Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky,
jsme na zacatku 38.tydne a asi tyden mam nekolikrat za den docela velke bolesti v podbrisku, jakoby silne menstruacni bolesti, zda se mi, ze bolest je kazdy den silnejsi, nekdy prijdou bolesti 1× za den, nekdy nekolikrat, nejcasteji pote, co delsi dobu (tj. ted uz treba jen 15 min) stojim nebo chodim, nekdy i v klidu, treba v noci. Posledni dny jsou bolesti uz tak silne, ze nevydrzim stat nebo sedet. Mam uz 1 porod za sebou, tak srovnavam, pred porodem jsme tak silne bolesti urcite nemela, takove bolesti jsme mela az asi 3 hod pred porodem (byl teda dost rychly). mate nekdo podobnou zkusenost? jak dlouho vas tyto bolesti trapily. Porodily jste driv nebo v terminu?
Ahoj,
na téma poslíčků už tady toho bylo řečeno strašně moc a je těžké říct, jak to bude u tebe. Každopádně i kdyby to byly předzvěsti porodu, tak v 38. týdnu to není problém, takže se hlavně nestresuj! Já jsem měla poslíčky u obou holek asi měsíc před porodem a obě jsou přenášené, bolesti byly asi týden před porodem už hodně silné, docela srovnatelné s bolestmi při začátku 1.doby porodní.
Hodně zdaru při porodu a krásné zdravé miminko přeje Romana.
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
Ahoj.
Já jsem měla poslíčky až u posledního těhu.Začlo to týden a půl před porodem.Bylo to tak silné a hodně pravidelné,že jsem pokaždé myslela,že už pojedeme.Nakonec to vždycky přestalo.Až na jedny. ![]()
Přeju co možná nepohodovější porod a zdravé miminko.
Ahoj,
tak já jsem měla u prvního dítka posly asi dva dny a to nebyly nějak šílené a porodila jsem třetí den. U druhého dítka jsem měla posly pět dní, pak jsem překecala manžela, aby do to píchnul. Píchnul a mě hned praskla voda. Obě děti jsem porodila o měsíc dřív.
Teď jsem na konci 35tt a bolesti mám tedy o proti těm minulým šílené. Ale vypadá to ještě tak na týden a půl, si tedy myslím. Nebo taky na zítra že?:-)¨
Každopádně ti přeji hodně štěstí a pohodový porod.
Ahoj, máme to obě stejné. Nejvíc ve večerních hodinách je ta bolest silná. Kolikrát si řikám, že být někde ve městě asi bych si sedla na chodník
Myslím, že to poslíčci jsou. Mě se k nim teda ještě přidává tvrdnutí břicha a někdy je to až tak moc, že mám problém dýchat. Ale už jsem na to tak zvyklá, že nad tím mávnu rukou a až to tady bude, tak přijedu do porodnice pozdě, protože to budu brát jako poslíčky. No tak nám přeji bezproblémový porod a at ty „pravé“ bolesti rozpoznáme.
Martin_a píše:
Ahoj, máme to obě stejné. Nejvíc ve večerních hodinách je ta bolest silná. Kolikrát si řikám, že být někde ve městě asi bych si sedla na chodníkMyslím, že to poslíčci jsou. Mě se k nim teda ještě přidává tvrdnutí břicha a někdy je to až tak moc, že mám problém dýchat. Ale už jsem na to tak zvyklá, že nad tím mávnu rukou a až to tady bude, tak přijedu do porodnice pozdě, protože to budu brát jako poslíčky. No tak nám přeji bezproblémový porod a at ty „pravé“ bolesti rozpoznáme.
takhle jsem to měla teď podruhé. Trvalo to 10 dní, z toho poslední dva dny prakticky non-stop (umíte si představit, že jste venku, co 5minut se kroutíte v křeči a někdo na hřišti vám na konci února řekne, jestli máte termín v květnu? S břichem, kdy mi ani doktoři nevěřili, že čekám jedno?:D ). Nakonec mě dr poslala na sál, píchli mi vodu a bylo hotovo (nevěřila jsem jim, když mi říkali, že jakmile mi prdne voda, mam si rovnou volat sanitku - no čekat doma, tak doma porodim - tak pozor na to, zajisti si, ať máš šňůrku na pupečník po ruce:D )
Poslíčci to být mohou, srovnávat s předchozím nejde (taky jsem se nachytala:D ), oproti prvnímu jsem měla tentokrát bolesti do břicha a cítila jsem komplet všechno.
