Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,chtěla bych poprosit o info o porodnici v ČB.Já jsem tu rodila před devíti lety, tak bych chtěla znát váš názor na současný stav..
Ahoj, jsem v CB rodila pred rokem a byla jsem docela spokojena. Sice jim na predporodnim pokoji nesel zvonek a musela jsem si jit pro sestru,ale to byla asi jedina zavada.U porodu jsem mela moc fajn mladou doktorku,tusim,ze se jmenovala Brcakova,dost mi pomahaly i por.asistentky no a samo manzel.Mela jsem trochu problemy,protoze jsem zatezovy astmatik, ale s jejich podporou jsem to zvladla.Potom na sestinedeli to uz bylo trochu horsi,ale byl uplne plny stav,tak se to dalo pochopit.Jen mne trochu nastvala jedna sestra z detskeho,kdyz se mi venovala asi tak tri minuty- byla jsem prvorodicka- a to na mne vychrlila vsechno kolem kojeni, koupani,pece o dite. Ale porod jako takovy byl opravdu uplne v pohode. Tak snad se nic nezmenilo
ahoj, já sice rodila v ČK, ale Dr Brčákovou si chválí spousta lidí.. můžu ti poradit zkus tenhle dotaz dát na rodině - je tam českobudějovická diskuze a spousta holek tam teď má čerstvá mimča, zkušenosti ti rády předají
AHoj,
já v ČB rodila před třemi lety a chystám se za 2 měsíce zase.
Byla sem spokojená. Hlavně na porodním sále…rodila sem malýho koncem pánevním. Doktorů kolem mě běhalo několik, porodní asistentka mi říkala co mam dělat…byla to rázní starší ženská (p.Dvořáková), ale hodně zkušená a rodila mě dr.Výborná a opravdu byla výborná ![]()
Pořád mi říkala jak porod probíhá a že to jde dobře a že jsem šikovná…prostě mě krásně povzbuzovala, tak jsem z toho měla dobrý pocit. Při šití byla hrozně ohleduplná…mám na to hezký vzpomínky, že na tu bolest, co k tomu patří sem skoro zapomněla.
Na šestinedělí některý sestřičky trochu prudily, zbrkle lítali a moc času člověku nevěnovali (měli toho asi moc)…trochu sem si to brala…jak na mě taky působili ty poporodní hormony a kojení mi ze začátku moc nešlo a oni pořád…snažte se, snažte se…a prdlajs mi vysvětlili…no nakonec jsem to zvládla sama a bylo to. ![]()
Pokud se tam chystáš rodit…žádný strachy, měla jsem obzvlášť co se týče porodu pocit opravdu profesionální péče ![]()
Pa Luka
Ahojky,já rodila v ČB před měsícem,už bych tam nešla.Musela jsem tam kvůli zdravotnímu stavu mimča,měla jsem vysoké protilátky a mimi mělo těžkou žloutenku.Myslela,jsem,že když je to velká vyhlášená nemocnice,že se tam budou k rodičkám chovat profesionálně a víc lidsky,že mi třeba umožní jinou polohu při porodu.Měla jsem u porodu dvě asistentky a chovaly se hrozně
jako bych je v noci vyrušila nebo nevím…Na každou mou otázku mi odpověděly ironicky a povýšeně,jedna mladá blondýna namyšlená mě nutila být 15 min.ve sprše a běda jak jsem vylezlůa dřív,hned mě zahnala zpátky,byla tam zima a sprcha mi dělala hůř než líp.Když jsem byla na monitoru tak mi druhá asistentka pořád upravovala pásy,tlačila na břicho,hrozně to bolelo a ona mi odsekla,že holt porod bolí!Na sále jsem si asi třikrát více hekla,když jsem měla nucení tlačit,ale nemohla jsem ještě a seřvaly mě tam jak malou holku a že se chovám jak patnáctka
Manžel bohužel přijel o 15 min.po později,možná by se ke mě chovaly lépe.Když se ve výtahu té jedné ptal jak jsme na tom tak mu odsekla,že jsem řvala!Mám otřesný zážitek z porodu,ještě teď se mi chce brečet.Ale nechtěla jsem tě strašit,asi jsem jen chytla zrovna špatné asistentky nebo neměly svůj den
Přeju ti pohodový porod!Jinak péče na šestinedělí byla skvělá,příjemné sestřičky i na novorozencích.
Laalo,
Já právě před těmi devíti lety zažila něco podobného,porod mi trochu vyprovokovali a já porodila dohromady za 1,5hodiny.No hrůza,asistntky na mě pořák křičely,že mám dýchat, pak že se nmám kroutit, no nakonec mě položily na bok.Já měla šílené bolesti vždycky 1,5minuty 0,5minuty odpočinek.Manžela poslaly domů, že je příliš brzy a když přišel, malej se za tři minuty narodil.Taky jsem litovala,že tam nebyl celou dobu.Jenže to bylo před devíti lety a tak jsem chtěla vědět jak je to dnes. Děkuji za odpovědi.Mejte se krásně a at´vám mimískové rostou.
Vykyna