Poslíčci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TerkaK22
6.5.13 22:44

Ahoj mamky a tehulky, koukam, ze poslicci jsou nekonecne tema a i ja jsem se na ne chtela zeptat zkusenejsich nez jsem ja. Jsem ve 37tt a jsem prvorodicka. V noci me probouzi neprijemna bolest v podbrisku ale jen kdyz se treba prevracim z boku na bok nebo rano kdyz vstavam z postele, jako by to bolelo kdyz zatnu svaly. Ale jinak nevnimam zadne bolesti napriklad behem dne. Tak nevim jestli jsou to poslicci nebo ne, byla jsem s tim u sveho doktora pro jistotu, ten mi rekl, ze je vse v poradku ale jestli jsou to poslicci mi nepotvrdil ani nevyvratil. Tak mi prosim poradte jestli s tim mate nektera zkusenisti. Zacalo me to bolet cca ve 35tt a boli to pravidelne kazdou noc. Je mozne, ze to boli treba jen jak tam vse pracuje a pripravuje se na porod? A musi kazda zena mit poslicky? Diky za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
5668
7.5.13 07:36

Ahojky nene lazda zena nemusi mit poslicky. Klidne to na tebe muze prijit najednou a pojedes rovnou na porodni sal. Kazdopadne poslicci byvaji treba i jen kdyz sedis nebo stojis neni to v zavislosti na tom jestli zatinas svaly. Kazdopadne bych nestresovala doktor by poznal kdyby ses zacala otvirat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
9.5.13 11:54

Už jsem se těšila, že už konečně porodím druhé dítko a nic. Ráno jsem chytla bolesti. Střídaly se mi po 7, 6, 5 a 4 minutách. Tak jsem hupsla do vany a zachvíli bylo po bolestech. Dítko se mne drží zuby nehty. U první mi praskla voda, takže to bylo jasné. Ale teď si říkám, abych ještě stihla do porodnice dojet. Už, aby bylo venku, nebo ta bolest na spodek, křeče už jsou dost nepříjemné. Včera jsme s manželem zkoušeli sex. Dole jsem nafouknutá jako balón, tak z toho nebylo nic. Ještě bychom mohli natočit komedii o tom, jak se těhotná snaží o sexuální styk. Alespoň můžu říct, že veselejší pokus o sex jsme nezažili a místo toho jsme se alespoň pořádně zasmáli :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.13 09:47

Ahoj, jsem nezkušená prvorodička, tak se radši zeptám :) Teď končím 33 tt. Asi dva týdny se u mně občas objeví poslíčci (bolesti jako při menstruaci - předpokládám, že je to ono :lol: ), které trvají třeba 20 minut a pak mám pokoj. Poslední dva dny mám ale, když něco dělám nebo při chůzi (stačí kraťoučká procházka se psem) bolestivé tvrdnutí břicha, takové, že musím na chvíli úplně zastavit, aby to přešlo. Je to ale jenom vyloženě bolest v oblasti břicha, nebolí mě ani záda ani podbřišek. Taková křeč. Včera mě to chytlo v šest večer a trápilo celou noc, že jsem se ani nevyspala. To jsou taky poslíčci? Mám zajet k doktorovi? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
74
18.5.13 10:50

Esetu

Ahoj maminky, mám 2dny do porodu a celou noc mi bylo mizerne..Hrozne me bolela zada(v krizi) a potila jsem se a bylo mi děsně..Jsem prvomamka) mohou to byt i tohle poslicci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.5.13 12:40

:D Pamatuji si jak jsem zde také projížděla různé diskuze a pídila se potom jak poznám poslíčky a pravé kontrakce…Mnoho mých kamarádek co už mají děti mi říkaly ať se nebojím, že to stoprocentně rozeznám a měli pravdu. Já měla poslíčky i pravidelné a ani vana nepomáhala, pak časem zkrátka sami odezněly. Vždycky jsem si říkala, to přece nemůže být ono vždyť to není tak hrozný :D Když mi pak praskla voda a poznala jsem první opravdovou kontrakci, tak rozdíl mezi poslíčky a kontrakcí je co se týče bolesti fakt velký, takže myslím, že každá žena opravdu pozná když to na ní příjde :) Poslíčci to je jenom taková nevinná předehra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.5.13 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem nezkušená prvorodička, tak se radši zeptám :) Teď končím 33 tt. Asi dva týdny se u mně občas objeví poslíčci (bolesti jako při menstruaci - předpokládám, že je to ono :lol: ), které trvají třeba 20 minut a pak mám pokoj. Poslední dva dny mám ale, když něco dělám nebo při chůzi (stačí kraťoučká procházka se psem) bolestivé tvrdnutí břicha, takové, že musím na chvíli úplně zastavit, aby to přešlo. Je to ale jenom vyloženě bolest v oblasti břicha, nebolí mě ani záda ani podbřišek. Taková křeč. Včera mě to chytlo v šest večer a trápilo celou noc, že jsem se ani nevyspala. To jsou taky poslíčci? Mám zajet k doktorovi? Děkuji za odpovědi