Na poslíčky je dobrá horká vana.
Namape myslím ,že to bude i dýl:) Už i osobní zkušenost mluví proto, že ti největší poslíčkáři často nosí nejdýl:D
Gabinka píše:..........Martin_a píše:
Ahoj, máme to obě stejné. Nejvíc ve večerních hodinách je ta bolest silná. Kolikrát si řikám, že být někde ve městě asi bych si sedla na chodníkMyslím, že to poslíčci jsou. Mě se k nim teda ještě přidává tvrdnutí břicha a někdy je to až tak moc, že mám problém dýchat. Ale už jsem na to tak zvyklá, že nad tím mávnu rukou a až to tady bude, tak přijedu do porodnice pozdě, protože to budu brát jako poslíčky. No tak nám přeji bezproblémový porod a at ty „pravé“ bolesti rozpoznáme.
takhle jsem to měla teď podruhé. Trvalo to 10 dní, z toho poslední dva dny prakticky non-stop (umíte si představit, že jste venku, co 5minut se kroutíte v křeči a někdo na hřišti vám na konci února řekne, jestli máte termín v květnu? S břichem, kdy mi ani doktoři nevěřili, že čekám jedno?:D ). Nakonec mě dr poslala na sál, píchli mi vodu a bylo hotovo (nevěřila jsem jim, když mi říkali, že jakmile mi prdne voda, mam si rovnou volat sanitku - no čekat doma, tak doma porodim - tak pozor na to, zajisti si, ať máš šňůrku na pupečník po ruce:D )
Poslíčci to být mohou, srovnávat s předchozím nejde (taky jsem se nachytala:D ), oproti prvnímu jsem měla tentokrát bolesti do břicha a cítila jsem komplet všechno.
Na poslíčky je dobrá horká vana.
Namape myslím ,že to bude i dýl:) Už i osobní zkušenost mluví proto, že ti největší poslíčkáři často nosí nejdýl:D
No tak Vám tedy děkuji
já jsem také 3dny před termínem,a můžu jen říct každý večer,pravidelně od 20:00hodin zažívám takové bolesti,ale vím že mě přejdou,pomáhá vana,ale jsem jak na trní,nervozní,kdy už to prijde,..
ty bolesti už mám taky asi týden,dnes jdu k doktorovi a ten mě před týdnem řekl že jsem otevřená na 3 prsty..tak jsem velice zvědavá,–…jak poznám že to přijde,taky se sama sebe ptám,při takových bolestech
snad mě praskne voda
a bylo by vymalováno,také moc přeji každé mamince,krátký,co nejméně bolestivý porod a zdravé miminko ![]()
Ahoj tak myjsme na konci 38 tt a tez bolesti mame uz asi tyden jsme zvedavy kdy to prijde jinak u prvni dcerky jsem to tez nemela, kolikrat to je tak silne ze nemuzu ani sedet lezet prste nic jsem z toho na nervy. Tak koukam ze nejsme jediny mno damy doufam ze ty prave pozname a dojedeme vcas, a tez preji nam vsem co nejkratsi a mene bolestivy porod a hlavne zdrave deti ![]()
Ahoj, ráda bych věděla co si myslíte a jak jste to měli vy…včera od 19 hod mě začalo mírně pobolívat břicho jak při menstruaci ale ne v intervalecha..prostě táhle..a přidali se k tomu záda…v noci taky menstruační bolesti ale slabé a záda a dnes od rána slabé menstruační bolesti a záda…nic se ale nestupňuje je to pořád stejné někdy to i přestane…muže to být začátek porodu? jsme 38 tt..měli jste taky některá jen malé menstr. bolesti třeba dva nebo tři dny před porodem? Díky..
Mela jsem to casove stejne (ale teda uz 40tt). Uz mi pripadalo, ze to prijde
v poledne jsem se vymydlila ve sprse, dobalila veci a rozlozila se u filmu, po pate hodine mi praskla voda a pred pulnoci byl maly na svete.
Kazdy to ma jinak. Byt tebou, tak si dobalim potrebne veci kdyby nahodou, natahnu se na gauc a udelam si pohodu ![]()