Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Od nějakého 16tt mi tvrdlo břicho, ale bezbolestně, jedla jsem kvanta hořčíku…
A až to začalo bolet, tak to nepřešlo až do porodu
První zabolení v jednu v noci, Majda se narodila o půl šesté večer. Voda praskla ve dvě odpol. A cca do půl páté byly bolesti v pohodě, pak už trochu méně, no, ale celkově hodnotím můj porod jako krásný=)
Kdy máš termín?Já mám dnes a cítím se skvěle.Posli už ani nevím co to je.ve středu nástup na vyvolání porodu
Tak by mě to taky zajímalo.
ja som mala „poslíčkov“ od 18-20tt až do pôrodu a nebyť vyvolávačky, tak som tehotná dodnes ![]()
termín mám 7.10.ale dr.tvrdí že to bude určitě dřív,dnes mi říkal,ať vydržím ještě 10 dní,ale jak se ve mě pohrabal,tak si to teď užívám a doufám že se mi to nerozjede
AAlisku třeba to do středy zvládneš i bez vyvolání
Držím palečky ať jste v oba v pořádku ![]()
tak hodně odpočívej a bud v klidu at vydrží a držím palečky
a kdyby to na tebe přišlo pohodový porod a hlavně tobě a mimískoj hodně zdravíčka.jo a na mě to určo nepřijde břicho nahoře,prcek taky,zátka neodešla,zavřená co víc si přát
mě to musí vyvolat jelikož mě nechtějí nechat přenášet,protože první porod byl císařem.
AAlisek píše:
tak hodně odpočívej a bud v klidu at vydrží a držím palečky![]()
a kdyby to na tebe přišlo pohodový porod a hlavně tobě a mimískoj hodně zdravíčka.jo a na mě to určo nepřijde břicho nahoře,prcek taky,zátka neodešla,zavřená co víc si přát
mě to musí vyvolat jelikož mě nechtějí nechat přenášet,protože první porod byl císařem.
neboj sa, bola som na tom podobne… v deň termínu zatvorená na sto zámkov, pôrodu nič nenasvedčovalo… v sobotu o pol ôsmej večer si ma lekár zobral do parády, o deviatej večer pichnutá infúzia a o 0.45 bol malý na svete ![]()
flamenga píše:AAlisek píše:neboj sa, bola som na tom podobne… v deň termínu zatvorená na sto zámkov, pôrodu nič nenasvedčovalo… v sobotu o pol ôsmej večer si ma lekár zobral do parády, o deviatej večer pichnutá infúzia a o 0.45 bol malý na svete
tak hodně odpočívej a bud v klidu at vydrží a držím palečky![]()
Ahoj Rozmary ![]()
Tak já poslíčky nezažila vůbec, až do porodu jsem si připadala jak kdybych tam berušku neměla…
Jak už jsem psala, porod mi přišel asi o 14 dní dříve bolesti v zádech celý večer, ještě že mi praskla voda, jinak bych ani nevěděla že rodím…
ty bolestivé kontrakce přišli až kolem 9 hodiny a porodila jsem po 11hodině, takže docela rychlovka… ![]()
Měla jsem poslíčky poslední měsíc, ke konci jsem 3krát myslela že pojedem rodit ale přešlo to - prostě ukázkové. A porod nepostupující nakonec ukončen akutním císařem…takže bych na to nedala
Já neměla poslíčky, rovnou kontrakce k porodu, ale trvaly 2 dny. Když jsem přijela druhý den do porodky, už si mne tam nechali, že rodím a že to ale bude za dlouho. Tak na tom asi něco bude
Ale zase dlouhý porod neznamená bolestivý. Kdyby mi ho pak ke konci nezačali pošupovat, tak možná rodím ještě další 2 hoďky ale pěkně v klídku.
Asi blbá otázka (ne asi, ale určitě), ale poslíčci se projevují přesně jak? Já mám za týden termín a cítím se skvěle. Dobrá, občas mi ztvrdne břicho (obvykle při nějaké činnosti), sem tam v něm píchne a tím tak hasnu. Vůbec netuším, co kde mám cítit ![]()
rozmary píše:
Proč nemůžeš mít oxytocin?
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,je tu nějaká maminka,která neměla poslíčky,ale hned porod?Je pravda,že poslíčci usnadňují porod,že se na něj tělo připravuje a je rychlejší,než když poslíčky mít nebudu?