Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pajulka90 Já myslím, že to poslíčci nebudou. Bude to „tvrdnutí“ břicha. Určitě to řekni na kontrole, gynekologové na To předepisují magnésko. Někdy je to opravdu nepříjemné, ale pokud se nezkracuje čípek, tak je to většinou jen dráždivější děloha.
Magnesko beru na zvýšený tlak
všechno je v pořádku byla jsem na kontrole a nic mi pan doktor neříkal..
Můžu mít dotaz? Jsem ve 32tt, včera jsme byli s manželem v zoo (detail), chodili jsme velmi pomalu, měla jsem silnou bolest v podbřišku, jako při MS, slyšela jsem, že pošlíčci se spíš opakujou (nepravidelně, ale opakujou) a já měla 3minutovou bolest, jen jednu a od té doby už nic, můžou to být poslíčci, nebo jsem to mohla mít z té chůze?
@Halibar podle me z chuze ne. Mela jsem to 2× v tehotenstvi. Jestli to byl posel too nevim
Ahoj. Mě poslíčci drtí posledních 14 dní prakticky každou hodinu.
Je to náhlý ztvrdnutí břicha a bolest v podbřišku jako při měsíčkách. Já to teda měla horší, když jsem ležela. Nával horka a hukot v hlavě, zrychlení tepu a automaticky jsem začala i rychleji dýchat. trvá to cca půl minuty, pak to samo zase odezní. Nesmí se to opakovat pravidelně a pokud tě to trápí a dáš si teplou vanu (ne horkou a ne sprchu a k tomu nasměrovanou na bříško), mělo by se ti ulevit a přestat to. Pokud se to zhorší a zpravidelní, je to na porodnici. A bylo mi řečeno, že u prvního miminka se ty intervaly měří tak dvě hodinky, aby to bylo směrodatný. Pak si kdyžtak zavolej do porodky, když si nebudeš jistá.
Tak já osobně poslíčky neměla, ale poslíčci jsou vlastně nepravidelné stahy dělohy, což může vyvolat bolest jako při MS, takže bych to na posla tipla. Navíc jsi v týdnu, kdy už se děloha připravuje. Jestli ti od té doby nic není, tak bych se nevzrušovala a zeptala se na příští kontrole dr.
Ahoj holky, sleduju témata k poslíčkům už déle, protože všude čtu jen o tvrdnutí břicha, a to neznám. Jsem ve 37 týdnu a asi týden mívám tak 6× za den dost silnou bolest jak na MS. Až je mi z ní špatně. Břicho mi přijde těžké, dole to dost tlačí. Občas pichá u čípku. Můžou to být poslíčci? chytá mě to hlavně v noci, když se vracím z WC. Přes den méně. Zabalím si vždy bříško do deky a čekám, až to přejde.
A ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s poklesem břicha? Začíná porod až po té, co bříško klesne nebo může klidně začít i když je pořád nahoře?
děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj holky, sleduju témata k poslíčkům už déle, protože všude čtu jen o tvrdnutí břicha, a to neznám. Jsem ve 37 týdnu a asi týden mívám tak 6× za den dost silnou bolest jak na MS. Až je mi z ní špatně. Břicho mi přijde těžké, dole to dost tlačí. Občas pichá u čípku. Můžou to být poslíčci? chytá mě to hlavně v noci, když se vracím z WC. Přes den méně. Zabalím si vždy bříško do deky a čekám, až to přejde.A ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s poklesem břicha? Začíná porod až po té, co bříško klesne nebo může klidně začít i když je pořád nahoře?
děkuji
Tohle co popisuješ, zřejmě budou poslíčci. Jinak s tím břichem. Záleží, jak moc klesne. Před porodem opravdu klesne, ale to může být lehce několik dní až týdnů před porodem. Měla jsem to třeba u prvního kluka a nebylo to nic výrazného. U druhého to nebylo vůbec, tam mi úplně spadlo až v době, kdy jsem měla pravidelné kontrakce a akorát jsme odjížděli do porodnice. Manžel prohlásil, že toto v životě neviděl.
Vypadalo to dost hrozně, břicho opravdu úplně spadené dole.
Ahojki holky tak poslíčci přepadli už i mě náhle stáhnutí břicha a bolest podbřišku jako při MS a to především v nosi při otáčení tak někdy uvažuju zda je to tím, že je malá otočená vodorovně se zemí ![]()
@Fima
děkuji za odpověď. U prvního dítka mi pokleslo až v porodnici, ale to mi porod vyvolali v 35+1tt, takže tím. A byla to taky velice výrazná změna pro oko ![]()
Te´d to vypadá, že mi snad porod vyvolávat nebudou, tak mě zajímalo, jestli je to pravidlem, že klesnout musí např. třeba 1-2 týdny před dnem D.
Anebo to může klesnout těsně před kontrakcemi nebo prostě v té první době porodní.
@Pajulka90
taky mi to dělá hlavně v noci po otočení, nebo když se vrátím s WC po malé. Ach jo, už aby to bylo, jsem maličko nervózní ![]()
Jo to asi každá mamina i já jsem nervozní už aby byly venku
už mě z toho bolí všecko ![]()
Taky mam poslicky. Dost pravidelne-hlavne v noci a velmi bolestive-uz druhy den. Tak stale nevim, zda to jsou jen poslicci nebo uz rodim:-). Rano mam jen slaby hnedy vytok. Jinak nic. Dnes jsem byla na kontrole v porodnici a nic mi k tomu nerekli. Jsem 40+2 a mela bych uz rodit.
Ahoj, holky řekněte mi svůj názor jsem dnes 37+3…od rána mě chytají bolesti, píchánídost nízko v podbřišku, tupá bolest a vystřelující bolest do vnitřní strany stehen a cítím jak tlačí hlavičku, je to tak po 10minutách…ale až se chytám za břicho jak to bolí…pak to odezní a za hodku třeba zase, dnes jsem měla co dělat abych došla vyzvednout syna ze školky, poslíčky už nějaký ten týden mám ale ted je to dost silné a malej se strašně mele..to mě nebolí ale tyhle bolesti jsou už se mi zdá na poslíčky dost silné, teplou vanu jsme si dala, pomohlo to tak na hodku a ted zase…první syn se narodil předčasně takže nemůžu posoudit bylo to celé jinak děkuji
Ahoj. Pokud už dítě máš a ještě předčasně, tak se nech raději vyšetřit, u dalších dětí už je porod prý rychlejší, tak kdyby náhodou. Jinak mě náš malej těšil políčky 2 měsíce před a pak už to opravdu bolelo a sprcha pomohla už třeba jen na 20 minut. Malej měl 4330g, takže jestli to tvoje taky třeba nebude větší. Ale fakt si radši aspoň zavolej do porodnice, řeknou, jestli vyjet nebo ne.