Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No jak to tak vidím tak asi zvolím tu Porubu, specializují se tam na diabetičky…a to je pro mě asi nejdůležitější…díky moc za informace
moni - díky, takže vítkovice vyhrajou, jen když se mnou děti tak dlouho vydrží ![]()
Rodila jsem ve Vítkovicích obě děti (v 12/08 a 5/10) a naprostá spokojenost. Akorát teď u porodu mě přijímaly i přes stopstav,takže jsem v den porodu neměla hned mimi u sebe,ale nosili mi ho co 3h na kojení,ale aspoň jsem si odpočinula..další dny už pak byl se mnou.
V prosinci 2008 už byly nové porodní boxy takže rodička má naprosté soukromí, PA byla úžasná (měla jsem u obou porodů stejnou). Oba porody proběhly bez komplikací a rychle (první porod jsem byla na boxu 1,5h, u druhého 28min
) až mi bylo líto že jsem si to víc neužila.
Miminka mi přiložily do půl hoďky po porodu a ač jsem u porodu nikoho s sebou neměla tak přístup personálu byl na 1.
Sestřičky z novorozeneckého taky super, nebyl problém na ně kdykoli zazvonit a poptat se na radu, přišly,vysvětlily,ukázaly.Zvlášť jako prvorodička jsem to hodně ocenila,asi jako každá novopečená maminka.Teď podruhé už jsem od nich ani nic moc nepotřebovala ale na pokoji se mnou ležela maminka co měla 1.mimi,tak za ní chodily pořád se ptát jestli něco nepotřebuje a tak..
Na šestinedělí taky dobrý,teď u druhého porodu už tam měli i nově zrekonstruované pokoje, u dcerky jsem teda měla nadstandart takže ani nevím jak klasické pokoje vypadaly před rekonstrukcí.
Sestry v pohodě,většinou přišly ráno,pak kolem poledne a k večeru,poptaly se jak se cítím, za mnou teda teď chodily dost často,měla jsem velkou ztrátu krve a nízký hemoglobin takže mi chodily denně píchat injekce a 2× denně s tabletkama. Přístup taky fajn,nemůžu si stěžovat ani na jednu z nich… navíc můžu srovnávat v tom že u dcerky jsem platila nadstandart,u kluka už ne,ale na přístupu personálu se to nijak neodrazilo.
Domů pouštějí 4.den (3.den očkují proti TBC tak kdyby byla nějaká reakce), my jsme ovšem kvůli silné žloutenky zůstávali déle, s dcerkou jsem šla 9.den a se synkem 6.den po porodu.Ale aspoň jsme měla jistotu že je vše ok. Teď nově dělají u dětí i vyšetření uší,jestli dobře slyší,u dcerky to ještě nedělali.. Ohledně očkování tak tentokrát se mě sestřička ptala jestli budu chtít nechávat očkovat,u dcerky si nevzpomínám že by se ptali.Každopádně i když jsem očkovat chtěla tak malý měl podezření na infekci moč.cest takže ho neočkovali,ale nechala jsem si ho dodatečně naočkovat cca v 5 týdnech.
Strava - no jediné co mi teda vadilo bylo čerstvé pečivo (hlavně chleba),to mě teda dostalo, naštěstí ani jedno z mých dětí na prdíky a nadýmání netrpělo,ale co vím tak spousta miminek s tím tam měla problémy. Vím že i sestřičky nadávaly proč nám to dávají,tak nechápu proč to nějak nevyřeší… jinak jídlo se celkem dalo,asi jako každá nemocniční strava (nemastné neslané) ale nic hrozného to nebylo, sníst se to dalo, popravdě čekala jsem to horší,protože první porod byl vlastně můj první pobyt v nemocnici v životě a slyšela jsem řečí hodně jak se vaří v nemocnicích,tak jsem byla zvědavá jaké to bude..
Takže za mě Vítkovice jedině chválím.Ono všude je něco a na skvělé i horší sestry člověk narazí kdekoli. Kamarádka rodila 2× na Fifejdách a byla taky max. spokojená, další 2 rodily v Porubě-jedna nadávala jak špaček že to byl děs a druhá byla spokojená.To si člověk asi nevybere. Takže všem těhulkám přeji pohodový a rychlý porod a příjemný personál v porodnici!!! ![]()
Vítkovice jsou super. rodila jsem tam v květnu a vážně paráda. Moc šikovné sestřičky i doktoři, všichni jsou hrozně hodní a vždycky ochotní pomoct… až teda na jednu sestru na příjmu… ta je trochu protivná. Ale jinak jsem spokojená a to jsem tam musela zůstat 9 dní!! NJ nic nezanedbají, malá měla žloutenku. V porubě rodila kamarádka v únoru. Rodila o 3 týdny dřív, porod prý hrůza, je to tam jak na běžícím páse. Narodil se jí chlapaček 2,4 kg. měl žloutenku a zánět ledvin a 3. den šli domů.. prý jestli se může do jedné sbalit, že potřebují místo.. prvorodička, nenaučili ji ani koupat a když malému doktorka přeměřovala ve 2 měsích bilirubin tak řekla že má tak vysokou hodnotu jakou měl mít po porodu.. takže jedině vítkovice.
