Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, nevím si rady, co dál do budoucna. Máme s přítelem 1,5 starou dcerku a zatím bydlíme v Praze u rodičů přítele( ty jsou naštěstí převážně mimo-na chalupě). Chceme něco svého. Máme k dispozici stavební pozemek u Týnce nad Sázavou, na kterém si můžeme postavit dům a nebo koupit byt v Praze. Samo na hypotéku. Já i přítel jsme rodilý Pražáci, tak nevíme, jestli zvládneme žít na vesnici a dojíždět za prací do Prahy. Pro dceru je samo lepší venkov. Díky za rady ![]()
Tak pozemek prodat a sehnat někde jinde. Neříkej, že by jsi nechtěla baráček.
@katka8577 zrovna řešíme to samé akorát teda musíme koupit pozemek a platit i stavbu, ale i tak jsme se rozhodly stavět, tak prodejte pozemek a kupte něco blíž Praze…
Příspěvek upraven 28.07.14 v 13:01
Pozemky v okolí Prahy jsou neskutečně drahý, vím o čem mluvím. Jestli se na to ještě necítíte, kupte byt a postavte si na pozemku třeba za 5-10 let. Ale neprodávala bych, protože v těchto místech jdou ceny pozemků fakt do miliónů.
Pozemek je našich a nabídli nám ho, aby jsme si postavili tam. Nevím, jak by reagovali, že by jsme to prodali. To víš, že se mi baráček zamlouvá.
Taky je průser, že řidičák sice mám, ale neřídím, bojím se. Takže dojíždění pak do práce a dcera do školky a školy…Musela bych se ale hecnout ![]()
Prodala bych a koupila bych nekde u Prahy do 20 km, sama tak žiju a jezdíme do Pha skoro dene
@katka8577 tak myslim, že kdybys musela řídit tak bys to zvládla, zase ten klid a pohoda vlastní zahrady je neocenitelná zvlášťn jestli plánujete více potomků
Já bych byla pro baráček. Sice nejsem rodilá Pražačka, ale bydlíme tady v bytě a předtím jsem bydlela na vesnici na baráčku a nedá se to srovnávat. Takže my čekáme, až se nám narodí v srpnu malej, pak tady manžel ukončí práci, vypovíme byt a po novém roce utíkáme z Prahy. S malým dítětem je určitě lépe na vesnici. Ale musíte ještě zvážit tu práci a dojíždění..
@katka8577
Za mě vždy venkov a barák!
Není nic lepšího než vlastní.
Mým snem je si pěstovat rajčátka a kapustičky a květáčky na zahradě či ve skleníku u MÉHO domu hihi.
Pro dítě je to to nejlepší.
(porovnat mám jak - žila jsem v bytě i v domečku, vždy bych volila zpět domek)
Není to přímo v Týnci, ale v Babicích a tam jezdí jen 1 bus z Budějovický.
Ahoj. Záleží, co děláte ve volném čase. Já třeba nejsem rodilý Pražák, v Praze jsem až od studia VŠ,,předtím jsem bydlela ve městě do 50 tis obyvatel a v Praze jsem zpočátku byla spíš nešťastná. Teď si ale nedovedu pŕedstavit, že bych bydlela namalém městě nebo dokonce na vesnici. Tady je spousta mmožností kam jít (v tomhle velmi „trpím“ když jsme v mém rodném městě) hlavně tedy s dětmi a hlavně se obejdu bez řízení auta, všude dojedu MHD. Nemusíme do práce dojíždět, děti mají v pěším dosahu kroužky, školu.. Jediné, co mi tu chybělo, byla zahrada, do té doby, než jsem objevila krásy zdejší botanické, kterou máme také v pěším dosahu. Stejně tak další krásná místa, kde nebývají mraky lidí ani aut.
Mám několik známých, kteří si stavěli baráček, a když byli hotovi tak zjistili, že to není pro ně, barák prodali a koupili byt.
My měli kdysi možnost začít stavět za Prahou, ale já věděla, že nechci být odkázaná na auto a že oba nejsme typy co dělají na baráku (do kterého pak časem navíc ještě budeme neustále cpát peníze).
Samozřejmě znám spoustu spokojených lidí v baráčku..
@katka8577 to ti nikdo nerozhoden.. Nedávno tu kdosi brečel, jak má nádherný baráče´k a kdesicosi, ale jak je tam sám, zvyknout si nemůže a chce zpět do velkého města do bytu. Je to u rodičů. Znáš ten kraj i místo, představ si, jestli tam můžeš spokojeně žít.
Hned vedle toho pozemku máme barák po babičce, kam jezdíme na prázdniny. Ale máme tam jen jeden pokoj. Je to tam úžasný, ale v zimě je to tam smutný. ![]()