Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.
Pro první porod jsem si vybrala Vítkovice - ještě staré ani částečně nerekonstruované, ale se skvělým personálem. Mimi se však chtělo příliš brzy na svět, takže jsem absolvovala převoz 2v1 na Fifejdy, kde mají novorozeneckou JIP (akutní CŘ a byla opravdu potřeba). Fifejdy bych si už nevybrala.
Podruhé jsem vybrala Porubu (co kdyby se situace zase opakovala…). Porodní fáze super… personál i prostředí. Šestinedělí už méně, jako druhorodičce otrkané problémy s prvním dítkem mi to nevadilo, ale jako prvorodička bych asi vyžadovala osobnější přístup.
Sestře v 6. měsíci jsem doporučila Vítkovice.
![]()
Beruška ![]()
Ahoj mamky,
tak jsem Vítkovice prověřila na vlastní kůži a opravdu mohu doporučit. Nové porodní sály jsou skvělé. Musím uznat, že mají úroveň. Oddělení šestinedělí je starší, ale dalo se to přežít. Já jsem měla nadstandardní pokoj, což všem vřele doporučuji. Zejména kvůli návštěvám. Na nadstandardu jsou od 9-21h, zatímco na normálním pokoji jsou jen 15-17h. Normální pokoje jsou max 2-lůžkové, ale malé, takže na žádné hromadné rodinné návštěvy to není.
Beruška
Ahoj,
sice už stará diskuze, ale určitě bude někoho zajímat i novější názor. Jsem pár dnů po porodu a můžu porodnici v Ostravě-Vítkovicích 100% doporučit. Byla jsem spokojená od začátku do konce. Personál skvělý, pozitivně naladěný, usměvavý, ochotný. Pokoje nic moc (sprcha myslím pro dva pokoje dohromady na chodbě), 2 nadstandarty a 1 polonadstantard - vyzkoušela jsem 2 dny normální pokoj, pak 2 dny nadstandart. Obojí fajn, já osobně preferuju soukromí, takže více jsem spokojená s nadstandartem. Porodní sál fakt krásný, porodní asistentky profíci. Jen to moderní porodní lůžko není stavěné pro ženy malého vrůstu, jako jsem já. Malá se narodila v 0,51 a cca od 6 rána jsem ji měla už pořád u sebe. Ale to je individuální - kdybych chtěla, tak ji odnesou. Vycházeli mi vstříc ve všech mých požadavcích, nikdo se blbě netvářil. Odchody domů mají hezky časově zorganizované. Jídlo hnus, ale to už je maličkost.
Takže vřele doporučuji!
Rodila jsem ve Vítkovicích i v Porubě a obojí dobré, ale Poruba podle mně lepší. Neprohloupíš ať si vybereš cokoliv.
Lucka
Musim plne souhlasit s Marketou..Take jsem nedavno rodila ve Vitkovicich a spokojenost nastupem na porodni box az odchodem domu.Na porodnim velmi prijemny personal,suprova PA,na sestinedeli jsem byla jeden den na polonadstandartu a ctyri dny na nadstandartu kde jsem mela na pokoji i vlastni sprchu a toalatu coz jsem velmi ocenila ponevadz jsem byla tak zasita ze chodit nekam na spolecny zachod bylo pro me zcela nemyslitelne.Preferuji soukromi takze super.
Sestricky prijemne,z novorozeneckeho sestry taky super-cokoliv jsem potrebovala ohledne male vzdy mi poradily nebo pomohly.
Az teda na to jidlo-to byl des ale nastesti jsem byla zasobovana „soukromou stravou z domova“. ![]()
Ahojky, mám dotaz , před deseti lety jsem rodila v Ostravě Vítkovicích, jelikož nejsem z Ostravy tak nevím jestli je to pořád ta samá nemocnice, tehdy tam bylo otevřené jen porodní a gynekologické oddělení, byl tam příjemný personál a byla jsem tam moc spokojená, zvažuju , že bych tam opět rodila, jen nevím jestli je to ta samá nemocnice, specializovali se na předčasné porody a maminky diabetiček…pamatuju si akorát ty úzké pokoje a vysoké stropy…děkuju všem za odpověď ![]()
Nejsem si jistá, ale nepleteš si to s Ostravou - Zábřeh? Tahle porodnice už neexistuje. Před cca 9 lety tam rodila kamarádka a tuším, že tehdy tam byla otevřená pouze gynekologie a porodnice. Byla to bývalá krajská nemocnice. Ve Vítkovicích se na přečasné porody určitě nespecializují.
No, tak jak píše Ajja, rozhodně se nespecializují na předčasné porody. Ve Vítkovické porodnici můžeš porodit pouze tehdy, když se miminko narodí po 36 tt. Nemají totiž novorozeneckou JIPku ![]()
Jelikož Ostravské nemocnice opravdu neznám , možná že to byla Ostrava -Zábřeh, ale v rodném listě je napsáno, Ostrava-Vítkovice, a byla jsem tam převezená z Karvinské porodnice pro komplikace při diabetu, vím ,že se tam rodili děti i s porodní váhou kolem 1kg, a právě děti diabetiček…ted bydlím kousek od Příbora , nejbližší je nemocnice v Novém Jíčíně ,ale tam bych se dostat nechtěla , nedávno jsem tam byla hospitalizována na gynekologickém oddělení a stačilo mi to, možná že porodní by bylo příjemnější, ale lékaři jsou společní, takže vážně nevím pro co se rozhodnout, určitě budu rodit plánovaně císařským řezem…díky Vám oběma za odpovědi
Ahojky ,tak já sice ještě nerodila,ale za měsíc budu a včera jsem byla na prohlídce ve Vítkovicích a můžu říct,že super!!!Jsem pevně rozhodnutá jít rodit tam!Moc pěkné porodni boxy,jsou útulné i pokoje jako nadstandart i polo.Normalní pokoje jsou taky pěkné.Takže jiít rodit do Vítkovic?Já říkám ano! ![]()
Díky za informaci, jsem zvědavá pro co se nakonec rozhodnu, včera jsem si na jejich stránkách přečetla , že mají ty prohlídky sálů každou středu ve 12 hodin, takže jak vidím ,tak je to pravda…přeju příjemné těhotenství a zdravé miminko ![]()
moni - a od kterého tt přijímají porody, až od toho 36tt? díky
Tak já chtěla taky původně rodit v Porubě, i když to mám teda nejdál,nakonec jsem začla mít komplikace v 6. měsíci, začla jsme krvácet, tak jsem jela do nejbližší, což byly Fifejdy a přestože jsem měla komlikace, ležela tam dlouho, malá se narodila předčasně, tak jsem byla spokojená a na personál měla všude štěstí a protože jsem tam byla dohromady skoro 2 měísce, tak jsem určo prošla všema lidma, takže nikdo nebyl vyloženě, že bych tam kvůli němu už nechtěla rodit příště ![]()
Až na jednu výjimku, což tady někdo zminoval teda v dobrém, tak já na ni chválu moc pět nemůžu, byla na dětském dr. Lišková, ktera teda měla pro mě hodně divný přístup a některé maminy z ní byly dost vykulené hlavně kvůli kojení, já teda malou u sebe na 6-ti nedělí neměla, byla v inkubátoru a mlíko mi stříkalo málem samo
, ale ty mamky, co jim kojení nešlo a ona je tak šíleně nutila, tak ty byly někdy dost zoufalé…ale jak říkám, jinak já byla spokojená… ![]()
Tobě přeji bezproblémový porod a přístup personálu, at už se rozhodneš pro jakékoli místo ![]()
Jo jo od 36 tydne ,pro předčasnější mimi tam nemají JIPku,ale inkubatory tam jsou
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.