Ahojky,
chystám se asi rodit ve vítkovicích, protože havířov se asi zavře a spoléhat na to, že se doktoři dohodnou se mi moc nechce a navíc už ani nemám moc času čekat. Termín mám 10.3. 11 ale mám těhu cukrovku. Nevíte některá jestli mají také stacionář pro rizikové těhu, do kterého se chodí od 38 tt? A co si sebou vzít do porodnice? A dostali jste látkové pleny v nemocnici nebo jste museli mít sebou vlastní jednorázovky? díky za odpověď
Také uvažuju o vítkovické nemocnici, protože se Havířov má zavírat, i když kdoví, jak to nakonec dopadne
Na stránkách vítkovické porodnice píší, že si máš vzít i noční košili- oni tam nedávají tu jejich? Musím se tam nějak registrovat nebo prostě v době porodu pojedu přímo do Vítkovic, nebo jak to vlastně všecko probíhá? Díky za reakce.
Mi teda u porodu dali jejich erární košili. Registrovat nevím jestli s emusíš,páč já tam chodila od cca 39tt na pravidelné kontroly kdy mě k nim do péče předal můj gynDr. Zkus si radši předem zavolat a poptat se.
Plenky - pro mimčo vlastní jednorázovky a vlhčené ubrousky
Mončičák77 - dr Tvarůžkovou jsem chytla během jedné kontroly a pak u příjmu a u porodu.Co se týče přístupu a chování tak ok, ale že by byla nějak extra jemná a šetrná při vyšetření a šití to se zrovna říct nedalo. Osobně mám gynDr radši chlapy,příjdou mi jemnější než ženské.
orlynka píše:
Také uvažuju o vítkovické nemocnici, protože se Havířov má zavírat, i když kdoví, jak to nakonec dopadneNa stránkách vítkovické porodnice píší, že si máš vzít i noční košili- oni tam nedávají tu jejich? Musím se tam nějak registrovat nebo prostě v době porodu pojedu přímo do Vítkovic, nebo jak to vlastně všecko probíhá? Díky za reakce.
Ahoj, známá sousedů chtěla taky rodit ve Vítkovicích, ale zrovna ten den měli plno a poslali ji do Poruby.Pokud tam opravdu moc chcete, což já určitě, doporučuji se jít zeptat a registrovat. Jen to prý stojí 2500 Kč, což mi příjde docela vyděračský ![]()
Za registraci 2500?
No, tak myslím, že to nechám na náhodě… Nejradši bych rodila kde to mám nejblíž, ovšem záleží, jak to dopadne s doktorama ![]()
Ahoj, já rodila ve Vítkovicích 7/2010 a jsem jako prvorodička nadšená, ani jsem nečekala tak skvělý přístup personálu a to jsem od začátku četla na Vítkoveice jen samou chválu. Vybavení mi jako prvorodičce přišlo normální a to jsem byla na normálním pokoji pro dva, teď už tam prý jsou pokoje pro čtyři a pro dva se nějak platí, kamarádka tam teď leží. A co se týče registrace, když se tam dopravíte samy a nebudete si volat sanitku tak už vás nikam posílat nebudou, jelikož se to nemusí stihnout a to by si nelajzli. Saniťáci totiž vědí, kde je stop stav a proto by vás odvezli i tam kam nechcete. Přeji všem rychlý fajnový porod. Já jdu příště do Vítkovic
![]()
martikana píše:orlynka píše:Ahoj, známá sousedů chtěla taky rodit ve Vítkovicích, ale zrovna ten den měli plno a poslali ji do Poruby.Pokud tam opravdu moc chcete, což já určitě, doporučuji se jít zeptat a registrovat. Jen to prý stojí 2500 Kč, což mi příjde docela vyděračský
Také uvažuju o vítkovické nemocnici, protože se Havířov má zavírat, i když kdoví, jak to nakonec dopadneNa stránkách vítkovické porodnice píší, že si máš vzít i noční košili- oni tam nedávají tu jejich? Musím se tam nějak registrovat nebo prostě v době porodu pojedu přímo do Vítkovic, nebo jak to vlastně všecko probíhá? Díky za reakce.
to není registrace, ale VIP karta,která Vám zaručí porod ve Vítkovicích a přednost na nadstandartu. Jinak registrace, jako taková je zdarma a doporučují ji okolo 36tt. Já jsem se registrovala ve 39tt kdy mně tam poslal můj gyn. na převzetí do péče. Před tím jsem tam chodila na předporodní kurz. Zatím jsem narazila na velice příjemný personál. Termín porodu máme zítra a tak pak napíšu, jaké to bylo. ![]()
Přeju at vše probíhá podle představ a budu se těsit na info a hlavně zdravíčko a pohodu oběma, pa
Ahoj, ja rodila ve Vitkovicich 2011. Sestra na prijmu hrozna, ale ostatni sestry byly dokonale. Stihla jsem tri smeny. Nemuzu rict ani jedno spatne slovo. Litaly kolem mne a respektovaly, co jsem rekla, nebo o co jsem prosila. Porodni sal (ten vlevo modry) je velky a slunecny. Pokoj na sestinedeli nadstandart byl jako v (normalnim) hotelu, vse nove, moderni, velmi ciste, dostatecne mnozstvi zidli pro navstevy. Manzel mohl byt u nas cely vecer az do noci. Nejsem vybirava, jidlo mi chutnalo. I tady byly sestricky velmi mile.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Za mesic me ceka muj prvni porod a taky jsem se rozhodla pro Vitkovice. Byla bych moc rada, kdyby nekdo napsal cerstve zkusenosti a postrehy ci jestli se neco zmenilo? Dekuji moc. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.