Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děvčata mluvíte my z duše my též začaly letos stavět a taky svépomocí jak jinak
do „starého se my taky nechtělo u nás se prodávají kolem 700 000,– a musí se tam minimálně ještě tak 500 000,– vrazit jako je většinou střecha, okna, předělávky uvnitř jako je koupelna atd. takže též jsem pro nový.
bratránek si koupil "starý“ a vrazil tam stejně jak my do nového a to ještě není konec. Samozřejmě že na baráku nebude nikdy hotovo ale to se ví už když do toho člověk jde.
takže já jsem též pro novostavbu ad. je to vše jak si člověk vybere kde bude kuchyň, kde bude obývák atd.
Klorane samo že fotoalbum musí být
bez toho by to nešlo
![]()
Selino zas takového běhání není musíš se poptak okolo kdo to už vyběhával aby poradil. My jsme si vyběhaly půlku a druhou jsme si zaplatily a super.
jo a stavíme z Porothermu není zas tak drahý a je prý kvalitní.
jjelena píše:
Zakladatelko, skvělý rozhodnutí a držím palce
Děkujeme všichni tři.. ![]()
Melounek píše:
Selino zas takového běhání není musíš se poptak okolo kdo to už vyběhával aby poradil. My jsme si vyběhaly půlku a druhou jsme si zaplatily a super.jo a stavíme z Porothermu není zas tak drahý a je prý kvalitní.
Taky jsem slyšela že je kvalitní a cenově přijatelný…no uvidíme jak se nakonec rozhodneme…momentálně to stejně asi nepůjde…teď bysme to neutáhli, když budu na MD… ![]()
Já bych koupila už hotový. Jednak vidíš, jak dům vypadá, máš z něj určitý pocit. Při prohlížení projektu si spoustu věcí neuvědomíš - velikost místností, světlé/tmavé atp. A taky u hotového domu už bývá hotová zahrada a nemusíš čekat 5 let, až to bude jakž takž hezké. Stavba nového taky trvá velmi dlouho a je to fakt o nervy - domluvíš elektrikáře, ale nepřijde, a to máš už domluveného malíře na další týden a tak
Taky tě řemeslníci v 90% případů odrbou ![]()
Když kupuješ hotový, taky není jistota, že je postavený pořádně, ale nestojí to tolik nervů
A máš ještě spoustu elánu na pár případných předělávek a vylepšení.
A před koupí domu vřele doporučuji (vlastní zkušenost) obejít sousedy a podiskutovat, dozvíš se spoustu věcí ![]()
Jinak selino, jak máš strach, že je spousta nervů se zařizováním interiéru., tak v tom já měla jasno už dávno před podpisem smlouvy…My jsme se dohodli, že technický věci… vytápění, voda a el. nechávám na manželovi a já vybírám interiér s tím, že dám manželovi dvě až tři varianty a pak se společně rozhodneme. Naštěstí je mu to jakžtakž jedno a máme celkem podobnej vkus.
A jinak už se strašně těším… dneska jsme byli podepsat smlouvy na hypo a brzo se bude hrubá stavba přebírat ![]()
No s takovými příbuznými se to, zakladatelko bude stavět jedna báseň.
Taky máme domeček z Porothermu, ještě teda zaizolované polystyrenem a je tu super klima.
Cihlová nebo kamenná zeď oproti dřevu má totiž schopnost akumulace. Např. v zimě jsme zatopili a pak už pěkně teplíčko sálalo i ze zdí, teď když byly pařáky, bylo tu celkem snesitelně, v dolním patře dokonce příjemně.
Dřevostavba tu schopnost akumulace nemá. Zas tam ale bývají rekuperace a tepelný komfort je vyřešen jinak, ale nebydlím v tom, nemůžu referovat.
Prostě záleží na tobě, co by ti sedělo víc. Akorát za jednoho pařáku jsem jela navštívit kámošku, co bydlí v dřevostavbě - nějak šetřili, či co a rekuperaci ani klimošku tam neměli. No v baráku se nedalo vydržet, hrůůůza, takže takto napůl - to nee.
chuanitka píše:
Já bych koupila už hotový. Jednak vidíš, jak dům vypadá, máš z něj určitý pocit. Při prohlížení projektu si spoustu věcí neuvědomíš - velikost místností, světlé/tmavé atp. A taky u hotového domu už bývá hotová zahrada a nemusíš čekat 5 let, až to bude jakž takž hezké. Stavba nového taky trvá velmi dlouho a je to fakt o nervy - domluvíš elektrikáře, ale nepřijde, a to máš už domluveného malíře na další týden a takTaky tě řemeslníci v 90% případů odrbou
Když kupuješ hotový, taky není jistota, že je postavený pořádně, ale nestojí to tolik nervů
A máš ještě spoustu elánu na pár případných předělávek a vylepšení.
A před koupí domu vřele doporučuji (vlastní zkušenost) obejít sousedy a podiskutovat, dozvíš se spoustu věcí
Musím uznat že máš pravdu, ale zase si myslím že finančně by se to dost prodražilo… ![]()
jjelena píše:
A jinak už se strašně těším… dneska jsme byli podepsat smlouvy na hypo a brzo se bude hrubá stavba přebírat
Jéééé tak to ti jjelenko mooooc závidím a přeju
![]()
Selinko, děkuju. Taky jsme se už konečně dočkali… Když jsem byla prvně těhu, stěhovali jsme se z 2+KK do 4+1 a cca před 2lety jsme se rozhodli pro baráček, ale nechtěli jsme brát hypo, i když jen částečnou, když jsem byla na mateřský. Ted už se konec MD bohužel blíží, tak sen si plníme. Jinak jsem si říkala, že jsme měli jít do baráku hned z toho 2+KK, rpotože tu 4+1 jsme si kompletně zrekonstruovali a ted jsme šli pryč, ale jak říká moje kamarádka… jít třeba hned s prvním dítětem do baráku a do hypotéky, tak bysme třeba neměli druhý dítě a nebo apson ne tak brzo… a asi má pravdu ![]()
Jinak chápu, že už jste se rozhodli a to je fakt moc dobře… ![]()
jjileno to je pravda kámoška měla to samý udělaly byt podle představ a pak se taky stěhovaly do baráčku. Říkala že měly jít hned přotože měly víc elánu ![]()
My taky děláme hrubou stavbu tak počítám že do měsíce bude hotová a pak do zimy aby byla pod střechou
Gino taky budem izolovat polystyrenem
teď bydlíme v domku u našich máme horní patro a je pravda že v tropech co byly jsme měly v dolním patře krásně.
Hypo jsme si taky vzaly a věřím že to budem zvládat. ![]()
Jileno taky bych chtěla druhý tak snad to půjde i s hypo. Zase je výhoda že si při rodičáku můžem vydělat bokem kolik chceme, tak na to sázím. ![]()
Melounku, jasně že to půjde i s hypo a držím moc palce
. I my bysme to zvládli, Taky se těším na dodělávky, zrovna čučím na stránky IKEA na koupelny, ložnice atd. ![]()
Tak mně teda vůbec nenapadlo řešit jestli mít nebo nemít druhé kvůli penězům.
Zatím s jedním hypošku zvládáme. Myslíte, že to bude hodně velká finanční rána to druhé dítě? Když všechno zdědí po prvním…Kdyžtak budu muset vymyslet nějaký pořádný vedlejšák ![]()
Selino, jinak dneska jsme byli v SIKO koupelnách a mají tam krásný vcelku levný obklady a doplnky, takže chce to čas, ale levně se koupit dá