Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
EZdravim tehulky i maminky, jsem na zacatku 39tt druheho tehu, jelikoz moje prvni ditko prislo na svet cisarem a vyvolane tak vubec nemam tucha jak maji vypadat poslicci nebo dokonce porodni bolesti. Uz par dni me poboliva v pobrisku jako bych to mela dostat… zadny intervaly mezi tim nejsou, je to bolest treba hodku a pak se to uklidni a do toho se dneska pridala ridsi stolice, muze to byt priznak toho ze se schyluje k porodu? Dekuji za odpovedi a nazory.
Ano, může to být zcela jistě příznak toho, že se chyluje k porodu- vždyť jsi 39. týden. Ale můžeš rodit zítra, nebo za týden. Někdo má poslíčky i dlouho před porodem a řidší stolice- uvidíš, jestli je to jednorázově, nebo se čistíš. Nebo to může být bolest vazů - přecijen bříško se pronese ![]()
@aksiile klidně to může být příznak blížícího se porodu…já měla MS bolesti a tím se mi zkracoval čípek a otvírala jsem se
ale ty bolesti se kterýma jsem jela rodit byly jiné… vždycky přišly a odešly..ta ms bolest chvíli trvala a pak se dlouho nevracela
až to bude porod, poznáš to…
Dekuji za odpovedi
vim ze bolesti ke konci tehu jsou normalni, jen mam strach abych neco nezanedbala a prdolka nemela problemy
Jeste mi casto jako by dost bolestive picha uvnitr pochvy, nedokazu to poradne popsat
zitra jdu do poradny, tak jsem zvedava co mi dr rekne ![]()
@aksiile Jo, může to tak skutečně být. Já měla první porod vyvolaný, ten druhý přirozený a v podstatě začal tím, že jsem začala lítat na velkou s šíleným průjmem. Pak se přidalo pobolívání břicha, ale nic, čeho bych si nějak musela všímat. U každého to je opravdu jinak. Můžeš mít poslíky X dní, nebo to naopak přijít z ničeho nic jako u mě.
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, mam tvrdnuti bricha, ale jen nahore, podbrisek je mekky. Jsou to poslicci? Jsem prvorodicka 37. tyden.
Asi jo, mně tvrdlo břicho teda celé když sem poslíčkovala..jo a poslíčkovala jsem fakt dlouho a fest a nakonec mi stejně museli vyvolávat..
@Rybička89 určitě poslíčci. Mě to dělalo taky nahoře úplnej kámen a dole naprosto povolený..taky jsem se bála, ale neboj porodní bolesti fakt poznáš a hlavně jsou pravidelný ![]()
Ahojki holky zdravím vás
chtěla jsem se zeptat na poslíčky vždycky se zapomenu doktora na to zeptat je možné abych je měla od 24tt? A projevují se stahováním dělohy a pak zase v pohodě? děkuji
Břicho mám měkké netvrdne mi, nebo spíš to bude roztahování dělohy dál ale nevím no ![]()
@Pajulka90 Já myslím, že to poslíčci nebudou. Bude to „tvrdnutí“ břicha. Určitě to řekni na kontrole, gynekologové na To předepisují magnésko. Někdy je to opravdu nepříjemné, ale pokud se nezkracuje čípek, tak je to většinou jen dráždivější děloha.
Magnesko beru na zvýšený tlak
všechno je v pořádku byla jsem na kontrole a nic mi pan doktor neříkal..