Poslat peníze pro UNICEF?

Tattiana
27.4.06 12:38

POSLAT PENIZE PRO UNICEF?

ahoj holky, nevím, zda někdo máte zkušenost s posíláním peněz-darů na nadace apod. Já jsem zatím „pomohla“ pouze smskami,ale složenokou ještě ne!! Najednou mi domů přišla obálka od UNICEFu se srdcerývnými příběhy-fakt mi tekly slzy a složenka na dobrovolnou částku. Zároveň byly popsány příklady např. že za xKč se pořídí to a to. Určitě chci přispět, ale dojde to opravdu do správných rukou? Prosím napište své zkušenosti. O Vánocích jsem sledovala na Nově reportáže z UNICEFu např. Afrika-Rwanda,Asie po tsunami apod. a taky jsem brečela. Srdečně děkuji za příspěvky. Jsem naměkko - Ivona :roll: :idea:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1674
27.4.06 12:45

Iviku - UNICEF je jistota, ze se penizky dostanou kam maji. Tem bych 100% verila.
Je to od tebe moc hezke, ze myslis i na druhe lidi. :D

Ten porad na Nove jsem taky videla, to muselo vzit za srdce snad kazdyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.4.06 12:47

Ahoj,

já posílám každý měsíc penízky na Fond ohrožených dětí. Od Unicefu jsem si párkrát něco koupila, většina těch penízků jde pro ty dětičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
27.4.06 12:50

Ahojte, tak díky za povzbuzení a dnes teda vyrazím s kočárem na poštu a něco sice malého jim pošlu. Na ty hračky na UNICEF taky mrknu. Dík a ahoj I.

• Citovat
  • Upravit
422
27.4.06 12:52

vis, ja si myslim, ze Unicef je taky prilis mamuti organizace, nez abys mela jistotu, kam se ty penize nakonec dostanou - osobne bych tedy dala prednost adopci na dalku, tak jasne vidis efekt vylozenych penez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
27.4.06 13:21

Adopce na dálku je super (náš kluk se hrozně dobře učí, má skoro samé jedničky a snad i díky naší pomoci, ale hlavně díky své píli bude mít lepší život než jeho rodiče - takže smysl to má jednoznačně!), ale zavážeš se na dlouhou dobu k pravidelnému posílání peněz, takže když chceš pomoct jednorázově a nevíš, jak na tom budeš třeba za rok, asi bych volila třeba právě UNICEF. Právě díky tomu, že je to velká organizace, můžou zorganizovat skutečně účinnou pomoc. Aspoň mám ten pocit.
Mě se třeba strašně líbila ta akce, kdy se koupí jedné panenky zaplatilo očkování pro jedno dítě proti smrtelným nemocem, které by ho jinak přímo ohrožovaly. To byl, myslím, taky Unicef, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
27.4.06 14:01

Ahoj,
my přispěli na unicef nákupem drobností přes jejich stránky, mají tam moc krásný pohlednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
27.4.06 14:10

Ono je to dvojsečné: na jednu stranu je Unicef velká organizace, takže k těm dětem se dostane jen část Tvých peněz, na druhou stranu už mají určitou historii a reputaci, takže se dá předpokládat, že ty jejich programy snad mají nějaký smysl.
Já jsem před léty dala Unicefu povolení k přímému inkasu, takže si jednou ročně automaticky strhávají z mého účtu dohodnutou částku a navíc si od nich kupuju různá přáníčka a balící papíry … není to drahé, a navíc to jde na dobrou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
27.4.06 15:59

ahoj,
nam taky prisli slozenky z FOD a UNICEFu, na oboji jsme neco poslali, myslim, ze zrovna temhle organizacim se da verit, i kdyz by me zajimalo, kde vzali nasi adresu.
Ale pamatuju si na ten megapodvod s pranickama jakoby od handicapovanych lidi (tem jsme taky prispeli) a oni to pak vykradli..

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
27.4.06 17:50

Ahojky, já jsem chvíli pracovala pro neziskovku zabývající se ochranou práv dětí. A jako členka jsem jela na konferenci pořádanou UNICEF a rumunskou vládou do Bukurešti. Bylo to v 5* hotelu Crown Plaza, platili všem letenky…já jsem jela na poslední chvíli a bylo místo jen v 1. třídě - zatáhli to ani nemrkli - 800euro :evil: V tom hotelu bydlelo přes 200 účastníků, např. já jsem byla sama ve velkém apartmá za 320 euro na noc 8O Takovéhle obrovské organizace asi mají výsledky, ale vlastní chod spolkne zhruba 80% rozpočtu.. Mě tahle zkušenost naprosto znechutila. Jela jsem tam jako náhradník a nevěděla jsem, do čeho jdu. Nejvíc mě šokovalo, že většina těch lidí takovýhle kongresy objížděla neustále a ještě se chlubili, kde všude byli - o tématech konferencí nepadlo ani slovo… Od té doby jsem už nedala nikomu ani korunu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
27.4.06 19:59

holky, ještě jednou děkuji za příspěvky a taky jsem mrkla na ty www.unicef.cz a mají tam moc pěkné věci… 8O No ale to bych nesměla brát rodičkovskou, ale vydělávat, abych si pořídila vše,co se mi líbí. Ale určitě něco objednám. :lol:

AGATO: to je přesně to, co si myslím o takových organizacích, že i tam se najdou lidé, kteří jen odčerpávají darované peníze. No ale doufám, že UNICEF je opravdu „zárukou kvality“ a pomáhat potřebným je na prvním místě!!!!! :roll:

• Citovat
  • Upravit
3394
20.7.11 22:20

Co koupit od UNICEF?

Oživuji starou diskusi s trochu jiným tématem: Co koupit od UNICEF? Čím nejvíce pomohu? Očkování, moskytiéru, sušenky? Jasně, nejlepší by bylo všechno, ale musím se ohlížet na rodinný rozpočet. Zároveň chci ale aspoň trochu pomoci. Díky moc za rady, zkušenosti, postřehy. Dárky od UNICEF: www.unicef.cz

Laddmie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.7.11 23:00

Záleží na tom, kolik můžeš investovat, my posíláme pravidelnou částku každý měsíc, oni investují dle svého uvážení, každý rok pak posílají souhrn, na co se peníze použily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
20.7.11 23:33

Ahoj, ja bych osobne do toho nesla. Radsi bych koupila neco do kojenaku nebo azyloveho domu pro matky s detmi, nebo do domova duchodcu pro seniory. To udela podle me vetsi sluzbu a clovek vidi, kam ty penize jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
21.7.11 09:10

Já jsem zrovna poslala včera. Unicefu věřím. Nekoupila jsme nic konkrátního, prostě jsem poslala peníze. Jestli chceš něco koupit, tak si stanov finanční limit a podle toho vyber to nejdražší, co se ti do limitu vešlo. Všechno je potřeba. Třeba včera psali kolik dětí umírá hlady v Somálsku, byl tam vyhlášen hladomor, tak třeba bych vzala ty sušenky, jestli to není nad tvůj limit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová