Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslím, že nás březnových se to už netýká
Uvažuju, kde vlastně pudu rodit, nemocnici Havířov mám kousek, ale prej se porodní oddělení bude rušit tuším od 1.3. Máte někdo nějáké bližší info?
Hej, to mi neříkejte. Já jsem teda napůl ráda, neb jsem radši chtěla do Poruby, ale vnitřně jsem se už rozhodla pro H, máme to opravdu naproti a navíc jsem plná sebevědomí, že si do toho kecat nenechám
, tak by mě to teď vytočilo, mít o možnost míň(co si budem nalhávat, i na Porubu jsou mega stížnosti), mám TP začátek dubna, takže tímto začínám sledovat tuto diskuzi:).
Ano, zkušenosti mám a špatné. Tuto porodnici nedoporučuju ani nejhoršímu nepříteli. Ještě že to byl můj 2. porod a trval jen hod, jinak asi víc dětí nemám.
Profesně je nemůžu soudit, moc jsem si toho od nich nenechala, ale lidský přístup 0. Tak arogantní a bohorovný tým jsem v životě neviděla.
nepřihlášená Faraya
opravdu? Já jsem právě na přístup slyšela poslední dobou chválu, tak já nevím, kam mám jít ![]()
A kdy jsi rodila? Nebylo to třeba na Silvetra o půlnoci? Nebo nějaká alespoň „trochu“ výmluva? ![]()
Já rodila v Havířově před 4 lety, dělali mi sekci. Po porodu jsem šíleně krvácela, museli mi dát i transfůzi, když jsem přišla s tím že ze mě jdou obrovské kusy krve tak prý je to normální, po propuštění se můj gynekolog zhrozil že mě vůbec nevyčistili a čistil mě u něj v ordinaci, no teda nepřeju nikomu, kdybych prý přišla až po šestinedělí jak se normálně chodí tak nevím jak by to dopadlo, dostala bych infekci a nechci domýšlet
. A to mě operoval zástupce primáře. TAkže já Havířov nedoporučuji!! Píšu raději anonymně. ![]()
Každá máme asi jiné zkušenosti s touto porodnicí
rodila jsem v ní 2×,před 13 lety,což byl horor,nechutné prostředí i personál
a po druhé loni v září,musím říct,že jsem byla velmi spokojená,všechno je tam krásně nové,velmi příjemné prostředí pro příchod dítěte na svět a personál taky skvělý,jak sestry tak i doktoři,moc pěkně se staraly jak o mě tak i o našeho syna
za sebe mohu jen doporučit ![]()
Jako na šestinedělí nedám dopustit, to bylo fajn(i když, možná mi to tak přišlo, neb jako 2matku mě nechali být).
Ale porod byl příšerný. Žádná komplikace nebyla, takže je soudit profesně nemůžu, mně šlo čistě o přístup, kdy mi všeznalý zástupce primáře p. Janíček tvrdil, že mně to nemůže bolet, že on na monitoru nic nemá a pak se strašně divil, že jsem otevřená na 8cm a za 15 min se syn narodil(pak mi u velké vizity tvrdil, že to byl překotný porod, nebyl(!!!), jen on to dlouho za porod nepovažoval, ptže má empatii 0), manžel to skoro nestihl, ptže ho chytře poslali domů(já jsem mu řekla, ať radši zůstane blízko, že si nemyslím, že to bude taková věčnost, jak tvrdí). A v tu vteřinu, co se miminko narodilo mi cpali do napíchané ruky papíry k podpisu a strašně se šklebili, když jsem řekla, že to počká. Navíc pan doktor jen tak s úsměškem při šití podotkl, že jsem snad nechtěla nechat dotepat pupečník, ptže on s tím nesouhlasí(!!!)chtěla, měla v por.pl., z toho usuzuju, že veškeré přání rodičky nejprve prohlédne svým odborným okem a pak udělá pouze to s čím souhlasí ![]()
Takže za mně: už nikdy, a ptže plánujem 3. tak vím, kterému ústavu se vyhnout.
jo a rodila jsem loni na zač. dubna, takže bez nároku na výmluvu ![]()
@Faraya píše:
Jako na šestinedělí nedám dopustit, to bylo fajn(i když, možná mi to tak přišlo, neb jako 2matku mě nechali být).Ale porod byl příšerný. Žádná komplikace nebyla, takže je soudit profesně nemůžu, mně šlo čistě o přístup, kdy mi všeznalý zástupce primáře p. Janíček tvrdil, že mně to nemůže bolet, že on na monitoru nic nemá a pak se strašně divil, že jsem otevřená na 8cm a za 15 min se syn narodil(pak mi u velké vizity tvrdil, že to byl překotný porod, nebyl(!!!), jen on to dlouho za porod nepovažoval, ptže má empatii 0), manžel to skoro nestihl, ptže ho chytře poslali domů(já jsem mu řekla, ať radši zůstane blízko, že si nemyslím, že to bude taková věčnost, jak tvrdí). A v tu vteřinu, co se miminko narodilo mi cpali do napíchané ruky papíry k podpisu a strašně se šklebili, když jsem řekla, že to počká. Navíc pan doktor jen tak s úsměškem při šití podotkl, že jsem snad nechtěla nechat dotepat pupečník, ptže on s tím nesouhlasí(!!!)chtěla, měla v por.pl., z toho usuzuju, že veškeré přání rodičky nejprve prohlédne svým odborným okem a pak udělá pouze to s čím souhlasí
Takže za mně: už nikdy, a ptže plánujem 3. tak vím, kterému ústavu se vyhnout.
Je dost možné že nic takového si vůči mě nedovolily,protože jsem měla manžela celou dobu u sebe ale to už je ve hvězdách,jinak jsem opravdu byla spokojená,můj porod trval 15hod. a všichni se celou dobu o mě staraly dobře,neměla jsem pocit,že by to mělo být jinak ![]()
Monca85: jako jo, tvůj boj. Hodní a hnusní jsou všude. Jen si říkám, že když je zástupce primáře takový tolerantní a přístupný, jak na tom budou jeho podřízení? Přeju příjemný porod kdekoli.
Já mám totiž potom strach cestovat autem někde z jiného města. Kamarádka jela autem od nemocnice 2 minuty a byla z toho na nervy.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Pritele chteli poslat domu,jenze on se nenechal odbit a zustal tam semnou od zacatku.Samozrejme za 500