Postavit a nebo koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
30.7.10 20:17

Selino, jinak dneska jsme byli v SIKO koupelnách a mají tam krásný vcelku levný obklady a doplnky, takže chce to čas, ale levně se koupit dá

• Citovat
  • Upravit
4216
30.7.10 21:56

Děvčata mluvíte my z duše my též začaly letos stavět a taky svépomocí jak jinak :mrgreen: do „starého se my taky nechtělo u nás se prodávají kolem 700 000,– a musí se tam minimálně ještě tak 500 000,– vrazit jako je většinou střecha, okna, předělávky uvnitř jako je koupelna atd. takže též jsem pro nový. :-) bratránek si koupil "starý“ a vrazil tam stejně jak my do nového a to ještě není konec. Samozřejmě že na baráku nebude nikdy hotovo ale to se ví už když do toho člověk jde. :wink: takže já jsem též pro novostavbu ad. je to vše jak si člověk vybere kde bude kuchyň, kde bude obývák atd.
Klorane samo že fotoalbum musí být :jazyk: bez toho by to nešlo :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
30.7.10 22:02

Selino zas takového běhání není musíš se poptak okolo kdo to už vyběhával aby poradil. My jsme si vyběhaly půlku a druhou jsme si zaplatily a super. :jazyk: jo a stavíme z Porothermu není zas tak drahý a je prý kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.7.10 22:17
jjelena píše:
Zakladatelko, skvělý rozhodnutí a držím palce :palec:

Děkujeme všichni tři.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.7.10 22:19
Melounek píše:
Selino zas takového běhání není musíš se poptak okolo kdo to už vyběhával aby poradil. My jsme si vyběhaly půlku a druhou jsme si zaplatily a super. :jazyk: jo a stavíme z Porothermu není zas tak drahý a je prý kvalitní.

Taky jsem slyšela že je kvalitní a cenově přijatelný…no uvidíme jak se nakonec rozhodneme…momentálně to stejně asi nepůjde…teď bysme to neutáhli, když budu na MD… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.7.10 22:32

Já bych koupila už hotový. Jednak vidíš, jak dům vypadá, máš z něj určitý pocit. Při prohlížení projektu si spoustu věcí neuvědomíš - velikost místností, světlé/tmavé atp. A taky u hotového domu už bývá hotová zahrada a nemusíš čekat 5 let, až to bude jakž takž hezké. Stavba nového taky trvá velmi dlouho a je to fakt o nervy - domluvíš elektrikáře, ale nepřijde, a to máš už domluveného malíře na další týden a tak :mrgreen: Taky tě řemeslníci v 90% případů odrbou 8-)

Když kupuješ hotový, taky není jistota, že je postavený pořádně, ale nestojí to tolik nervů :mrgreen: A máš ještě spoustu elánu na pár případných předělávek a vylepšení.
A před koupí domu vřele doporučuji (vlastní zkušenost) obejít sousedy a podiskutovat, dozvíš se spoustu věcí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.7.10 22:36

Jinak selino, jak máš strach, že je spousta nervů se zařizováním interiéru., tak v tom já měla jasno už dávno před podpisem smlouvy…My jsme se dohodli, že technický věci… vytápění, voda a el. nechávám na manželovi a já vybírám interiér s tím, že dám manželovi dvě až tři varianty a pak se společně rozhodneme. Naštěstí je mu to jakžtakž jedno a máme celkem podobnej vkus.

A jinak už se strašně těším… dneska jsme byli podepsat smlouvy na hypo a brzo se bude hrubá stavba přebírat :dance:

