Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem, chtela jsem se zeptat, zda ma nekdo zkusenost s castymi zmenami postaveni miminka i ke konci těhotenství (39tt)? Mam pocit, ze jeden den je zadickama vpravo, druhy den vlevo. Poznam to podle toho, kde vylezou nohy a taky podle toho, odkud jde skytavka. Trochu mi to dela starost, ze se tam jeste tolik hybe (je hodne aktivní od zacatku), kdyz uz teoreticky ted nema mit tolik místa a nevim jestli je normal, ze to postaveni takhle pred porodem jeste meni..aby se tam jeste nezamotal do snury nebo ja nevim
vsem za zkusenosti predem dekuju ![]()
Dite ma jeste dost mista a vody k pohybu a hlavicka neni v panvi fixovana. Do pupecni snury se urcite nezamota. Je to v poradku, bud v klidu.
U mě byl pořad vpravo, týden před porodem vlevo a při porodu zase vpravo. Byla to pak chuťovka ten porod, ale třeba to u tebe bude lepší
![]()
Já sem teda měla mimčo hlavou nahoru ale právě i díky tomu jsem cítila velice zřetelně jak se několikrát denně přesouvá z jedné strany na druhou…když ji ta hlava jela pod mýma žebrama od jater přes žaludek ke slezině bylo to fakt děsně příjemný..
dost to záleželo i na tom jak sem ležela…měla v oblibě spíše levý bok ale mě se lépe leželo na pravém takže tam sjížděla a když jsem vstala tak se právě přesouvala na druhou stranu ![]()