Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj chtela jsem s ezeptat ma nekdo zkusenosti z Porubou? nebo se teprve chysta do poruby?
Rodila jsem tam 2×, byla jsem docela spokojená. Záleží jaké máš požadavky a představy o péči při a po porodu.
Ahoj, rodila jsem tam přesně před 6 týdny…za mě naprostá spokojenost, hrozně milí doktoři i sestřičky, hlavně na šestinedělí…pokud Tě něco zajímá, tak se ptej… ![]()
@kadavka ja prave vaham mezi opavou a ostravou od nekoho slysim chvalu od nekoho zas ne a tak zalezi asi i na cloveku! tak zajima mě všechno jak to probiha při prijedzu na porod po porodu ![]()
@andelka83 jsme prvorodička takže vuuubec netuším jake mam mit predstavy nebo tak ![]()
@misa147 tak to já jsem asi trošku mimo, páč já měla císaře (dvojčátka), ale určitě Ti někdo napíše, jak přesně to probíhalo…za mě opravdu nemůžu říct křivé slovo, nesetkala jsem se tam s nikým, kdo by nebyl naprosto profesionální a opravdu milý…takže já Ti můžu říct jenom to po porodu…jakmile Tě převezou na šestinedělí (cca po dvou hodinách po porodu), tak musíš počkat s prvním vstáváním na sestřičku (sprcha a tak)…pak si můžeš, ale nemusíš, vzít miminko k sobě…sestřičky Ti ukážou kojení, přebalování atd…až po koupání…pokud se necítíš na to, abys u sebe miminko měla, tak si ho nechají u sebe na novorozeneckém a počkají, dokud si pořádně neodpočineš…takže za mě: doporučuju…ale jak říkáš…je to asi individuální… ![]()
@kadavka asi se rozhodnem pro tu porubu protoze tam je asi tady v okoli asi nejlepsi ta pece a na blbou sestru natrefit muzes vsude ze
a jak to je z partnerem kdy ho poslou domu nebo tak po porodu?
Tak za mě doporučuju
Já jsem měla císařský řez, mám dvojčátka (už to budou 4 měsíce). Ale přístup na porodním a dále na šestinedělí super. A to jsem byla prvorodička. Myslím, že to jak se nadávalo na Porubu je ještě z doby, kdy tam byly jiné sestry
Všechno mi tam vysvětlili, naučili a hlavně, šli jsme brzy domů ![]()
@misa147 zase ten císař…
ale kočka co byla se mnou na pokoji, tak tam měla přítele od začátku až do porodu samotného…jakmile porodila, tak odjel domů…ty dvě hoďky po porodu už tam s ní nebyl…ale nevím, jestli nemohl, nebo nechtěl… ![]()
@Marruš jeeej dalsi dvojcatka
tak teda pujdeme do Poruby
a jak to probihalo u tebe po porodu nebo tak? co pokoje?
Přesně, jak píše @Marruš …zbytečně nás tam nedrželi…v pondělí byl císař, v pátek jsme šli domů… ![]()
@misa147 já jsem měla celkem rychlé porody, takže jsem s enikde moc nezdržovala. Ale chodí to tak, že přijedeš na příjem, na ambulanci, tam si tě zapíšou, natočí monitor a buď pošlou domů ještě, nebo tě přijmou a odvezou na porodní oddělení. Tam se zase spisují papíry a vyšetří tě Dr, převlečeš se a dají tě na porodní pokoj. Pak záleží v jaké fázi porod je. Můžeš tam jít do sprchy, chodit, sedět na baloně, porodní asistentka tě bude chodit kontrolovat, jinak tam budete s tatínkem sami. až to bude k porodu, tak přijde Dr, dětská dr a sestra a narodí se miminko. Když bude vše v pořádku, odstřihnou mu pupečník a dají ti ho na bříško na chvíli, pak ho vezmou, ošetří, zabalí, zváží, a dají tatínkovi do náruče. Ty porodíš placentu, pak tě zkotroluje Dr, jestli je potřeba zašije, miminko se dá na vyhřívanou postýlku a nechají vás 2 hodiny osamotě. Pak pro tebe přijde PA, půjdeš do sprchy, převléct, a miminko k sestřičkám a tebe na 6nedělí. Po nějaké době (nevím podle čeho to dělají, staršího mi dovezli až po 4hodinách, u mladšího jsem už na sále urgovala že ho chci brzo, toho mi dovezli za necelou hoďku)ti dovezou miminko na pokoj, vysvětlí co a jak tam chodí a jak se dělá a budete se sžívat.
Jo a první přiložení se dělá na sále brzo po porodu, na pokoji ti pak ukážou jak kojit, jak vážit…ale kdyby něco nešlo, tak se připomínej a volej a chtěj pomoct. Já nepotřebovala, ale kdo jo, tak si musí říct,. Sice se ptají a kontrolují, ale mají hodně práce.
A na začátku porodu ti píchnou kanylu, do ní se pak dvá oxytocin na vypuzení placenty, to dělají standartně.
Já jsem šla plánovaným císařem. Kluci nějak nechtěli ven
A prý i blbá poloha pro normální porod. Ale kdo ví a teď už je to jedno
Já jsem měla manžela celou dobu u sebe. Nebyl teda na sále, ale byl hned u dětí a popisoval si je. Pak mě převáželi na JIP a prý byl celou dobu se mnou a i jsme spolu mluvili
Já nevím, nějak si to nepamatuju. Pak prý byl ještě kouknout na kluky a až jsem se vzbudila, tak už jsme si jen zavolali
Pokoje v pohodě. Mě dali na dvoulůžák, nejprve jsme byla sama a pak přišla maminka s jedním chlapečkem. Za mě fakt spokojenost ![]()
@kadavka u nás ve středu císař a v neděli už jsem obědvala doma
ale je fakt, že jsme měli štěstí, že oba kluci byli v pořádku ![]()
@andelka83 a tatinka posilaji domu kdy teda jeste nez maminku odvezou na pokoj nebo pak jde i tatinek na pokoj svama?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.