Poslíčci v 6. měsíci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
7.9.10 13:28

Jo ještě pro ivash - pokud jsem to dobře pochopila, brala sis ten Ibáč na tu bolest? Na zahnání poslíčků bych doporučila spíš malinový šumák Magnesia volně prodejný v lékárně, ten můžeš i bez lékaře, je to jen „vitamín“.Jakmile máš posly, rozpustíš ve vodě a vypiješ a ono je to zažene…Samo nepít 10 sklenic denně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.9.10 13:33

Petruna, ty o voze a já o koze.Však jsem taky řekla, ať to řekne své lékařce! Já nevím, jestli nemluvím česky…Já tenkrát taky ráno hned volala své doktorce, ta mi řekla, že na poslíčky je celkem brzo, ale problém v tom nevidí, pokud to nebude moc časté a že se uvidíme na další návštěvě.A to nemám nějakou laxní doktorku.
Založit tenkrát takovouhle diskuzi a dostat tyto odpovědi, porodím spíš strachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.9.10 13:45
xangel87 píše:
Petruna, ty o voze a já o koze.Však jsem taky řekla, ať to řekne své lékařce! Já nevím, jestli nemluvím česky…Já tenkrát taky ráno hned volala své doktorce, ta mi řekla, že na poslíčky je celkem brzo, ale problém v tom nevidí, pokud to nebude moc časté a že se uvidíme na další návštěvě.A to nemám nějakou laxní doktorku.
Založit tenkrát takovouhle diskuzi a dostat tyto odpovědi, porodím spíš strachy.

Já reagovala taky na tu tvou druhou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
3.10.10 23:50

ahojky, já měla kontrakce ve 22tt. Druhý den jsem šla k doktorovi a hned mě poslal do nemocnice. tam si mě nechali 5 dní na pozorování. Naštěstí jsem se neotvírala, takže mi dali magnésko a teď doma odpočívám a zatím je vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.10.11 10:20

Ahoj, sice píšu až po roce, ale za tu dobu se toho určitě moc nezměnilo, tak píšu svou zkušenost.
Já mám u třetího těhu poslíčky od 17tt, dr. mi na to dal magnézko a že mám víc dodržovat klidový režim, jinak nic. Po magnézku se to sklidnilo a teď ve 22tt jsem ho prozatím vysadila, že si ho mám vzít, když se budou častější poslíčci objevovat. Takže je to běžné a nemá cenu se nadmíru nervovat, pokud bolesti nejsou silné a časté. Tvrdnutí do 8-10× za den je v normě, nesmí bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
17.3.13 06:55

Holky jsem ve 22tt a včera na procházce mne chytly bolesti do podbřišku, takové jakoby křeče a zakousl se mi spodek do jedný křeče a nešlo to rozchodit a břicho takový ztuhlý a tvrdý. Myslíte, že to mohly bít poslíčci? Myslela jsem, že už nedojdu domů…Pomohlo mi až když jsem si doma lehla na levý bok a byla v klidu až do rána. Magnézko beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
18.5.13 10:15

Holky poraďte, jsem podruhé těhotná, ale u prvního jsem nic takového nezaznamenala. Jsem ve 23. týdnu a od noci mi tvrdne břicho, celé břicho, jako když máte bolesti při příjmů, teď už od rána, nepravidelne - jednou, dvakrát do hodiny - mi tvrdnou boky břicha, bolí to jako kontrakce, pár vteřin drží a povoli, jsem hrozně unavená, na ten záchod se mi nechce a nic špatného jsem nejedla. Pořád nosím dcerku 15. Měs-12 kg, která ma teď horečky, možná vysype nestovicema, před týdnem jsem dobrala antibiotika na zánět průdušek. Miminko cítím pořád stejne. Mám něco podnikat, vanu nebo mám jít na pohotovost, kdyby to nepřestalo? Vůbec nevím. Vzala jsem si magnosolv podle predpisu dr ( tvrdnou mi ramena a lýtka v tehu) ale žádná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
18.5.13 10:15

