Postavit postýlku už v těhotenství nebo ne?

Anibas55
31.7.12 11:25

Postavit postýlku nebo ne?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat kdy jste stavili postýlku pro přicházející miminko? Mělz ste jí postavenou ještě před odjezdem do porodnice nebo stavěl manžel/přítel až když ste byly v porodce? Mám strach že tím něco zakřiknu, že postýlku postavíme a něco se stane tak jako se říká že kočárek do bytu ne až do porodu. Zatím bych chtěla postavit jak konstrukci bez jakékoli výbavy, to bych pak nechala na přítelovi. Jak jste to měli vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3119
31.7.12 11:27

@Anibas55 ahoj já měla postýlku u oboiu dětí postavenou pak už i namašlenou. jen kočár doma nebyl ten byl u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
31.7.12 11:28
@Anibas55 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat kdy jste stavili postýlku pro přicházející miminko? Mělz ste jí postavenou ještě před odjezdem do porodnice nebo stavěl manžel/přítel až když ste byly v porodce? Mám strach že tím něco zakřiknu, že postýlku postavíme a něco se stane tak jako se říká že kočárek do bytu ne až do porodu. Zatím bych chtěla postavit jak konstrukci bez jakékoli výbavy, to bych pak nechala na přítelovi. Jak jste to měli vy?

Ahoj kočárek v bytě teda nemám, hlavně by se mi sem nevešel, ale to je jediný co mi z těch pověr vadí :mrgreen: postýlku si postav kdy chceš, pokud se něco má stát, tak se to stane i když budeš mít postýlku třeba ve sklepě :kytka: To já si ji hezky postavim a povlíknu než pojedu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
31.7.12 11:30

Také jsem postavila postýlku dřív a hezky si jí nazdobila na příchod nového človíčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
31.7.12 11:30

Ja mela postavenou postylku od 7 mesice, perinky povlekl az pritel kdyz jsem byla v porodnici (driv jsem to nechtela aby se na to neprasilo) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
31.7.12 11:31

Já jsem postýlku skládala ve 34tt. Doktoři říkali že budu rodit každou chvíli. Chtěla jsem si to nachystat sama. Nakonec se malá narodila ve 41tt. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
31.7.12 11:31

My už máme postýlku postavenou, ale zatím ji nijak nezdobím a tak, ale chystám se na to. Na pověry nevěřím a chci mít všecko nachystaný než se mimčo narodí, navíc za chvilku jsou Vánoce a to zas bude lítání kolem příprav na Štědrej den, tak na to nebude čas, takže hezky pomalinku chystám všechno předem. Ale kočár asi taky nebudu mít doma, uvidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
31.7.12 11:32

Manzel ji skladal cca tyden pred porodem. Na povery kasli. S tim kocarkem me to dojima… spoustu lidi si schovava kocarek na druhe dite… hmm, pri druhem uz ta povera asi nema ucinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
31.7.12 11:32

Ahoj ja neměla postýlku ale košík už asi cca ve 20. týdnu a kočárek od 30. týdne doma a v pohodě, malej se narodil ve 41 týdnu po vyvolávaném porodu.

• Citovat
  • Upravit
938
31.7.12 11:33

Postýlku jsme postavili asi týden před termínem. Nachystala jsem do skříně povlečení a všechno, to pak mamka načančala těsně než jsme pořijeli z porodnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
31.7.12 11:33

Ahoj, my meli postýlky sestavené uz par měsíců před porodem. Dávala jsem do nich věci, co jsme porizovali pro mimca, aby jinde neprekazeli. Par tydnu před porodem jsem pak povlikla a nachystala mantinely a hračky a prikryla je, aby se do nich neprasilo. My meli doma i kočárek, nějak na ty pověry nevěřím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
31.7.12 11:34

Já jsem právě dnes 37plus0 a přemýšlím jak si krátit čas při čekání na malého. Kočár doma nemáme, ten stojí u prababičky :) a postýlku už mám jakou dobu opřenou o zeď v krabici :D

• Citovat
  • Upravit
8428
31.7.12 11:35
@BoboM píše:
My už máme postýlku postavenou, ale zatím ji nijak nezdobím a tak, ale chystám se na to. Na pověry nevěřím a chci mít všecko nachystaný než se mimčo narodí, navíc za chvilku jsou Vánoce a to zas bude lítání kolem příprav na Štědrej den, tak na to nebude čas, takže hezky pomalinku chystám všechno předem. Ale kočár asi taky nebudu mít doma, uvidím :)

za chvilku jsou Vánoce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no ještě s tímhle straš v červenci :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.7.12 11:36

Ja stavela asi mesic a pul pred porodem, pak by na to nebyl cas.....je to fakt jen povera, pokud se ma neco stat, tak se bohuzel stane :(.

i perinky povleceny a tak. dcera tam stejne nakonec nebyla :mrgreen:

@BoboM pockej co blbnes, jeste neni ani srpen a ty uz s Vanocema :mrgreen:, ja vanoce taky resim celkem dopredu, ale toto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
31.7.12 11:36
@74paja píše:
Manzel ji skladal cca tyden pred porodem. Na povery kasli. S tim kocarkem me to dojima… spoustu lidi si schovava kocarek na druhe dite… hmm, pri druhem uz ta povera asi nema ucinek :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky