Máte korunku na zubu? Postup lékaře.

4760
25.8.21 17:52

Máte korunku na zubu? Postup lékaře.

Zdravím, kdo máte korunku na zubu, můžete mi popsat, jak lékař postupoval od broušení dál až do finále? Děkuji moc :)
Nemám dobrý pocit z postupu mé lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
25.8.21 18:00

Obrousili zub, udělali otisk a za týdem jsem jela na nasazení. Teda kanálky už jsem měla vyčištěný a zaplněný.

• Citovat
  • Upravit
4760
25.8.21 18:06

@Janli takže rovnou nasazovali napevno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
25.8.21 18:08

Mám korunku na živém zubu. Zbrousila zlomený zub, udělala otisk, podle něj „atrapu“ korunky, nasadila ji, nechala mě ji skousnout, kontrolovala, doupravila a pak podle toho udělali normální zub. Zub znovu trochu obrousila, odezinfikovala, osušila a nasadila korunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 18:08

Vycistil kanalky, pak jsem mela nejakou dobu nahradni korunku, pak finalni obrouseni, otisk, opet nahradni korunka, vyrobeni korunky a nasazeni.

• Citovat
  • Upravit
Janli
25.8.21 18:10
@Jarka K píše:
@Janli takže rovnou nasazovali napevno?

Vyzkoušeli jsme nanečisto, zda korunka ideálně sedí a hned ji nalepil. Co by jsi ještě čekala? V čem vidíš problém?

• Citovat
  • Upravit
4760
25.8.21 18:50

@Janli kamarádka mě přesvědčuje, že je to moc rychle. Dělá v zubní ordinaci a oni nasazují na provizorní materiál nejdřív a pak teprve po 2 týdnech, když je vše v pořádku, nasazují napevno…
Tak jsem z toho rozpacita :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
25.8.21 18:53

Ja mam konkrétně dokonce tři korunky vedle sebe v jednom kuse. Dva živé zuby a mezi nimi mrtvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
25.8.21 18:59

@Jarka K Ahoj, provizorně se korunka nasazuje, pokud zub pobolivá nebo jen v nějakých případech, např. vetsi úprava kvůli skusu nebo nasazeni většího můstku, jinak ano, pokud nemáš potíže, korunka se ihned lepí na stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
25.8.21 19:16

Mám dvě korunky. Ale u obou vytahovala nervy. Zaplnila kanálky, obrousila zub a udělala otisk. Za týden sem šla na nalepení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.21 19:25
@Jarka K píše:
@Janli kamarádka mě přesvědčuje, že je to moc rychle. Dělá v zubní ordinaci a oni nasazují na provizorní materiál nejdřív a pak teprve po 2 týdnech, když je vše v pořádku, nasazují napevno…
Tak jsem z toho rozpacita :oops:

Tak to bych se tam bála toho, že ten lékař to moc neumí. Zkušený a dobrý zubař zvládne korunku připravit a nasadit na první dobrou. Nepotřebuje 14 dní čekat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.