Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
pro syna by jsme rádi k vánocům koupili velkou postel do svého pokojíčku. Zatím spí, s námi v ložnici na matraci od dětské postýlky na zemi(mříže odmítal). Do budoucna chceme ještě jedno dítě a tímpádem i patrovou postel, kvůli místu. Zatím ale na to peníze nemáme a tak jsem chtěla nějakou levnou, třeba válendu, ale potřebujeme i zábranu. Nemáte nějaký dobrý tip jak to skloubit?
Je to vůbec dobré aby spal ve 2,5 letech sám v pokojíčku, když k nám do ložnice musí přejít sám přes celý byt? Stále se totiž tak 1× budí.
Válenda se do ložnice nevejde.
Díky za rady
Ahojky,
všechny moje známé a nakonec i já jsme koupili dětskou postel v IKEA, má délku cca 165 cm, je s bočnicí, a s rohoží a matrací to stálo mezi 1500,–-2000,– Kč, už si to přesně nepamatuju. Nevím, kolik stojí samostatná válenda, ale pokud je výrazně levnější, tak jedině koupit tu a bočnici si k tomu přidělat (teď to zrovna řeší u manželových rodičů, aby u nich malý mohl spát-koupili v Hornbachu dvě plotovky (jsou krásně hladké a zaoblené), na každý konec přitlučou kolmo jedno malé prkýnko a to pak přišroubují z boku ke staré válendě).
Ahoj, my máme rostoucí postel z ikey + zábranu - ta se dá koupit samotná za 250 Kč.
Jinak malýho jsme dali do pokojíku v 1,5 roce
Taky to má přes celý byt. Když mu vypadně dudu
a nemůžu ho najít, tak mě vzbudí jeho dudu! dudu a jdu mu ho dát…pokud se vzbudí a napadne ho, že půjde za náma, tak jde sám po tmě přes byt…ale většinou moc nechodí, snad 3×…a jen jednou přišel k nám kolem páté a usnul s náma.
Jinak mi třeba jde ráno (v šest i dřív) naproti, že chce mlíko, to mu dám a on s tím jde zase do postýlky a ještě vytuhne.
Ahojky, my máme přestěhování za sebou teď
Adýsek to má taky přes celý byt, ale co je v pokojíčku, tak spinká líp a ráno přijde s úsměvem ![]()
Koupili jsme postel v Ikea - byla za super cenu a je rovnou se zábranou: http://www.ikea.com/…ts/S39858939 - máme borovici.
A já bych asi zábranu nekupovala, pro naučení spinkání na posteli stačí dát vedle postele tu dětskou matraci… Myslím, že váš drobek je už velký kluk
Holky šly do velkých posteli po roce a půl, ale je fakt, že El asi bude pomalejší, ona je takové miminečko…
Pokud potřebujete šetřit, asi bych koupila obyč matraci třeba v IKEA, ale už normální rozměr, pak se dá přestěhovat do patrové postele a buď bych ji dala zase na zem nebo, a to spíš, bych koupila echtlevnou postel s roštem, třeba tato stojí 800+300 rošt a máte poměrně kvalitní spaní…:
http://www.ikea.com/…93886_S3.jpg
V podstatě do budoucna využijete jak matraci, tak rošt… Nám pro holky doporučili matraci za cca 1500 s tím, že ji máme vyměnit až holky vyrostou, takže za nějakých 10-15 let, prostě až budou potřebovat kvalitnější spaní… Celkem by vás to vyšlo na nějaké 2600 Kč.
Tuhle postel (dvoulůžko) jsme koupili do hostinského pokoje, máme ji namořenou a nalakovanou a vypadá skvěle…
Ještě můžete koupit rovnou levnou palandu a horní lůžko nechat zatím prázdné, ale do toho se vám asi nebude chtít, že? To je docela pochopitelné…
Tahle stojí 2290 bez matrací ale pozor, už s rošty!
http://www.ikea.com/…71155_S3.jpg
A k cestování přes celý byt - máme noční světýlko, holky vlastně nějsou ve tmě a přtom nesvítí…
L.
Ja jsem velmi spokojena s nabytkem domestav - maji program primo pro detske pokoje ze smrku. A prave proto, ze se specializuji na detske pokoje, neni problem za par let dokoupit „nohy“ a postel zvednout a pod ni dokoupit dalsi pro druhe dite atd. Jednotlive kusy se daji jakkoliv poskladat podle soucasnych potreb.
Zkus kouknout na jejich web www.domestav.cz
Domestavem jsme právě zařídili holkám celý pokojík, včetně už velkých postelí a vypadá to krásně, ale není to rozhodně levná záležitost. My už jsme dělali konečnou podobu a stálo to pěkných pár desítek tisíc, ale uznávám, že to stojí za to, máme rádi masiv.
Halka
Moc vám všem děkuji za skvělé nápady, určitě něco z toho zrealizujeme, až to ukážu manželovi. ![]()
Jo, s cenou souhlasim. Ale porad si myslim, ze to neco vydrzi, pokud se to nejak odre nebo poskodi, neni problem prebrousit a znova prelakovat a mame zase „novy“ nabytek. Kazdy si musi dat nejake hranice, jestli drazsi masiv nebo levnejsi lamino a zvazit pro a proti. Pokud je rozhodujici v tuto chvili cena, muj prospevek je bezpredmetny. Ale jak pisu, jsem presvedcena ze to je investice na mnoho let dopredu ![]()
ahoj
u nás je zábrana nutnost - pro toho staršího - pořád padá a strašně se vždycky lekl a brečel. Postel máme od roalholz stejně tak zábranu - ta se dá dát k témeř jakékoli posteli a stála nás 600,–-
Ahoj my máme pokojík zařizovaný loni kdy šel kluk do školy a máme ho z intermontu je to kombinace lamino a masiv je hezký kvalita nic moc zábranu jsme vyřešili tak že postel malé je u stolu a mezi stůl a postel jsme zasunuli postranici z dětské postýlky a slouží to už rok a vpoho ještě nespadla a slézt sama může.
ZUZAN
Ahoj, chtěla jsem se poradit. Jak se vám zdá tato postel? Není ta zábrana moc krátká a nízká? Syn sebou docela ještě mele.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Díky za odpovědi ![]()
Krátká se mi zdá, ale není tam uvedeno kolik to měří. My máme 120 cm a přestože jsem si myslela, že to bude málo, tak to stačí. V malé postýlce cestoval hodně (a mlátijse do šprušlí), teď te velké už tolik ne. A nízká bude asi taky, ale tam mate obrázek… My máme asi 20 cm, rekla bych, že stačí i 15, ale míň bych nebrala. Takže by to asi chtělo vědět kolik to měří…
Nicméně dle mého názoru je lepší nasouvací zábrana
mě se to zdá málo,my máme tuto a i tak nám z ní několikrát spadla(jen jsme tam nechali dodělat jedno dlouhé prkno protože tam propadávala