porod ve 36.t?

40
21.9.09 17:09

porod ve 36.t?

Ahoj holky,
prosim o pomoc. Jsem ve 36./37.t a od vcerejska je mi nejak divne. Natekly mi nohy a citim takovou mirnou bolest jako pri menstruaci..trosku me boli i v zadech a v noze. Porad si rikam, ze je to tim, ze prece nosim mimi a ze uz to musi byt znat. Ale presto si rikam, ze uz by to mohlo zacit…rodila jste nektera na konci 36.t? Co mimi, neni to pro nej jeste brzy? Diky za pomoc,
 Mufka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
21.9.09 17:16

Nerodila,rodila jsem skoro ve 42 týdnu,ale znám spoustu holek,mimi bylo vždy o.k.
Muj nevlastní syn se narodil v 26 týdnu (600g před 16lety) a je taky o.k.
Jina bych to viděla na poslíčky,ale pokud ti není dobře tak jed k dr at na tebe mrkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.9.09 17:16

Není to sice stejná otázka, ale snad tě to aspoň trochu uklidní:

OTÁZKA:
dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat a poprosit o radu. čekam své již druhé dítě, nyní jsem ve 32.týdnu a bylo mi sděleno od mé gynekoložky zkracovaní děložního čípku, nyn je 31mm. své první dítě jsem porodila přesně o měsíc dřív v 36.týdnu, ze stejného důvodu z důvodu zkracovní se děložního čípku. jak velkou mam šanci na to abych donosila své druhé dítě aspoň do 38.týdne? a jde proti tomu nějak zabranit? a proč se tak vlastně dějě? děkuji za Vaši odpověď.

ODPOVĚĎ: (odpovídá MUDr. Michal Koucký, porodník)
Dobrý den,kdybych věděl,jak tomu zabránit,už mám jistě Nobelovu cenu :-) Celá generace porodníků se tím zabývá…Pro mě jste „low risk“ ( = nízké riziko ) , protože jste porodila v podstatě v termínu - medicínsky a socioekonomicky považujeme za závažné předčasné porody především pod 32.týden, pak se již výsledky péče o děti téměř rovnají donošeným - sama jste jistě živoucím důkazem - já a moje sestra také :-). Délka čípku Vámi uváděná je pro tento týden nadmíru dobrá,čili v pořádku. Čili zatím lze říci, že pravděpodobnost předč.porodu je velmi nízká,ale jestli bude doopravdy ,nikdo neumí stanovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.9.09 17:21

Mufko, jdu tě uklidnit, u nás na říjnové diskuzi už máme první miminko, narozené ve 36.týdnu a je úplně OK a váží dokonce 3400g :)
A jestli tě bříško, nohy, záda atp. bolí až teď, jsi dobrá. Protože my už jsme jeden velký hekající a funící lazaret :lol:
(a teď dostanu od holek vynadané :lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.09 17:28

To uz je v pohode :) Ja rodila zacatek 37 tt.a malej mel tri kila.Druhe taky 37 a tri kila.a normalne patej den jsme sli domu.Petra

• Citovat
  • Upravit
40
21.9.09 17:32

Ja jsem vedela holky, ze me uklidnite :-) Jo a mimochodem rada bych si poklajdala s tehulkami, ktere taky maji termin v rijnu (ja mam 19.rijna)…jak se prosim dostanu na nejakou diskusi? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.9.09 17:35
mufka píše:
Ja jsem vedela holky, ze me uklidnite :-) Jo a mimochodem rada bych si poklajdala s tehulkami, ktere taky maji termin v rijnu (ja mam 19.rijna)…jak se prosim dostanu na nejakou diskusi? Dekuji

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.9.09 18:06

Mufko, jen si dej pozor, pokud by ti bylo špatně, bolela tě hlava a byla jsi hodně oteklá, nemusí to být, ale občas je to známka preeklampsie.
Ale je fakt, že ke konci už je to fuška, takže člověka vše bolí. A miminko už je hotové, teď už jen tloustne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
21.9.09 18:35

Mufi, ja bych se toho taky nebala. Od 37. tydne je miminko donosene a moje kamaradka rodila na zacatku 36. tydne a maji krasneho zdraveho chlapecka.
Navic ty stavy co mas jsou treba jen treningove a myslim, ze uplne bezne posledni mesic pred porodem. Ja kdyz jdu na delsi sviznou prochazku, tak mam pak taky vzdycky pocit, ze ten den uz musim porodit a nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
21.9.09 19:28

Ja rodila 36+2. Violka je dosud v pohode, domu jsme sli 5.den, jen proto, ze jsme zezacatku chvili bojovaly s kojenim, nemela dost sily se prisat, ale zvladla to rychle. Mela 2640 a 48 cm. Ted uz se otaci na bricho, hraje si s rukama, hrackama..... a ma nejmene 5,5kg(nevim presne, pred tremi tydny to bylo 5130g).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
21.9.09 19:32

Ahojky, Vítek je 35+4 a měl 46cm a 2,35kg. V inkubátoru byl asi jenom 1hod na ohřátí. Taky byl slaboučký a hnedka od porodnice sme jeli Vojtovku. No a ve finále měl silnou žloutenku a nepodařilo se mi přes měsíční boj ho donutit pít z prsa. Ze začátku byl slaboučký, a přestože mi mlíko tryskalo jak v Karlových Varech tak si nedokázal nic vytáhnout, no a potom už nechtěl.
Ale ve 3měsících bys už nepoznala, že byl o chloupek dřív.
Měla sem preeklamsii, ale na tu by ti na kontrole přišli - měří tlak, a koukají na otoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.9.09 19:35

mufko
když jsem před porodem ležela v nemocnici na pozorování (kvůli tlaku), tak se mnou tam byla na udržování holka, kterou nakonec odvezli v 35. týdnu (do jiné porodnice, protože v té naší nebyla novorozenecká JIP) - a prý normálně… poležel si v inkubátoru.

(Ovšem v inkubátoru byla i moje drahá dcéra, které se narodila vzorně ve 40. týdnu - ovšem byla tak hubeńoučká, že si prostě nedržela teplotu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.09 19:49

Hl. se nestresuj;)
Já rodila v 37. týdnu, malá 3kg, vše ok a to, že se narodila o fous dřív bylo poznat jen na přirození.
 Hana

• Citovat
  • Upravit
1446
21.9.09 19:55

Mufko,
pojď k nám do října 09 :lol: .Jak píše Chuanitka,jsme jeden velký hekající lazaret :wink: :wink: :wink: .Ty to tvé pocity mám už měsíc.Sotva chodím,ležím…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.9.09 19:55

Jonáš je ve 36tt a vše bylo v pohodě. Má teda problémy s hypotonií. Ale to bych s porodem nespojovala. On už v břiše byl takovej hadráček.
Starší syn se narodil ve 37tt a byl víc než v pohodě.
Si říkám, jestli budu mít ještě třetí dítko, že to 35tt jistí. :-)

Tak jsem zvědavá, kdy porodíš. :-) Držím palce a dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí