Porodnice Karviná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
473
8.7.07 14:27

Porodnice Karviná

Ahojte, diskuse k porodnici v Karviné tady zatím není. Rodila jsem v Karviné 06/2004 císařem. Byla jsem spokojená. Nejspíš tam budu rodit zase. Přesto bych se vás ráda optala na vaše „novější“ zkušenosti.

Jaké to tam je s personálem, jestli není moc narváno, jaká jména tam ted frčí u novorezců…a cokoli dalšího.

Když jsem tam byla já, zrovna zrušili porodnici v Bohumíně, takže tam bylo děsně přeplněno, přesto byl personál super doktoři i porodní asistentky se mohly přetrhnout. Trochu se mi zdálo, že sestřičky z novorozenéckého nestíhaly a moc mi tím pádem nepomohly s kojením.
ale stěžovat si na ně nemůžu, dělaly asi co se dalo. Když jsem dávala malému jméno Vojtěch říkala jsem si jak jsem to geniálně vymyslela…takové krásné jméno a nikoho takového neznám…až v porodnici jsem zjistila, že na každém pokoji je alespon jeden Vojta :roll: .
Moc nadšeně se netvářili na to, že bych uvažovala o epidurálu…spíš mi přišlo, že to tam není běžné …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1667
8.7.07 19:08

Já - vyvolávaný porod 8/2006 personál dobrý, doktoři taky. Epidurál je prý možno dostat pouze pokud se rodí dopoledne, pak už není k dispozici anesteziolog :wink: Taky jsem měla pocit, že sestry z novorozeneckého nestíhají.
Co se týče jmen, stále prý „frčí“ Vojtěch a Terezka - ale to snad celorepublikově :lol: :lol: :lol:
Narváno jak kdy, fofr je stále jelikož teď,jakožto Husákovy děti, rodíme ostošest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
8.7.07 21:51

Ahojky Leea,
já jsem v Karviné rodila letos v březnu. Porod nic moc, trval strašně dlouho, nikdo nám nic neříkal, jen chodili a píchali do mě nějaké injekce…manžel byl nervózní jak pes, chtěl vědět co a jak, kdy už to bude ale nedozvěděli jsme se nic. Toť možná špatná zkušenost. Pak se mi porod začal komplikovat a najednou kolem mě bylo asi 10 lidí, všichni makali, vysvětlovali, povzbuzovali a za pomocí vaxu se nám narodila Emička.
Na oddělení šestinedělí jsou úplně úžasné sestry, ochotné tě vyslechnout, pomoct, zavedou tě do sprchy a pokud nemůžeš, vemou tě na křesle. Sestry z dětského jsou taky skvělé (jen jedna je taková divná patronka), ale všechny ostatní jsou moc fajn a strašně milé,krásně se starají o miminka, chodí po pokojích i v noci,když slyší plakat mimi nějak dlouho,tak přijdou,jestli je všechno OK, na kojení se chodily ptát i 5× denně.
S epidurálem raději nepočítej, v Karviné nejsou jeho příznvci…což je škoda, mohla jsem těch šílených 16 hodin zvládnout s úsměvem na rtu :D :) Ale moje mimi a každé mimi za to stojí!!!
Držím palce, ať vám vše dobře dopadne!!!!
Dagmar a Ema

""http://tac.families.com/ezb/892592.png:http://tac.families.com/ezb/892592.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
9.7.07 10:12

Ahoj, já sice rodila v Třinci, ale teď už vím, že jsem měla jet raději do Karviné. Kamarádka tam rodila minulý rok a prý to s Třincem nejde srovnat. Hlavně péče sestřiček. V Třinci jsou takové oprsklé, když něco chceš, tak se musíš chodit ptát sama. Vlastní iniciativa nulová. Jediná výhoda je ten epidurál…dávali mi ho někdy po půlnoci a anesteziolog tam byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
11.7.07 20:03

