Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, já rodila první v J. Hradci a byla jsem naprosto spokojená, nemůžu si vůbec na nic stěžovat
Teď čekám druhé a znovu budu rodit tady ![]()
Já rodila 2× v Táboře a super. Jak porod, tak oddělení šestinedělí. Po druhé mi to přišlo ještě lepší, řekla bych, že kvalita jde nahoru. Aktuálně je tam nový primář, moc příjemný, empatický člověk. 2× mě rodil. Každým dnem se tam chystám do třetice. Dobré ohlasy jsem ještě slyšela na porodnici v Písku. Na ČB jsem bohužel také neslyšela nic moc dobrého.
Rodila jsem v ČB 2× a vždy vše ok.
Záleží co od toho čekáš. ČB je fakt továrna na děti
Ale zase špičková neonatologie! Pokud by byl problém nebo dřívější porod tak bych frčela rovnou do Budějc.
Dvě moje kamarádky jezdí rodit do J. Hradce a moc si to chválí. Je to tam takové menší a rodinné. Ochotný personál.
Další kamarádka je taková alternativní
takže ta už 3× rodila v Č. Krumlově do vody. Krumlov je vyhlášený, že do porodu zasahuje co nejméně.
Takže fakt je to spíš na tobě.
Já rodila v Prachatické porodnici v prosinci 2023 a mohu vám ji doporučit. Pan primar MuDr. Študent je poklad zdejšího oddělení. Já měla rizikové tehotenstvi a původně jsem měla rodit u Apolinare v Praze. Ale jelikož jsme tou dobou byli na jihu kousek od Prachatic (máme tu chalupu) a začala mi odtékat plodová voda už v 31 tt. Tak jsme jeli sem. Prekvapil mě skvělý, profesionální přístup pana primáře. ( má zkušenosti z Pražských porodnic a moje paní gynekoložka mu tam posílala své rizikove onkologicky nemocné pacientky. Nechali si mě na oddělení do 35tt. k a pak jsem zde i 39+5 rodila nakonec vyvolavaně,. Porod skvělý, i když chlapeček vážil skoro 4 kg. Mohla jsem si zvolit polohu, vsichni empatičtí, hodní, dotepal pupečník, nechali mi ho na bondig 2 hod.. Byla jsem jak ve sprse, na míči,.. Po celou dobu se mnou byla porodni asistentka (manžel byl s naší prvni dcerkou doma..) a oddělení šestinedělí skvělé též. Od dětských lékařů, po sestry, laktační poradkyne.. Všechny pokoje maji socialni zarizeni.. Dá se vybrat i nadstandard, ktery narozdil od cen v Praze je za hubičku. A dokonce maji i rodinny pokoj. Podívejte na stranky. A poslechněte si rozhovor na youtube s panem primářem. Ma skvělou vizi. Jen je škoda, že je tam prakticky sám a nemá žádného zástupce.. Jinak já měla z Prahy pred 6 ti lety špatnou zkušenost, kde mě i zanedbali po porodu a díky tomu jsem pak byla ohrožena na životě. Tady se o všechno pan primář postaral, konzultoval vše s moji paní doktorkou z Prahy a vše proběhlo bez jakekoli komplikace.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky jste tady některá z jihu?
ráda bych se zeptala na zkušenosti např. z porodnice Tábor, Budejce, Krumlov, J. Hradec…kdybych to měla brát podle vzdálenosti, jsou pro mě nejpraktictejsi Budejce, ALE skoro každý mě odrazuje, že je tam přístup prý šílený
kdyby mi to řekla jedna, budu si myslet že bohužel měla zrovna smůlu, ale říká mi to dost lidí…máte některá zkušenost?