Tu bolest co pocituješ jsem měla také téměř při každé delší chůzi, ptala jsem se doktora a je to prý zcela normální, poslíčci to nejsou ;) Ale mělo by to trvat jen chvíli, celou noc to je divné na to bych se určitě zeptala doktora :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.6.13 12:02

Ahoj, mám takový problém…jsem ve 37,tt a možná mám poslíčky, jen nevím, zda s tím jít k doktorovi…včera kolem páté mi začalo bolestivě tvrdnout bříško, malý je tam chudák jako ve vakuovém pytlíku, k tomu se přidala bolest beder, nebo spíš pravé části v okolí ledviny, tvrdnutí se spustí při každém pohybu a je bolestivé…večer jsem zkusila masáž teplou sprchou, ale nepomohla…dala bych si i vanu, kdybych se do ní dala(majitelé před námi si nechali udělat příliš úzkou).celou noc jsem nespala a malý do mě pořád buší, až je mi to divné, že se mu chce s nedostatkem místa bojovat..taky cítí občas tlak na spodek a na konečník. navíc malý byl ve 34.tt pořád koncem pánevním a já jsem od té doby nedostala info zda už se otočil. kdyby ne, praskne mi voda? jsem prvomáma takže jsem s rozumem v koncích…jedná se o poslíčky? mám zajít k doktorovi? mamky prosím poraďte! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.6.13 14:41

Jestli jsi jeste nejela upaluj do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
4.10.13 22:59

Pěkný večer, sice čekám druhé dítko, ale jak známo, každé těhotenství je jiné…no. Dneska mě celý den pobolívá v podbřišku jako na MS, ale břicho u toho netvrdne, to mi tvrdne zásadně, když ležím…tak mám jen dotaz, jestli mohou být poslíčky i jen ta bolest, nebo u toho musí tvrdnout břicho?? U syna jsem nic takového neměla, nakonec porod vyvolávali a ani u něj mi břicho netvrdlo, nakonec akutní sekce…tak se teď chytám čeho se dá, že by to mohlo značit normální porod :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.10.13 23:03

@Reinka jojo, to klidně můžou být poslíčci ;) zkus teplou sprchu nebo to zaspat, pokud to přejde, byli to poslíčci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.10.13 23:08

@Reinka No, ono to asi může být oboje. Znáš to, co ženská, to originál. :mrgreen: Já první porod taky vyvolávaný a ten druhý jsem tím pádem málem nepoznala, do porodnice přijela za 5 minut 12. Kdyby mě manžel nedonutil (a hlavně jsem nezačla pak špinit), tak se nám druhoš narodí u sporáku. :mrgreen:

Nezkoušela jsi sprchu nebo vanu? Já takhle byla ve sprše dvakrát, neudělalo to nejdříve vůbec nic, bylo jen to pobolívání, tak jsem si fakt pomyslela něco o poslíčcích a zpravidelnilo se to až za nějakou dobu, naprosto zničehonic, kdy to byly najednou kontrakce po čtyřech minutách, pravidelné jako hodinky a to jsem to už musela prodýchávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
4.10.13 23:16

Tak porod to asi nebude :mrgreen: Jen jsem nikdy neměla poslíčky, tak mě to zajímalo, jak to s nima je :mrgreen:

@gabi.design sprchu jsem nezkoušela, musím se odkopat od PC a jdu na to…a pak spát, pravidelné to není…asi :oops: :mrgreen: je to fakt jen taková MS bolest, pobolívalo mě to celej den, pak jsem si večer sedla a přestalo to a před nějakou dobou zase začalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
5.10.13 06:58

Ja uz to tak mam dva tydny a doktori muj gynekolog a gynekolog na monitoru) mi rikali ze to jsou poslicci a ptali se prave na to tvrdnuti.Dnes jsem 39+0 a jsem prvorodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.12.13 09:06

Tak to já jsem teprve 34tt a mám tvrdnutí břicha skoro každé dvě hodiny… to jsou taky poslíčci nebo nee? ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí