpokládanou dobu do samotného narození mimča. Takže místo předpokládané 14hodiny jsem porodila v 11.23
Takže za mě super. jinak za epidural jsem platila 900kč a pokoj jsem chtěla nadst. ale nebyl volný bohužel. Nakonec jsem byla rada, protože jsem si s kolegyní dobře popovídala.