Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, mám takový problémek. jelikož jsem po druhém porodu stále hodně beztvará, chtěla bych cvičit. ale trochu svižněji. jenže při jakémkoli, třeba jen minimálním poskoku mě děsně bolej prsa, no není divu při kojení a jejich velikosti. nevíte, jestli by šly nějak „zavázat“ a případně jak (mé laické pokusy dopadly zoufale) ????
Makýš a Tygříci
Ahojky a co zkusit něco u čeho se neposkakuje?
Třeba power jogu, nebo posilovnu jako takovou. Nebo plavání pro začátek, to je úplně nejideálnější ![]()
Jinak co se týká pevného svazování prsou, nuškodí do kojení?
Pokud kojíš tak si prsa určitě nijak nesvazuj. Vím, že prsa se svazují v případě kdy už kojit nechceš, aby se mlíko přestalo dělat. Na tu bolest bohužel nic neporadím, snad by mohla pomoct kvalitní a pevná podprsenka.
Já myslela, že krátkodobé zavázání třeba 2× týdně na půl hoďky by kojení neuškodilo…
jojo, plavat bych rááááda, ale nemáme tu bazén. Power joga tu taky neni (a doma se nepřinutim ji cvičit, páč mě to samotnou ale děsně nebaví
). tak jsem si myslela, že bych si pořídila nějaké DVD s aerobikem nebo tak něco.
A co nějaké formovací cvičení a la pilates, protahování, posilování, velké série s malou zátěží? Jestli máš po porodu nadváhu, stejně není aerobic s těmi poskoky pro klouby kdoví co.
Ahoj, sice mimčo teprve čekám, ale i tak se mi už prsa zvětšila o dvě čísla:(.....Před těhotenstvím jsem na hodně pohybové cvičení nebo běhání používala sportovní podprsenku, která prsa pevně drží a přitom netlačí a je pohodlná. Teď v těhotenství si koupím větší číslo i na normální nošení, protože je pohodlnější než normální typy podprsenek. Tu sportovní podprsenku jsem kupovala ve značkovém obchodě spodního prádla Triumph a tuším, že stála do 1.200,– Kč.
Ahoj
prsa bych asi nesvazovala ale pořídila bych si pevnější podprsenku na sportování to mělo zamezit houpání a pohupování a nemuselo by to bolet.
Co takhle nějaké klidnější cvičení. Já mám doma kazetu od Hanky Kynychové „Aerobic s úsměvem“ je to už starší kazeta, ale zdá se mi super a je to bez poskakování tak nějak nevím proč se to jmenuje aerobic. Je to rozdělené na dvě části jedna je zaměřená na problémové partie a druhá půlka na protahování svalů.
http://www.kynychova.cz/…produkty.php
Maky
Makysku ženským u mě na cvičení se osvědčili dvě podprsenky na sobě. Nebo ještě pevný top navrch.
Já už se mooc těším až porodím a budu se moct zase hýbat
![]()
Makysku, a co takhle spinning? Já sice nekojím, ale s trochou citu (neuhnat se) bych ho praktikovala i při kojení. Žádné moc hopsání tam nehrozí (pokud nešlapeš zbytečně jako blázen), takže prsa by měla být v pohodě. A je to výborné na zadek a nohy, mně se díky němu podařilo výrazně shodit. Ovšem to břicho je třeba cvičit ještě zvlášť (to flákám…), ale tam taky prsa nevadí ![]()
Tak pokud máš možnost, pořiď si dobrou podprsenku nebo dvě na sebe a zkus spinning… Ať se ti daří!
Monika
Holky díky ![]()
zkusim ty dvě podprsenky na sebe a kouknu jak to vypadá u nás se spiningem. to by snad šlo skloubit i s hlídáním (aby byl manža doma).
Makýš a Tygříci (Vašek 23,5 měsíce a Jirka 5 měsíců)
Makysek: …když dělám dřepy, nebo běhám po schodech, tak si je prostě držím, to, co mi po porodu narostlo, žádná podprsenka pořádně neudrží…
Ale je mi jasné, že to u běžného cvičení až tak moc nejde, tak spíš budeš muset najít něco, u čeho trpět nebudou.
Jééé, jak se těším, až budu moct začít běhat!
Zatím je to opravdu au au ![]()