Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě dám vědět, jak se mi tam líbilo. Ale podle příspěvků tady, se mi tam bude líbit určitě moc ![]()
Docela už se těšim.
Holky,
kosile tam sice dostanete a prvni dny diky bohu za ne, ale vemte si tam i tak 2 kosile nebo trika na rozpinani vepredu kvuli kojeni, o vikendu byva kosil nedostatek a taky se clovek citi v te sve trochu lepe, hlavne na navstevach. Ty erarni byvaji obcas s nejakou tou dirkou ci chybejicim knoflickem:-))), ale ciste!
Jo a na myti hraze si vemte kosticku mydla, bylo mi to doporuceno a je pravda ze jsem si pochvalovala, je to prijemne!
A na porod a miminko se tesite opravnene … byl to muj nejkrasnejsi zivotni zazitek … fakt nekecam!
Sulanek
Ahoj holky,
nedá mi to,abych sem taky nevpašovala svoji pochvalu-rodila jsem před třemi měsíci a pokud budu ještě někdy rodit,tak jedině v Podolí.Mám zkušenost se standartem i nadstandartem,na kterém bylo nejlepší to,že tam může tatínek přespávat(je to v ceně pokoje)a nové miminko si užívat ve dne,v noci:o).Jinak sestřičky,doktoři,jídlo…všechno naprosto super.
Mějte se všichni fajn a těhulkám přeju co nejkrásnější porody:o).Monika a Kristýnka
Ahoj,
přesně před měsícem jsem porodila krásného chlapečka v Podolí a byla jsem naprosto spokojená.
Výběr porodnice jsem dopředu velice zvažovala původně jsem chtěla rodit ve Vrchlabí, ale vzhledem k tomu, že jsem rodila 17. prosince, nakonec jsem se rozhodla dlouhou cestu z Prahy v zimě nepodstoupit. Pak tu byli Neratovice, ale tam v době mého porodu malovali. Dál jsem uvažovala i o Hořovicích ( moc krásné porodní pokoje a pěkný přístup), ale nakonec zvítězilo Podolí. Ostatně v Praze je to jediná porodnice, kde máš k dispozici svůj porodní sál se sprchou a záchodem a hlavně klid a intimitu.To rozhodlo!
V cca 30 týdnu jsem začala chodit do poradny v Podolí. A pouze zde v poradně- u sestřiček, které měří tlak, váží a kontrolují moč jsem narazila na trochu odměřené chování a neochotu. Ale jinak jak při porodu tak později na oddělení šestinedělí si nemůžu na nikoho stěžovat. Ba právě naopak.
Na porodním sále jsem si připadala jako královna. Všichni se o mě krásně starali, vládla zde milá atmosféra a občas padl i vtip.Musím říct, že jsem měla dobrý porod na sále jsem byla jen hodinu a už tu byl můj poklad. Vše jsem si odbyla doma a dorazila opravdu až na porod. Kdybych věděla, že na mě budou všichni tak hodní vůbec bych se nebála. Takže strach z chování personálu si můžeš odškrtnout ze seznamu Strachů z porodu.
Prostředí bylo fajn na oknech barevné závěsy, na stěnách fotky¨miminek a dokonce hrálo i slabě rádio ( to jsem však zjistila až doma z videa, které jsme si natočili).
Na oddělení šestinedělí to bylo také fajn. Dva dny jsem ležela na normálním pokoji a dva dny na nadstandartu. Všude jsem narazila na milé a ochotné sestřičky. První dva dny jsem byla ráda, že jsem s ostatníma maminkama, mohla jsem si popovídat a poradit se. Na chvilku jsme si miminka mohli navzájem pohlídat, když jsem šli na záchod nebo do sprchy. Ale po dvou dnech už jsem toužila po klidu a hlavně po vlastním záchodu a sprše.
A tady bych ti ráda poradila jednu věc: dva záchody a čtyři sprchy na normálním oddělení šestinědělí jsou snad jediné co mohu Podolí vytknout. Tyto místnosti jsou opravdu ošklivé a nepůsobí ani trochu čistotou (na každé benzínce podél dálnice je to lepší!). A teď ta rada: VEM SI SEBOU BOTKY DO SPRCHY, (měla jsem žabky co se nosí v létě k vodě). Určitě budeš mít lepší pocit když se budeš sprchovat a nebudeš stát na holých oprýskaných dlaždičkách. Mě to poradila kamarádka, která rodila 14 dní přede mnou a byla jsem jí za tu radu vděčná. Ještě mi radila ať beru záchody, sprchy a jídlo tak jako že jsem na pionýrském táboře a tyto tři necnosti Podolí odpustím. Takže tímto odpouštím!
Na nadstandartu toto řešit nemusíš, pokoje jsou moc pěkné a sociální zařízení je na pokoji , jídlo si můžeš objednat z jídelního lístku, který je opravdu obsáhlý ( ale já ho nevyzkoušela). Hlavní výhoda však je, že zde s tebou může být partner. To bylo moc fajn.
Na závěr ještě jedna rada při propuštění ti dají kontakt na porodní asistentku, která tě pokud jí kontaktuješ 3× navštíví doma a poradí ti s péčí o miminko, s kojením, zkontroluje tebe jestli se vše hojí a hlavně ti dá mnoho užitečných rad a popovídá si s tebou. Je moc fajn, určitě jí kontaktuj. Moc mi pomohla. A hlavně hradila to zdravotní pojišťovna ( má smlouvy s 201 VoZP, 207 OZP a 211 ZPMV ČR).
Podolí tedy vřele doporučuji a přeju hodně štěstí a dobrý porod.
Soňa a měsíční Kryštof
Ahoj Lucko,
musím se samozrejme pridat k ostatim uz kvuli tomu, ze ja sama a muj starsi bratr jsme se tam narodili. Pritelkyne moho bratra ( aby zachovala tradici) tam v cervnu porodila krasneho chlapecka. Ja jsem zatim v 1m., jeste to nechci zakriknout, ale rada bych tam rodila taky. Je to nas takovy druhy polodomov ![]()
Tak ti drzim palecky
dej vedet, jak ti to dopadlo.
Lucka
Ahojky.Já jsem taktéž rodila v Podolí.Nelituji toho.Hodně mi pomohli při porodu-byl tam se mnou i přítel.Pěkné porodní sály,pokoje skoro jako nadstandart,sestry k nezaplacení.Naučili mě hodně,jak se starat o malého 06.01.2004 ,jak kojit a pod.Doktoři měli smysl pro humor a nikdy jsem nenarazila na někoho,kdo by byl nepříjemný,jako v normálních nemocnicích.Vyloženě jim dělá radost,když mají s čímkoli poradit ,nebo pomoci.k malému byli velice hodní a starali se o nás opravdu báječně.Podolí opravdu doporučuji.Síma a Filípek . :-]
Ahoj všm kdo se chystaj do porodnice Podolí, jsem opravdu zklamana jejich pristupem ke cloveku jako takovemu dnes jsem byla objednana na 8.30 s tim ze jsem sla normalne na sesternu s rani moci po doplneni karty jsem byla poslana k doktorce na vysetrovnu.Ta se mi zeptala jak se citim po precteni na dverich ze se ma v den meho terminu porodu malovat sal, ji rikam ze do te doby dobre a ona ze mam dost casu a ze v den meho porodu se urcite nemaluje a ja na to mam termin 1.11 a vy mate odstavku od 27-4.11 tak koukala jak blazen ale vy mate rodit 8.11 ano to byl prvni termin urcenej mim gynekologem a posleze zmenen na 1.11 vama potvrzen ve 20 tydnu na ultrazvuku to neni mozne dojdete sí na ultrazvuk a doneste mi vysledek tak jsem tam sla a donesla ji ultrazvuk s datumem 1.11 byla ocividne nas…ze tam jde pri zavolat a ja ze mam jit na monitor proc ho vlastne jeste nemam rikam ze o nem mi nic minule nerikala tak jsem tam sla byli tam opravdu hodne sestricky vzaly me bez problemu ale v databazi objednanejch jsem fakt nebyla po monitoru jsem sla zpet do ordinace se zeptat co teda bylo mi receno ze termin je az 8.11 asi se jim to hodilo a nashle kdyz jsem se zeptala kdybych rodila driv a vy meli teda tu odstavku co mam delat tak mi bylo ledove zdeleno zavolejte si sanitu ona vas odveze kde bude volno (jen si rikam na co si delaj registrace kdyz maj v tom stejne takovej bordel ) priste rodim na malem meste do posledni chvilky u sveho lekaŕe kterej o vas vi vse a pak do porodnice bez debilnich obstrukci
Ahoj všem, tento článek už je starší, tak jsem ho chtěla obnovit.. Jaké máte zkušenosti s porodnicí v Podolí? Chování personálu atd.? Také doufám, že jsem si porodnici vybrala správně
Čekám první miminko, tak doufám, že je tam pak ochota vysvětlit, jak o mimčo pečovat atd. Moc zkušeností zatím nemám, ale mám hodně načteno
co si nezapomenout vzít s sebou? Děkuji moc.
@Sofi87 Ahoj, já jsem v Podolí rodila loni v květnu. Bylo to tam skvělé, jak péče, tak přístup sester. Ale myslím, že to bylo i díky tomu, že jsem měla nadstandard (2700,–/noc). Vím, že oddělení šestinedělí nemá moc dobrou pověst. Ale já si vůbec nemůžu stěžovat a na pobyt tam vzpomínám moc ráda. Byla jsem na plánovaném císaři a z věcí, které jsem si s sebou brala jsem kromě noční košile (a i tu jsem mohla mít jejich),mýdla a ručníků nepoužila nic, vše jsem měla na pokoji - vložky, kalhotky, podložky. Nevím jestli je to i na klasických pokojích nebo jen na nadstandardních. Každopádně já nedám na Podolí dopustit a doufám, že i podruhé budu rodit tam.
@Sofi87 já mám už hodně staré vzpomínky na Podolí, ale co se týče personálu, tak někdo se snese se skoro všemi a někdo s nikým. Jinak co jsem si brala ke druhému porodu do Podolí byl obrovský, skoro litrový hrnek. Byla jsem sice vždy na pokoji jen s jednou maminkou, ale na jeden pokoj jsme měli jednu litrovou konvici na čaj. Takže já si pak chodila pro čaj do mého obrovského hrnu a konvici jsem nechávala druhé mamince.
Ja tam rodila loni v cervenci a na pristup personalu si nemuzu ani omylem stezovat, byla tam jedna mene prijemna sestra, za celych 5 dni, co jsem tam lezela, jinak andele! Oddeleni P1 teda. Jediny, co bylo slaby, bylo jidlo… :/ ale to nevim, zda je nekde lepsi, kazdopadne personal za me super!
Za me taky super! Ani se mi nechtelo domu. Vsechno krasne vysvetlovali, byli hrozne mili.
Nemela jsem nadstand.
Ahoj, rodila jsem loni v březnu (již druhé dítě). Měla jsem báječnou porodní asistentku Terezu. Na šestinedělí také vše bez problémů, byla jsem na standardním pokoji. Jako „druhorodička“ už jsem tolik informací nepotřebovala, takže to probíhalo úplně v klidu. Pouze jednu noční tam byla taková nepříjemná dětská sestra, ale jinak byli všichni ostatní moc fajn. Využila jsem i služeb laktační poradkyně. Za mě velká spokojenost. ![]()
@Sofi87 Za mne personal jak ktery. K miminkum se vsechny sestry chovaly nadherne, k matkam, ktere vystudovaly internet, jiz byly nektere odmerenejsi. Ale vysvetluji vse, vse tedy musis podepsat, bez podpisu ti snad nereknou ani dobry den
Bala jsem se, ze je to jak se rika tovarna, ale tak jsem to vubec nevnimala. Sla jsem domu a vedela jsem, jak se starat o dite, jak se starat (i co cvicit) po porodu o sebe… Samotny porod uplne super, na sale byla vyborna atmosfera. Oddeleni sestinedeli je stare, ne ze ne, ale nejak mne to nevadilo. Chtela jsem nadstandard, nebyl volny, ale na normalnim pokoji jsem byla spokojena take.
Děkuji za odpovědi
docela mě to uklidnilo, protože z dřívějška jsem rozhodně našla horší hodnocení než co je teď
Já mám zatím objednaný nějaký ten „Podolský balíček“ /objednal mi ho přítel
, ale nevím jestli je tam nějaká extra výhoda… Jedině, že si mohu přednostně objednat nadstandardní pokoj… ale to také si myslím, že není jisté - a 2700,– za noc je celkem dost, i když věřím, že to za to stojí
…a jinak na normálním pokoji jsou také k dispozici vložky, ručníky atd.? Nebo musím mít svoje? Jinak jsou maminky s dětmi na pokojích po dvou nebo i víc? Jaké jsou návštěvní hodiny? ![]()