Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim, abych to uvedla, asi budeme postupne ucit synka (1,5 roku) ucit spat ve svem pokojicku (resime nocni odstav pro me zdravotni problemy). Doted spi v postylce prirazene k nasi posteli, nebo se ruzne kouli do nasi. Ted tedy spi s muzem, ja na gauci v obyvaku, coz je trochu naprd.
Jakmile se zkusim vratit do postele, kojim i 20× za noc, kdyz nedam prso, hysterak az sebou klepe… Uz to nedavam, trva to od ledna.
A ted dotaz - jake mate postylky pro deti? Mate male a jak pak uspavate, kdyz ditko jeste neusina samo? Jak se tam vejdete? Nebo mate vetsi, vyuzitelne treba i pro spani s ditetem pri nemoci? Treba 120×200?
Misto mame, a syn se fakt hooodne prevaluje…
@JezinkaBezinka syn má klasický rozměr. 90/200. Ještě je tam přistýlka. Takže není problém si k němu lehnout. Přišli mi zbytečné kupovat menší a pak se tam s ním krčit kdyby cokoli.
Když jsme je stěhovali z ložnice šly děti ještě s postýlkou. Tu jsme zrušili asi až za půl roku, když ji začaly přelézat. Nyní mají vyvýšené postele, kam si s nimi můžu v případně potřeby vlést i já. V případně teploty atd stejně většinou skončí u mě v posteli a manžel jde na jednu až dvě noci spát na postel pro návštěvy.
Co mi pomohlo při odstavení bylo, že chodil k dětem striktně manžel, já se nesměla ukázat.
@Aspera Ano, to tak delame, dite tyden spalo celou noc bez probuzeni manzelem, jakmile jsem se vratila do loznice, hned se to vratilo s kojenim do starych koleji. Proto uvazuju o spani v pokojicku, kde to ale sam od pocatku urcite nezvladne…
@topkiss Joo, pristylka zni docela rozumne, zaradim si to do moznosti 🙂
Od začátku (teda od přechodu z miminkovských postýlek) máme pro obě děti (dvojčata) postele 90/200. Máme velký pokojíček, takže nebylo třeba kupovat ty malé dětské. Cca do 2 let, než se naučili spát celou noc, jsem u nich v pokojíčku měla ještě matraci na zemi, abych si tam mohla v případě potřeby lehnout a nemusela stále přebíhat z ložnice sem a tam.
My ted resime to same. Premyslim, ze poridim takovou tu nizkou domeckovou postel s vysuvnym luzkem. Ted to vyuziju, kdyz budu potrebovat byt v noci u nej a pozdeji tam treba muzou prespat kamaradi.
Syn má obyč miminkovskou a spí v ní sám, teď ve 2 a půl roce kupujeme klasickou velkou, budou mít palandu se starším (normálně 90×200), na víc není moc místo.
@JezinkaBezinka Já jsme tohle řešila až v 2,5 letech( u druhé dcery), koupila jsem z Ikea 160cm a vešla jsem se tm i já a to mám 173cm
ale stejnak tam nespala a chodila k nám, nebo jsem tam spala s ní..první s námi spala do 4 let cca a ta druhá spí stále. Teď u mají palandu a stejnak je u nás.. ![]()
Lepší jsou ty 90/200. Aby se tam mohl vyspat dospělý. U nás to různě točíme v případě nemocí. To pak nemocné dítě sou v manželské posteli s jedním dospělým a ostatní se nějak poskládají.
Jestli neřešíš místo, šla bych do normální postele s přistýlkou. Ale jestli se hodně mele, možná bych zvážila nějakou nízkou postel a případně k ní nějakou matraci nebo futon, kdyby padal, nebo kde můžeš spát Ty, kdyby něco.
My máme takovou tu mezivelikost - větší než postýlka, menší než normální lůžko. A uspala bych tam v pohodě taky. Ale u nás to nehrozí, dcera je s námi v posteli. Postýlku mi nabídla kamarádka a já ji nakonec přijala, protože my naopak moc místa nemáme a nevím, jestli v budoucnu spíš nezvolím patrovou postel
Tak se mi nechtělo do ničeho investovat. Postýlka zatím hrdinně brání, aby veškerý prostor okupovaly hračky ![]()
Mame tuto z ikea. Je to klasika 90/200 a ma vysouvaci na koleckach pristylku 90/200 kdykoliv je potreba prijdu a spim s dcerou. Ze zacatku jsem to nechala vysunute pro pripad ze by spadla nez si zvykla na velkou postel.
My máme tuto, budeme kupovat druhou, je to super, hlavně i pro návštevy, v případě nemoci apod, opravdu praktické