Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý večer přišla jsem si pro radu jsem už vyčerpaná a moc se bojím že přijdu o přední 3 zuby je mi 21 a čekám první mimi jsem v 17 TT zubařku mám od sebe cca 350 km a absolutně nevím co dělat co na to koupit pro podporu skloviny už ani nevím jestli zuby mužů zachránit nikdy jsem tak škaredé zuby neměla a ústní hygienu dodržuji 🥺 Prosím o radu 🥺 🥺 na fotce to není moc vidět ale sklovinu mám moc poškozenou až do prostřed zubů a teď se mi udělala škvíra mezi přední zuby ☹️️
Jde to opravit, nebojte o zuby nepříjdete. Syn měl to stejné a zubař to v pohodě opravil, ale syn chodí k soukromému
Ahoj, se zubama je to těžký, na trhu je sice velké množství produktů ale jsou nepoužitelné. Já dřív používala speciální pastu na doporučení zubaře Elmex gel (oranžový) je to na počáteční zubní kazy, stál asi 400 ale nemůžu říct, že by mi nějak pomohl. V tvém případě bych se poohlédla po zubaři v tvém okolí aby mohl zuby opravit dříve než se kazy rozšíří. Já se taky stěhovala a měla problém najít nového zubaře, trvalo to cca 2 roky a ve finále jsem stejně skončila na soukromé klinice, nyní dáváme zuby dokupy a můžu říct, že čím dřív k němu zajdeš, tím levnější to pak je
![]()
Pokud je cesta problem, tak najit zubare ve meste a zaregistrovat se.
Moc vám děkuji za rady hned v pondělí se vydám na cestu a doufám že mi to opraví 😏jinak příjem pacientů tady zubař nemá a na pohotovosti mi to asi neudělají 😏 do pondělí zuby budu muset nějak udržet no 🥺
@Sofinkalucinka já ji měla na par místech ztencenou a hodně mi pomohl fialový elmex. Citlivost zmizela hodně rychle. Ta pasta je dražší, ale je to vylozene rada errosion
@hospodki myslíte že mi pomůže do té doby než seženu zubaře udržet zuby? Jinak určitě ji pořídím ![]()
@Sofinkalucinka Nestalo se ti to ze dne na den, ze ne? Chodis pravidelne na prevence?
A na pohotovost nechod. Tam s tebou vyrazi dvere ![]()
@dreamis píše:
Pokud je cesta problem, tak najit zubare ve meste a zaregistrovat se.
To je třeba u nás v kraji naprosté scifi. V kraji žádní zubaři nepřibírají pacienty na pojišťovnu a ani jako samoplátce. Když máš štěstí, možná ošetří bolestivý stav.
@Murka To chápu, protoze maji pacientu dost a na pojistovnu plomby jsou pro ne nevyhodne. Protoze to co pojistovna proplati tak nepokryje praci a nekdy pokud je plomba vetsi tak ani ne cenu plomby. Protoze pokud si pacienta jednou zaregistruji tak se o nej uz musi starat a navic riskuji, ze si bude nekdo stezovat/delat jim problemy a proto radsi nove pacienty neberou, kdyz ze zakona prece nemaji povinnost a nemusi.
@Sofinkalucinka píše:
@hospodki myslíte že mi pomůže do té doby než seženu zubaře udržet zuby? Jinak určitě ji pořídím
To nevim, jen píšu zkušenosti. Měla jsem hodně citlivé krcky a par zubu a doktorka mi řekla, ze je to ztencenou sklovinou a doporučila toto. Úleva byla skoro hned snad jeden nebo dva dny. vypouzivala jsem dvě tuby a od te doby mám klid. Občas ji koupím (tak jednou za dva roky). Ten malý gel jsem taky kdysi měla, ale jelikož na kazy netrpim a zuby máme všichni zdravé tak to už nepoužívám a kupuju jen oranžový Elmex. Těhotenství se mi na zubech nepodepsalo. Kamarádky kluk už měl ve dvou letech kazy, ale tam je mají špatný všichni. Jo a používat nejmekci kartáček - v Lidlu mají něco jako curaprox ale za 40 Kč, spokar děla taky nějakou takovou napodobeninu
@Sofinkalucinka píše:
Moc vám děkuji za rady hned v pondělí se vydám na cestu a doufám že mi to opraví 😏jinak příjem pacientů tady zubař nemá a na pohotovosti mi to asi neudělají 😏 do pondělí zuby budu muset nějak udržet no 🥺
Tak pochybuju, ze to vzniklo ze dne na den. Zubar jde urcite najit i v okoli.
@hospodki taky ten kartacek z lidlu pouzivam, dokonce mi rekla moje dentalni hygienistka ze je v poradku. ![]()
@pikola píše:
Na zubní hygienu asi taky nechodíš, co?
Nene nechodím odstěhovala jsem se od svého bydliště moc daleko a tak mi teď dělá problém si najít nového zubaře atd :/