Holky poraďte, jsem podruhé těhotná, ale u prvního jsem nic takového nezaznamenala. Jsem ve 23. týdnu a od noci mi tvrdne břicho, celé břicho, jako když máte bolesti při příjmů, teď už od rána, nepravidelne - jednou, dvakrát do hodiny - mi tvrdnou boky břicha, bolí to jako kontrakce, pár vteřin drží a povoli, jsem hrozně unavená, na ten záchod se mi nechce a nic špatného jsem nejedla. Pořád nosím dcerku 15. Měs-12 kg, která ma teď horečky, možná vysype nestovicema, před týdnem jsem dobrala antibiotika na zánět průdušek. Miminko cítím pořád stejne. Mám něco podnikat, vanu nebo mám jít na pohotovost, kdyby to nepřestalo? Vůbec nevím. Vzala jsem si magnosolv podle predpisu dr ( tvrdnou mi ramena a lýtka v tehu) ale žádná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronikka
18.5.13 10:33

@ivash Ibalgin v těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
14974
18.5.13 10:33

@MarieOVMUC ahojky, vanu v tomhle týdnu určitě ne, ta to může zhoršit (mě za vanu zdrbal doktor ještě i ve 34.týdnu :cert: )

Jinak taky čekám druhé a poslíčky mám od 20.týdne, u první dcery jsem o nich věděla až po 30.týdnu. A nejhorší to mám taky v noci, kdykoli se vzbudím a chci na záchod, tak břicho bolave, jak kámen. Tak to snad je normální, teď už jsem ve 30tt a mám to noc co noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
18.5.13 10:37

Dcera mi teď usla, ležím na zádech, jak je mi to příjemné a stejně se mi břicho stahuje, ale už to tak naboli, ty před půl hodkou jsem už musela rozdychat, malá z toho měla hysterak.. opravdu se moc bojím. Od začátku mě provázejí nehraje myšlenky, že to nějak špatně dopadne a tohle mi moc nepridava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.5.13 10:55

Já sem u prvního těhotenství ani jednou neměla ani tvrdnutí břicha a už vůbec ne poslíky…u druhého taky zhruba od 23tt od 34tt 2× denně :roll: ale vždy ve stejné denní doby +- takže sem věděla že si jdu lehnout na gauč ať se uvolním(ale bylo jedno co sem dělala vždy přišly…od toho 34 tt jsem je měla dopoledne kolem 10 ale vždy jen tak na půl hodiny hodinu ale odpoledne od 5 do doby než jsem usla(mnohdy až i po půlnoci protože se kvůli tomu prostě spát moc nedalo)a klidně i po 5 minutách celou dobu :zed: bylo to hrozně na palici…když jsem už fakt rodila tak jsem furt váhala jestli jet nebo nejet jestli to zase nejsou poslíci(začalo to opět v 5odpol.)no o půlnosi mě přijímali otevřenou na 5 prstů :nevim: ale byla jsem na vážkách do poslední chvíle než do mě PA sáhla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
18.5.13 10:59

Snad to bude dobre, jsou nějaké věci, co bych měla vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.5.13 11:04

Snažit se šetřit(vím že je to moc nereálné s druhým děckem ale jakmile máš možnost lehni si), brát poctivě magnézko, snažit se holku moc nenosit(jen v nezbytně nutných situacích), snažit se co nejvíce spát…prostě celkově odpočívej a snaž se nenervovat se a pokud by se ti něco nezdálo běz k dr nebo mu aspoň zavolej. Já sem byla otevřená na prst už od 30tt a malý se narodil v 37+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.13 11:18
@MarieOVMUC píše:
Snad to bude dobre, jsou nějaké věci, co bych měla vědět?

sice to nic nemusí být, ale v tomhle týdnu je náhlé bolestivé tvrdnutí důvod k návštěvě pohotovosti…
Kdyby ti břicho tvrdlo pravidelně každý den a měla jsi už za sebou prohlídku, že to nemá vliv na čípek, tak fajn, takhle je potřeba zkontrolovat.
Ale strach, že bude něco špatně jsem měla u druhého těhotenství taky a u třetího ještě větší. Člověk ví, co všechno se může stát, pak si taky říká, že když už to šlo jednou bez problému, tak si to jakoby vybral… Ale nikdy se nic nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí