Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@74paja píše:
Manzel ji skladal cca tyden pred porodem. Na povery kasli. S tim kocarkem me to dojima… spoustu lidi si schovava kocarek na druhe dite… hmm, pri druhem uz ta povera asi nema ucinek
Tak tak ![]()
Jak jsopu ty pověry, že kočárek do domu ne, tak je to jistě kvůli tomu, aby se o to těhule nepřerazila
V našem bytečky 29m2 to tak určitě bylo
Postýlku tedy sestavoval přítel v době, kdy já byla v porodnici. Peřinku a pičičandičky jsem měla předem vypraný, tak to jen vytáhl a povlíknul, to vše měl za 2 hoďky ani ne.
A při druhém dítěti bylo v domě (naštěstí už větším
) 3 kočáry a postýlku jsme ani neskládali, ta byla po prvním. Takže pověra nepověra, dělej, jak se ti to hodí. Akorát ty peřinky tam nedávej moc dopředu, ať se ti na ně zbytečně nepráší.
Ahoj, je to jen pověra. První syn měl kočárek mimo domov a porod málem nepřežil, druhý syn měl kočárek doma přímo v obýváku, postýlku také připravenou a porod zvládl na jedničku a je zdravý jako řípa. Jen tu postýlku jsme teď přifařili k posteli a spí s námi. Sám na vyhrazeném místě ani náhodou. Chce být pořád s námi. ![]()
Stavěli a zdobili jsme přesně týden před porodem, teda v sobotu a v pondělí jsem měla termín, přenášeli jsme a narodil se přesně tu další sobotu. Nějak si neumím představit, že bych v tom blázinci, když přijdeš domů ještě stavěla zdobila postýlku, i poskládání kočáru mi přišlo sakra časově náročný ![]()
Postavili jsme ji asi mesic a pul pred terminem, aby se vyvetrala a aby se vyrovnala matrace. Prehodila jsem pres ni akorat ciste obyc prosteradlo aby se do postylky neprasilo. Povlekla jsem po prijezdu z porodnice
Ja na tyhle povery moc neverim, kocar jsem teda doma nemela, ale spis abych mela klid od mamy, ktera na to veri a byla malem hystericka kdyz jsem ho chtela doma
Ale vsechno ostatni doma bylo skoro od zacatku tehotenstvi a nic se nestalo
@BoboM ja si to myslela, ale ted bych postel jeste nestavila, to ma cas treba do rijna ![]()
ja je taky resim v predstihu, tak kolem toho rijna nejdriv, aby se to stihlo, ted budu mit mrnouse a taky se nikam nedostanu. Jeste jezdime k nasim zacatkem prosince, tak uz darky vezem.
ale leto je i na me brzo.
@Sasanka30 no tebe bych chtela mit doma, to nemuzes nic kloudneho sehnat, ne? Muj muz je teda podobnej a desne me tim stve.
Za mě bych si jí postavila už tak od 36. týdne. My jsme postýlku dostali od našich po děckách, ale byla fakt už hnusná, odřená a rezavé šrouby, tak jsme ji vrátili a objednali v obchodě novou. To jsem byla ve 38. týdnu. No a co se nestalo, přesně v 38+0 v jednu ráno mi praskla voda, doma neskutečný bordel, kočár objednaný v obchodě, postýlka to samé a my jsme uháněli do porodnice. No přišli jsme potom z porodnice a šílené. Malého jsem neměla ani kam uložit, protože ten den se postýlka teprve vyzvedla a skládala dohromady. Ten chaos v bytě plus hormony byly fakt šílené pro mě
TAkže já jsem poučená a příště už ji skládám rozhodně dřív
Na pověry nevěřím ![]()
Tak to já budu úplná vyjímka.
Po zkušenostech s prvním mimčem jsme postýlku vůbec nestavěli. Mimčo jsem měla první měsíc v korbičce kočárku, postýlku jsme vůbec nepotřebovali. Teprve až po měsíci jsme ji sešroubovali a na chvilku začali dávat malého do postýlky, aby si zvykal. Ale stejně se mu nejvíc líbilo v té korbičce první měsíc. Postýlka na něj byl příliš velký prostor a cítil se v něm nejistě.
Jinak na pověry nevěřím, je dobré mít kočárek připrqavený dopředu a postýlku aspoň nesmontovanou taky.
Při prvním dítku jsme stavěli postýlku tak 14 dní dopředu aby se vyvětrala, ale postavená byla v novém bytě, kam jsme se stěhovali asi 14 po narození dcerky. Ve starém bytě jsme postavili cestovní postýlku až když jsem přišla z porodnice, protože bychom se tam nevešli. Kočár jsme měli asi 1,5 měsíce předem na balkóně ![]()
Ahoj, já jsem teď v osmém měsíci a postýlku mám postavenou už dlouho, minimálně měsíc a půl. Složená v krabici mi zavazela a zabírala místo, kde jsme potřebovali normálně chodit a na složenou jsem měla místečko připravené. Akorát ji nemám ještě povlečenou a načančanou, nechci, aby se na to zbytečně prášilo. Takže asi tak. A kočárek mám už taky doma asi tři týdny
.
Tak my máme postýlku připravenou už asi 2 měsíce (za 14 dní rodím). Jen není povlečená peřinka. Kočárky máme na chalupě.
Já měla postýlku nachystanou a kočár od 5.měsíce doma, malá žije ![]()
U prvního jsem ji měla asi měsíc dopředu, u druhého týden před termínem.
Mně tyhle miminkovský homrony nějak minuly. Věci jsem teda přichystané měla, ale… spíš opravdu jen proto, abych to nehonila posléze. Co nebylo nunté, na to jsem se nějak… nechala na později.
Ovšem já jsem obecně typ, který proč by utíkal, když ho nikdo nehoní. Prostě na tvou otázku odpovím, postýlka byla po tatínkovi, přivezl jí v době, kdy já byla v porodnici, povlíkala jsem jí po příjezdu. S druhým to dokonce bylo tak, že brácha odmítal postýlku opustit, a miminko spalo v bráškově dětské!!!
Ahoj tak já měla postýlku i pultík vše nachystané vyprané povlečeníčko a nebesa a navlečené na postýlce
i kočárek jsem měla normálně doma a nic se nestalo
já na tyhle povídačky moc nejsem ![]()