no,já taky rodila v Třinci a názor na sestřičky mám podobný jako Tin 8) Jenže nemůžu si pomoct, na karviné mi vždycky vadily ty sprchy a WC na chodbě. To jako bych měla mimi nechat na pokoji a jít na chodbu,navíc si dovedu představit,že sprchy mohou být často obsazené. Já se v Třinci sprchovala skoro furt,byla hned na pokoji, takže brečící mimi bylo dobře slyšet. A taky tam prý je někdy dost maminek na pokoji :? Nic proti maminkám,ale ve dne v noci třeba tři brečící dítka plus to moje..no,nic moc představa. A to si o sobě myslím,že nejsem nijak zvlášť náročná,ale po porodu jsem opravdu toužila a snad si i zasloužila nějaký ten komfort :wink: Takže tohle jsou věci,proč jsem o Karviné ani neuvažovala,jenže po zkušenosti z Třincem budu muset s druhým mimi buď počkat,než zrekonstruujou Karvinou :D nebo jít někam úplně jinam. :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
17675
27.7.07 22:48

Ahoj,
rodila jsem v Karvine v rijnu 2006. Sestricky dobre, doktori taky(ale Koneczny je Koneczny,no,on uz jiny nebude :roll: :? ),vzhledem k tomu ze jsem rodila od osmi rana az do vecera, vystridaly se u me tri sluzby :) Nejpohodovejsi byla mlada pani doktorka,jmeno jsem uz zapomela.
Co se mi nelibilo,bylo jejich hr hr na porod,takze z rano vypadajiciho spontanniho byl nakonec od 13te hodiny vyvolavany porod vsemi moznymi zpusoby :roll: No malou jsem porodila, takze dobrý :)

Epidural mela pani co rodila ve stejnou dobu(rikala to,nevim, ja byla na samostatnem sale),a mela ho domluveny dopredu. Me ho teda ani nenabidli.(ale jsem srab,nenechala bych si ho dat)

Novorozenecke-zima zima zima. Desne. Po 4 dnech jsem odchazela s anginou a bez mlika :? Sestry dost nestihaly. Ale byl tam celkem naprask.Taky bacha-od zacatku cpou deckam flasky s cajem(=dudlik).

Jinak jsem byla spokojena.

Co se tyce jmen,vubec netusim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
28.9.07 07:26

ahoj holky
tak mě se v karviné narodila 15.3 císařským řezem holčička, císař proto že po vyvolání se malé přestalo v bříšku líbit a měla problémy s dýcháním, 4 hodiny mě drželi na monitoru ale nakonec se rozhodli pro císaře, bylo riziko že by malou museli křísit. dali mi možnost umtvení od pasu dolů ale to jsem nechtěla a ani oni mi to moc nedoporučovali, primář mi všechnoo vysvětlil, sestřičky to byly andělé a prostě jsem s Karvinou a jejich péčí naprosto spokojená, jen těch :dance: by tam nemuselo být tolik,
chtěla jsem nadstandart ale nebyl volný a nakonec jsem byla ráda ležela jsem na 2lůžáku s maminou a aspon mi poradila jak na to :D
takže druhý porod karviná, jen doufám že tentokrát zažiju zy pocity o které jsem kvůli císaři přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BIHI
13.7.10 21:17

Jak tak koukám tak jsou tady hodně staré příspěvky.Já mám zkušenost s touhle porodnici velmi špatnou co se týče porodního personálu.Jako prvorodička jsem rodila 15hodin a sestřička ke mě byla velice odměřená a chodila zamnou co 2hodiny.Ale to bylo oproti doktorce ještě drobeček..na porodním sále se vedlemě posadila, dala si nohu přes nohu a řekla…co tady jako řvete, to vám nepomůže a vzbudíte mi celou nemocnici!!!Každá matka mi dá za pravdu, že si u 15hodinového porodu zařvat musí i když už nemůže :) sestry se také ke mě nechovaly moc přívětivě…ale nemuhy si stěžovat na novorozenecké oddělení tam bylo vše v naprostém pořádku.Ale druhé dítě určitě v Ká rodit nebudu.!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková