Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, budu upřímně doufat že se mi nebudete smát, ale když už, tak vás třeba aspoň pobavím ![]()
Jde o to že poslední dobou se až moc často kontroluji. Klidně i 20× za den. Jestli mám v pořádku vlasy, jestli nemám někde flíček, jak mi padne oblečení, kontroluji si pleť, i mimo domov musím vzít několikrát do ruky mobil a zkontrolovat se. Možná si řeknete, na tom nic není, ale už mi to začíná bránit fungovat. Než vyjdu ven, musím se snad 5krát podívat jak mi to sluší, nesluší. Nejednou jsem přišla pozdě do práce. Nechci aby mě přítel hladil po obličeji nebo po vlasech dokud si nepůjde umýt ruce. Bojím se akné a mastných vlasů. Ano, jsem žena, chci se líbit, ale já začínám vidět jen sebe. Třeba jsme jeli s přítelem tuhle z návštěvy, málem nás stavěli policajti, neměla jsem pás, protože já, primadona, si musela zkontrolovat jak mi to sluší. Bože.
Už mi to přijde jako nějaká porucha. Nepotřebuji žádné konkrétní rady, i když, taky je uvítám ale spíše upřímnou pravdu co byste si o takovém člověku mysleli.
Nejaky stres v zivote, uzkost z neceho nebo z nekoho?
Nekdy telo uz vi neco, co si hlava jeste nestacila a nebo nechce uvedomit.
@Lucinka68 píše:
Ahojky, budu upřímně doufat že se mi nebudete smát, ale když už, tak vás třeba aspoň pobavímJde o to že poslední dobou se až moc často kontroluji. Klidně i 20× za den. Jestli mám v pořádku vlasy, jestli nemám někde flíček, jak mi padne oblečení, kontroluji si pleť, i mimo domov musím vzít několikrát do ruky mobil a zkontrolovat se. Možná si řeknete, na tom nic není, ale už mi to začíná bránit fungovat. Než vyjdu ven, musím se snad 5krát podívat jak mi to sluší, nesluší. Nejednou jsem přišla pozdě do práce. Nechci aby mě přítel hladil po obličeji nebo po vlasech dokud si nepůjde umýt ruce. Bojím se akné a mastných vlasů. Ano, jsem žena, chci se líbit, ale já začínám vidět jen sebe. Třeba jsme jeli s přítelem tuhle z návštěvy, málem nás stavěli policajti, neměla jsem pás, protože já, primadona, si musela zkontrolovat jak mi to sluší. Bože.
Už mi to přijde jako nějaká porucha. Nepotřebuji žádné konkrétní rady, i když, taky je uvítám ale spíše upřímnou pravdu co byste si o takovém člověku mysleli.
Je to psychická porucha, obsedantní neuroza.
Mozna pocinajici obsedantne kompulzivni porucha - neuroticka.
@Lucinka68 píše:
Ahojky, budu upřímně doufat že se mi nebudete smát, ale když už, tak vás třeba aspoň pobavímJde o to že poslední dobou se až moc často kontroluji. Klidně i 20× za den. Jestli mám v pořádku vlasy, jestli nemám někde flíček, jak mi padne oblečení, kontroluji si pleť, i mimo domov musím vzít několikrát do ruky mobil a zkontrolovat se. Možná si řeknete, na tom nic není, ale už mi to začíná bránit fungovat. Než vyjdu ven, musím se snad 5krát podívat jak mi to sluší, nesluší. Nejednou jsem přišla pozdě do práce. Nechci aby mě přítel hladil po obličeji nebo po vlasech dokud si nepůjde umýt ruce. Bojím se akné a mastných vlasů. Ano, jsem žena, chci se líbit, ale já začínám vidět jen sebe. Třeba jsme jeli s přítelem tuhle z návštěvy, málem nás stavěli policajti, neměla jsem pás, protože já, primadona, si musela zkontrolovat jak mi to sluší. Bože.
že jseš namyšlená a furt musíš sebe sama přesvědčovat o své dokonalosti. ![]()
@Jana525 Stres by mě nenapadl. Úzkosti moc neprožívám, ale na ZŠ jsem byla šikanovaná kvůli vzhledu, a když jsem mimo to prostředí, a nevídám ty lidi kteří mě šikanovali, tak se mohu soustředit na sebe. A když náhodou jedu do mého rodného města, a potkám tam lidi kteří mě kdysi uráželi, nasadím nafrněný obličej, pozvednu obočí a vysmívám se jim. Zůstalo mi to. Je to taková moje obrana. Nejsem ale zlá, namyšlená, ale neumím to kontrolovat.
@Kockazvysocan Taky mě to napadlo. Ale já definuji namyšlené lidi tak, že se povyšují nad ostatními, a to já rozhodně ne
Ale chápu Tě.
Jj, je to takové obsedantní „nucení“
zapracuj na tom s odborníkem, protože to má tendence se zhoršovat…
abys nakonec nechodila v jednorázových rukavicích atd…
@Lucinka68 píše:
@Kockazvysocan Taky mě to napadlo. Ale já definuji namyšlené lidi tak, že se povyšují nad ostatními, a to já rozhodně neAle chápu Tě.
já nejsem zastáncem toho, jak se na každou věc, která je povahovým rysem, hledá diagnóza.
Tak i posedlostí svým vzhledem je možné se povyšovat. Za mě je to sebestřednst, poruchu bych v tom nehledala, ale ostatní mají jiný názor, tak to asi porucha je ![]()
Já si zase říkám, že jsem hnusná.
Že mám tlustá stehna, velký zadek, malá prsa (to je ale realita
) atd.
Tak se zrcadlu a kontrole vlasů vyhýbá a je to. ![]()
Dám ti kus svého problémů a ty mi dej kus svého a je to vyrovnané. ![]()
@Lucinka68 myslela bych si, že máš jiné hodnoty než já a možná i že máš problém.
Nicméně bys to asi měla začít řešit s odborníkem co nejdříve, mmj i proto, že se může stát, že přítel pro to nebude mít pochopení…