Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@cell bude podzim a případy zase začnou přibývat jako u všech respiračních onemocnění ![]()
@Martis83 píše:
@cell bude podzim a případy zase začnou přibývat jako u všech respiračních onemocnění
no přesně. Ale některé děti sláva půjdou konečně do škol ![]()
@snee ale ta čestná prohlášení nejsou o tom, zda je nebo není v kontaktu.( napr prarodiče nad 65 let). Ale o tom, ze to vis a přijímat to riziko.
@cell píše:
a co bude v září jinak?
Jdi prudit jinam. Na nic jsem se Tě neptala. Odpovídala jsem pouze zakladatelce, jak jsme se po zvážení všech okolností a rizik rozhodli. Nic víc. To, že se někdo rozhodl jinak, mi žíly netrha. Respektuj to taky.
U nás zatím v ZUŠ stále běží on line výuka. A vrací se do výuky zatím jen letošní absolventi. Jsme domluveni, pokud ZUŠ otevře, tak dcera chodit bude. Běžnou základní školu jsme pro letošní rok odpískali a chodit nebude.
Nase ZUS bude zavrena az do prazdnin
moralka nam teda tezce spadla, furt pidlame to same a bez úči a jeji energie to fakt neni ono. Takze zavidim ![]()
@Jana206 píše:
Jdi prudit jinam. Na nic jsem se Tě neptala. Odpovídala jsem pouze zakladatelce, jak jsme se po zvážení všech okolností a rizik rozhodli. Nic víc. To, že se někdo rozhodl jinak, mi žíly netrha. Respektuj to taky.
Kliiiid
Ano půjde, flétna i tanec, od příštího týdne, nevidím důvod aby nešla.
@Amalthea také máme tanec a flétnu, tak já nevím, no. Vím, že učitelka flétny by asi raději, kdyby bylo zavřeno do konce školního roku..
Tanec nevím vůbec, zda mám pustit.
@PaníKadrnožková píše:
Kliiiid
Jsem v klidu. Akorát si myslím, že podobné rypny by měly jít rypat do diskuze k tématu, kde se přímo ptají, jestli pošleme a proč ![]()
U nás tance ne, protože chtějí roušky a rukavice. Dcery hrají na klavír, jedna je v rizikové skupině, porucha imunity na lécích, takže spadá přímo do rizikové kategorie definované MŠMT. Já taky patřím do rizikové skupiny a holky se stykaji s babičkou, která také spadá do rizikové skupiny věkem a onemocněním.
A ten nejhlavnejsi důvod. Dětí máme víc, včetně batolete. Máme po dobu nouzového stavu už zavedený režim-online výuka dětí v kombinaci s domácí přípravou, já finisuju bakalářku a čekají mě statnice, spánek batolete a pobyt venku, do toho vaření, běžný úklid a péče o domácnost. Klape nás nám to a nechce se nám teď nic měnit
Mladší dcerku by musel nekdo doprovázet. V běžné době chodila s babickou, ta teď nechce a nemůže.
Navíc jsem presvedcena, že v září, i když tu vir bude, budeme mít více informací, hlavně o tom, jak se bude chovat po rozvolneni opatření a návratu k normálu. To musím podávat podrobné hlášení do každé diskuze? Otázka zněla, dáte dítě do ZUŠ? Psala jsem, že ne. Aby zakladatelka věděla, že jsou i děti, které nejdou. Kdyby se mě zakladatelka slušně zeptala na důvody, tak je napíšu. Ale nehodlám odpovídat na podobne položené otázky ![]()
Syn provozuje závodně sport, pokud se upraví pravidla pro sportování, tak pravděpodobně půjde. Je zdravý a samostatný.
@Jana206 : hele, já se Tě jen slušně a bez rýpání zeptala. To Tys vyskočila jak čertík… to jen na vysvětlenou, nehodlám se v tom nijak babrat kdo, co, jak…
@cell nee, ptala ses ironicky, co se jako v září změní
Nebo aspoň já si slušnou otázku představuji jinak
Je to jedno.
@g.sandova U nás je to taky tak, jsou rádi za každé dítě, které nepřijde. ZUŠ otevírají hlavně proto, že jim to MŠMT přikazuje, ale taky by byli rádi, kdyby letos výuka už nebyl. V tanečním oboru chtějí roušky a rukavice a to dcera nechce. Stejně tak ve škole. Už si dělali průzkum a taky jsou rádi za každé dítě, které může zůstat doma.
Chvíli jsem uvažovala, že pošlu zdravou dceru, mají třídu mimo školu v prostorách MS a mají vlastní šatnu, wc. Nikdo kromě nich tam nemá přístup. Ale bude jich tam moct být jen 15. Kdyby se přihlásilo víc, budou muset vytvořit jinou skupinu a bude hlídat nějaká vychovatelka bůhví kde. Navíc dcerce se nechce ráno vstávat a vypravovat, když my nemusíme. Rekla jsem závazně, že ne.
@Jana206 no já mám syna rizikového.
U toho tance zase nemusíme mít rousky ani rukavice. Já i teda myslím, že už se to do konce roku nezblazni a nemusím s kojence lítat po krouzkach.
Hodně štěstí u statnic, ať stihneš napsat bakalarku!
Pak dej vědět, jak's dopadla!
Já se teď přihlásila do kurzu AP jako na rozjezd.