• Citovat
  • Upravit
23847
30.7.10 22:42

No s takovými příbuznými se to, zakladatelko bude stavět jedna báseň. :palec: Taky máme domeček z Porothermu, ještě teda zaizolované polystyrenem a je tu super klima.
Cihlová nebo kamenná zeď oproti dřevu má totiž schopnost akumulace. Např. v zimě jsme zatopili a pak už pěkně teplíčko sálalo i ze zdí, teď když byly pařáky, bylo tu celkem snesitelně, v dolním patře dokonce příjemně.
Dřevostavba tu schopnost akumulace nemá. Zas tam ale bývají rekuperace a tepelný komfort je vyřešen jinak, ale nebydlím v tom, nemůžu referovat. :nevim: Prostě záleží na tobě, co by ti sedělo víc. Akorát za jednoho pařáku jsem jela navštívit kámošku, co bydlí v dřevostavbě - nějak šetřili, či co a rekuperaci ani klimošku tam neměli. No v baráku se nedalo vydržet, hrůůůza, takže takto napůl - to nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
31.7.10 12:09
chuanitka píše:
Já bych koupila už hotový. Jednak vidíš, jak dům vypadá, máš z něj určitý pocit. Při prohlížení projektu si spoustu věcí neuvědomíš - velikost místností, světlé/tmavé atp. A taky u hotového domu už bývá hotová zahrada a nemusíš čekat 5 let, až to bude jakž takž hezké. Stavba nového taky trvá velmi dlouho a je to fakt o nervy - domluvíš elektrikáře, ale nepřijde, a to máš už domluveného malíře na další týden a tak :mrgreen: Taky tě řemeslníci v 90% případů odrbou 8-)Když kupuješ hotový, taky není jistota, že je postavený pořádně, ale nestojí to tolik nervů :mrgreen: A máš ještě spoustu elánu na pár případných předělávek a vylepšení.
A před koupí domu vřele doporučuji (vlastní zkušenost) obejít sousedy a podiskutovat, dozvíš se spoustu věcí :wink:

Musím uznat že máš pravdu, ale zase si myslím že finančně by se to dost prodražilo… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
31.7.10 12:10
jjelena píše:
A jinak už se strašně těším… dneska jsme byli podepsat smlouvy na hypo a brzo se bude hrubá stavba přebírat :dance:

Jéééé tak to ti jjelenko mooooc závidím a přeju :wink: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
31.7.10 12:37

Selinko, děkuju. Taky jsme se už konečně dočkali… Když jsem byla prvně těhu, stěhovali jsme se z 2+KK do 4+1 a cca před 2lety jsme se rozhodli pro baráček, ale nechtěli jsme brát hypo, i když jen částečnou, když jsem byla na mateřský. Ted už se konec MD bohužel blíží, tak sen si plníme. Jinak jsem si říkala, že jsme měli jít do baráku hned z toho 2+KK, rpotože tu 4+1 jsme si kompletně zrekonstruovali a ted jsme šli pryč, ale jak říká moje kamarádka… jít třeba hned s prvním dítětem do baráku a do hypotéky, tak bysme třeba neměli druhý dítě a nebo apson ne tak brzo… a asi má pravdu :-D

Jinak chápu, že už jste se rozhodli a to je fakt moc dobře… :palec:

• Citovat
  • Upravit
4216
31.7.10 14:50

jjileno to je pravda kámoška měla to samý udělaly byt podle představ a pak se taky stěhovaly do baráčku. Říkala že měly jít hned přotože měly víc elánu :mrgreen:
My taky děláme hrubou stavbu tak počítám že do měsíce bude hotová a pak do zimy aby byla pod střechou
Gino taky budem izolovat polystyrenem :palec: teď bydlíme v domku u našich máme horní patro a je pravda že v tropech co byly jsme měly v dolním patře krásně.
Hypo jsme si taky vzaly a věřím že to budem zvládat. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
31.7.10 14:53

Jileno taky bych chtěla druhý tak snad to půjde i s hypo. Zase je výhoda že si při rodičáku můžem vydělat bokem kolik chceme, tak na to sázím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
31.7.10 15:02

Melounku, jasně že to půjde i s hypo a držím moc palce :-D . I my bysme to zvládli, Taky se těším na dodělávky, zrovna čučím na stránky IKEA na koupelny, ložnice atd. :-D

• Citovat
  • Upravit
23847
31.7.10 16:22

Tak mně teda vůbec nenapadlo řešit jestli mít nebo nemít druhé kvůli penězům. :oops: Zatím s jedním hypošku zvládáme. Myslíte, že to bude hodně velká finanční rána to druhé dítě? Když všechno zdědí po prvním…Kdyžtak budu muset vymyslet nějaký pořádný vedlejšák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí