Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
On se narodil předčasně plánovaně, musel měla jsme zdravotní problémy, jinak by byl asi normálně, volala jsem jestli chci přijet můžu ale podle popisu mi řekly že to jsou určitě poslíčci, dokud neodteče voda, nekrvácím nebo to nejsou nesnesitelné bolesti tak je to na mě…zatím se to opakuje a sklidnuje tak to vydržím do čtvrtka to jdu na ozvy a kontrolu..ale děkuju
Tak vidíš. Buď ráda a hlavně klidek. Někdy lepší, když se v tobě zbytečně nešťouraj
Jdu si pro radu. Podle příspěvků výše jsem zřejmě dnes absolvovala první „poslíčky“. Co mě trochu znepokojuje je fakt, že jsem na konci 25tt. Bříško mi tvrdne od 16tt. Nejdřív při námaze, pak jsem se začla hodně šetřit, dostala jsem magnezium, na dva týdny se to výrazně zlepšilo a teď poslední dva týdny je v podstatě jedno co dělám či nedělám a břicho tvrdne stejně. Čárky si teda nedělám, ale řekla bych, že do toho limitu 20 tvrdnutí za den se vejdu s prstem v nose. Dnes po poledni se ale objevila klasické „menstruační bolesti“. Teda ne tak klasické, ty jsem měla v kuse dokud nezabraly dva brufeny, tohle přicházelo v relativně pravidelných intervalech, měřit jsem stihla poslední tři - po cca 8 minutách. Celá záležitost trvala asi hodinu. Plus - mínus. Pak to přešlo. Břicho u toho netvrdlo, dítě se pohybovalo, řekla bych i víc než jindy. Tak co si o tom myslíte? Byli to poslíčci? Takhle brzo? Tím, že to pak přešlo, tak jsme nikam nikam nejeli. Ráno na gyndu asi aspoň zavolám, ale ráda bych slyšela třeba zkušenosti jiných.
@Kapaz
to ti nevím, já bych měla strach
určitě bych si zajela i do nemocnice ![]()
držím palce ![]()
Já měla kraťounké „kontrakce“ někdy v 30.tt a ukázalo se, že to byl parádní zánět. Já bych si zítra zajela na gyndu a nechala se prohlédnout, jak vypadá čípek.
Ale jinak je možné, že budeš poslovat takto brzo, ale je to spíš vyjímka a určitě je potřeba vyloučit, že je něco v nepořádku
Ještě dodám důležité info, že pravidelnou kontrolu jsem měla včera a vše OK. Čípek kontrolovala právě kvůli tomu tvrdnutí a drží. Tak se mi tam nechce zas prudit. Přijde mi nepravděpodobný aby se něco změnilo… ![]()
@Kapaz píše:
Ještě dodám důležité info, že pravidelnou kontrolu jsem měla včera a vše OK. Čípek kontrolovala právě kvůli tomu tvrdnutí a drží. Tak se mi tam nechce zas prudit. Přijde mi nepravděpodobný aby se něco změnilo…
Tak jestli si byla včera a bylo vše ok, tak bych se neznepokojovala. Já to u prvního neznám a u druhého mám to samý co ty, dokonce jsem tam šla a bylo vše v pořádku. Taky u toho pohyby jako blázen.
@Kapaz Taky jsem to měla. Přinejmenším bych upozornila doktora na další kontrole. Může zvýšit dávku Magnezia.
Známá měla velice dráždivou dělohu. První těhotenství proležela - ani prádlo do pračky nedávala. U druhého - páč už měla první a ležet nemohla - brala 3×3 Magnesia denně.
@quinny mozna to z textu nevyzniva. Dva brufeny jsem brala pri menstruacnich bolestech, tech opravdovych, v dobe mimo tehotenstvi a kojeni. Chtela jsem tim vymezit delku jejich trvani. Zatimco tyto bolesti nebyly jednak soustavne ale prichazely ve vlnach, druhak samy odeznely. ![]()
Ostatnim dekuji za nazory. Domluvim se telefonicky na to magnezkl, jinam nebudu plasit. Dalsi kontrolu mam az 20 listopadu. To je za dlouho, tak to radeji nahlasim.
@Kapaz aha uz mi to doslo jak je to myslene. ![]()
Kolik beres toho magnesia? Muzes zvysit davku na noc a rano se domluvit
@Kapaz píše:
Jdu si pro radu. Podle příspěvků výše jsem zřejmě dnes absolvovala první „poslíčky“. Co mě trochu znepokojuje je fakt, že jsem na konci 25tt. Bříško mi tvrdne od 16tt. Nejdřív při námaze, pak jsem se začla hodně šetřit, dostala jsem magnezium, na dva týdny se to výrazně zlepšilo a teď poslední dva týdny je v podstatě jedno co dělám či nedělám a břicho tvrdne stejně. Čárky si teda nedělám, ale řekla bych, že do toho limitu 20 tvrdnutí za den se vejdu s prstem v nose. Dnes po poledni se ale objevila klasické „menstruační bolesti“. Teda ne tak klasické, ty jsem měla v kuse dokud nezabraly dva brufeny, tohle přicházelo v relativně pravidelných intervalech, měřit jsem stihla poslední tři - po cca 8 minutách. Celá záležitost trvala asi hodinu. Plus - mínus. Pak to přešlo. Břicho u toho netvrdlo, dítě se pohybovalo, řekla bych i víc než jindy. Tak co si o tom myslíte? Byli to poslíčci? Takhle brzo? Tím, že to pak přešlo, tak jsme nikam nikam nejeli. Ráno na gyndu asi aspoň zavolám, ale ráda bych slyšela třeba zkušenosti jiných.
Já jsem na konci 27.týdne a je to pár dní, co jsem měla fakt extrémní tvrdnutí. Normálně se taky vejdu do těch 20 za den, ale tohle bylo fakt divný. Už odpoledne v cca 14:30 mi začalo břicho tvrdnout co 30min, tak jsem si vzala prášek proti spasmickým stahům. Moc to nepomohlo, tak jsem si po hodině vzala další. V 19hod mi začaly stahy chodit po 6min, cca za hodinu po 3min, to trvalo celkem 40min, tak jsem si vzala další přášek. Pak se to zklidnilo opět na stahy po 6min, pak 10min, 15min až to úplně vymizelo, což bylo někde okolo 22hod. No můžu říct, že nahnáno jsem měla pořádně a pomalu jsem se chystala, že pojedem do nemocnice. Když to pak ustalo, tak jsem si šla lehnout a další den jsem se pro jistotu téměř nehýbala
Nikam jsem na kontrolu nejela a všechno je v pořádku. Asi děloha cvičila na porod, co já vím. Každopádně jeden předčasnej porod ve 34.tt už za sebou mám a znovu bych se předčasného dočkat nechtěla.
Ahoj, jsem prvorodička ve 32tt a včera když jsem dělala večeři tak mě chytla křeč v podbříšku a šlo to až do dělohy. První co mě napadlo tak bylo to že to jsou asi poslíčci ale nejsem si jistá. Ty křeče jsem měla asi 3 min, než jsem si sedla. Byli to vážně poslíčci a nebo něco jiného?
Děkuji za odpověď.
@tynaa6 jojo, to budou poslíčci. Dá se to přirovnat k menstruačním bolestem, jestli si je někdy měla. Nebo také k průjmovým bolestem.
Ano, bylo to jako MS bolesti. Jen mě vyděsilo to že ta křeč šla až do dělohy. Děkuji hned jsem klidnější ![]()