Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosim o radu… premyslim do ktere nemocnice jit rodit. Mate nekdo nejake aktualni zkusenosti?
A take zda jste rodili s epiduralem… bylo to jednoduche vyzadat si ho v te nemocnici, nebo to jen slibili a pak nic…
Já rodila 2× v Uh a spokojenost, sestřičky jsou v pohodě hlavně ty od novošků a epidurál rádi dají pokud se to stíhá, já poprvé měla je to fajn
Ani jedno jendoznačně Zlín
(jinak spadám pod Kyjov měla bych rodit tam, ale nechci tam).
@inshala rodila jsem 3× v Kyjově… poprvé před téměř 18ti lety, naposled před 20ti měsíci. Spokojenost největší. Bylo poznat, že se v porodnici od „posledně“
zmodernizovali, moc příjemná porodní asistentka, milí a ochotní doktoři i doktorky… Epidurál jsem neměla ani jednou- a ani bych nechtěla. Mám obavu ze „špatně načasovaného“ epidurálu, který zastaví nebo zpomalí porod
. Z okolí znám dost případů, které nakonec museli končit CS. Poslední porod jsem si fakt užila
Dcerka se narodila 4h od prasknutí plodové vody (i když za podpory oxytocinu, protože jsem neměla žádné kontrakce /byla jsem těhu diabetička na inzulinu/ a z důvodu zralosti placenty nechtěli čekat…)
V kyjove se epidural ani velice nedava-pouze v pracovni dny a tusim do 15,00 a to jeste za predpokladu, ze je volny anesteziolog…takze pokud trvas na epi, tak tam nechod…jinak ja v kyjove rodila cs, spokojenost velka, byli na me vsichni hrozne hodni…jedine ale velke minus je, ze za dva dny na pooperacnim(absolutne bez komlikaci ja i dite) jsem malou videla i pres neustale uhaneni sester malou jen 2× ![]()
@alusa11 píše:
Já rodila 2× v Uh a spokojenost, sestřičky jsou v pohodě hlavně ty od novošků a epidurál rádi dají pokud se to stíhá, já poprvé měla je to fajn
a nevis nahodou zda to maji stejne jako Kyjov, ze epidural jen pres tyden a jen do 3 hodin, coz mi prijde smesne, proc si vubec davaji do sluzeb nemocnice, ze ho neninproblem mit, kdyz ja mam termin zrovna v sobotu! ![]()
@inshala píše:
a nevis nahodou zda to maji stejne jako Kyjov, ze epidural jen pres tyden a jen do 3 hodin, coz mi prijde smesne, proc si vubec davaji do sluzeb nemocnice, ze ho neninproblem mit, kdyz ja mam termin zrovna v sobotu!
z termínu si nic nedělej…dva termíny jsem měla v neděli a rodila jsem vždy ve středu
. A jinak to info Ti dají v konkretni nemocnici… zkusím se zeptat kamarádky anesteziolog. sestry, proč to tak je ![]()
@birma píše:
z termínu si nic nedělej…dva termíny jsem měla v neděli a rodila jsem vždy ve středu. A jinak to info Ti dají v konkretni nemocnici… zkusím se zeptat kamarádky anesteziolog. sestry, proč to tak je
je to by bylo super!
predem dekuji za jakekoliv info.
inshalaV UH. by měli dát epidural v kteroukoliv hodinu, mě píchali co si pamatuji kolem 17 hodiny
@alchien v Kyjove nemas mimco u sebe hned od porodu? ja premyslim mezi Breclavi a Kyjovem, moje doktorka pracuje v Kyjove tak by me tam mohla odrodit ale vim ze v Breclavy mas dite u sebe celou dobu coz je pro me dulezite
@CalGirl píše:
@alchien v Kyjove nemas mimco u sebe hned od porodu? ja premyslim mezi Breclavi a Kyjovem, moje doktorka pracuje v Kyjove tak by me tam mohla odrodit ale vim ze v Breclavy mas dite u sebe celou dobu coz je pro me dulezite
u normos porodu jo, ja mela cisare…tam ne
@CalGirl píše:
Dcerku mi dali na břicho ještě na pupeční šňůře, pak ošetřili a přinesli hned na porodní sál. K prsu jsem přikládala dcerku cca 1h po porodu, jen co se uklidnilo poporodní krvácení. Pak jsme ji měli celou další hodinu u sebe…poté mě převezli na vozíčku na pokoj a cca za 1/2h mi dcerku přinesli- a už jsem ji nedala
(přesto, že mi sestry nabízeli, ať si první noc odpočinu a vyspím se/ rodila jsem ve 14h). Chtěla jsem mít maličkou na očích, navíc měla převrácený den a noc, takže celou noc jsem ji měla u prsu (s krátkými přestávkami a dřímáním), i díky tomu mi nastoupilo mléko již druhý den po porodu
. Starší děti bivakovaly první noc u sestřiček a mléko jsem měla později…
@birma @alchien dik moc holky, premyslim jestly Breclav nebo Kyjov. Moje dr dela v Kyjove ale vsichni me doporucuji Breclav, tak se budu muset jet podivat ale snazim se predem aspon trosku zjistit ![]()
Holky, co poradíte? Kyjov nebo Uherské Hradiště? Sem prvorodička, proto nevím jak se rozhodnout.. Mátě někdo aktuální zkušenosti?? Děkuju
Ja se nakonec rozhodla pro Kyjov na zaklade doporuceni a rodila jsem tam pred rokem. Nemuzu to porovnat s jinou nemocnici, ale ja byla spokojena. Porodni saly jsou nic moc, moje mamka byla se mnou u porodu a rekla, ze vypadaji presne jako kdyz tam rodila ona!
Porodni asistentky byly mile a ochotne a i doktori. takze za me Kyjov! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.