Postel se zábranou

483
31.8.08 20:41

postel se zábranou

Ahojky,
pro syna by jsme rádi k vánocům koupili velkou postel do svého pokojíčku. Zatím spí, s námi v ložnici na matraci od dětské postýlky na zemi(mříže odmítal). Do budoucna chceme ještě jedno dítě a tímpádem i patrovou postel, kvůli místu. Zatím ale na to peníze nemáme a tak jsem chtěla nějakou levnou, třeba válendu, ale potřebujeme i zábranu. Nemáte nějaký dobrý tip jak to skloubit?
Je to vůbec dobré aby spal ve 2,5 letech sám v pokojíčku, když k nám do ložnice musí přejít sám přes celý byt? Stále se totiž tak 1× budí.
Válenda se do ložnice nevejde.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
31.8.08 21:10

Ahojky,

všechny moje známé a nakonec i já jsme koupili dětskou postel v IKEA, má délku cca 165 cm, je s bočnicí, a s rohoží a matrací to stálo mezi 1500,–-2000,– Kč, už si to přesně nepamatuju. Nevím, kolik stojí samostatná válenda, ale pokud je výrazně levnější, tak jedině koupit tu a bočnici si k tomu přidělat (teď to zrovna řeší u manželových rodičů, aby u nich malý mohl spát-koupili v Hornbachu dvě plotovky (jsou krásně hladké a zaoblené), na každý konec přitlučou kolmo jedno malé prkýnko a to pak přišroubují z boku ke staré válendě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
31.8.08 22:04

Ahoj, my máme rostoucí postel z ikey + zábranu - ta se dá koupit samotná za 250 Kč.
Jinak malýho jsme dali do pokojíku v 1,5 roce :wink: Taky to má přes celý byt. Když mu vypadně dudu :evil: a nemůžu ho najít, tak mě vzbudí jeho dudu! dudu a jdu mu ho dát…pokud se vzbudí a napadne ho, že půjde za náma, tak jde sám po tmě přes byt…ale většinou moc nechodí, snad 3×…a jen jednou přišel k nám kolem páté a usnul s náma.
Jinak mi třeba jde ráno (v šest i dřív) naproti, že chce mlíko, to mu dám a on s tím jde zase do postýlky a ještě vytuhne.

• Citovat
  • Upravit
1762
31.8.08 22:13

Adriane,
poslala jsem ti SZ.
Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
31.8.08 22:34

Ahojky, my máme přestěhování za sebou teď :wink: Adýsek to má taky přes celý byt, ale co je v pokojíčku, tak spinká líp a ráno přijde s úsměvem :D
Koupili jsme postel v Ikea - byla za super cenu a je rovnou se zábranou: http://www.ikea.com/…ts/S39858939 - máme borovici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.9.08 00:33

A já bych asi zábranu nekupovala, pro naučení spinkání na posteli stačí dát vedle postele tu dětskou matraci… Myslím, že váš drobek je už velký kluk :) Holky šly do velkých posteli po roce a půl, ale je fakt, že El asi bude pomalejší, ona je takové miminečko…

Pokud potřebujete šetřit, asi bych koupila obyč matraci třeba v IKEA, ale už normální rozměr, pak se dá přestěhovat do patrové postele a buď bych ji dala zase na zem nebo, a to spíš, bych koupila echtlevnou postel s roštem, třeba tato stojí 800+300 rošt a máte poměrně kvalitní spaní…:

http://www.ikea.com/…93886_S3.jpg

V podstatě do budoucna využijete jak matraci, tak rošt… Nám pro holky doporučili matraci za cca 1500 s tím, že ji máme vyměnit až holky vyrostou, takže za nějakých 10-15 let, prostě až budou potřebovat kvalitnější spaní… Celkem by vás to vyšlo na nějaké 2600 Kč.

Tuhle postel (dvoulůžko) jsme koupili do hostinského pokoje, máme ji namořenou a nalakovanou a vypadá skvěle…

Ještě můžete koupit rovnou levnou palandu a horní lůžko nechat zatím prázdné, ale do toho se vám asi nebude chtít, že? To je docela pochopitelné…
Tahle stojí 2290 bez matrací ale pozor, už s rošty!

http://www.ikea.com/…71155_S3.jpg

A k cestování přes celý byt - máme noční světýlko, holky vlastně nějsou ve tmě a přtom nesvítí…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
1.9.08 10:25

Ja jsem velmi spokojena s nabytkem domestav - maji program primo pro detske pokoje ze smrku. A prave proto, ze se specializuji na detske pokoje, neni problem za par let dokoupit „nohy“ a postel zvednout a pod ni dokoupit dalsi pro druhe dite atd. Jednotlive kusy se daji jakkoliv poskladat podle soucasnych potreb.
Zkus kouknout na jejich web www.domestav.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
1.9.08 10:28

Domestavem jsme právě zařídili holkám celý pokojík, včetně už velkých postelí a vypadá to krásně, ale není to rozhodně levná záležitost. My už jsme dělali konečnou podobu a stálo to pěkných pár desítek tisíc, ale uznávám, že to stojí za to, máme rádi masiv.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
1.9.08 10:51

Moc vám všem děkuji za skvělé nápady, určitě něco z toho zrealizujeme, až to ukážu manželovi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
1.9.08 10:53

Jo, s cenou souhlasim. Ale porad si myslim, ze to neco vydrzi, pokud se to nejak odre nebo poskodi, neni problem prebrousit a znova prelakovat a mame zase „novy“ nabytek. Kazdy si musi dat nejake hranice, jestli drazsi masiv nebo levnejsi lamino a zvazit pro a proti. Pokud je rozhodujici v tuto chvili cena, muj prospevek je bezpredmetny. Ale jak pisu, jsem presvedcena ze to je investice na mnoho let dopredu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
1.9.08 13:40

ahoj
u nás je zábrana nutnost - pro toho staršího - pořád padá a strašně se vždycky lekl a brečel. Postel máme od roalholz stejně tak zábranu - ta se dá dát k témeř jakékoli posteli a stála nás 600,–-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
2.9.08 22:47

Ahoj my máme pokojík zařizovaný loni kdy šel kluk do školy a máme ho z intermontu je to kombinace lamino a masiv je hezký kvalita nic moc zábranu jsme vyřešili tak že postel malé je u stolu a mezi stůl a postel jsme zasunuli postranici z dětské postýlky a slouží to už rok a vpoho ještě nespadla a slézt sama může.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.4.12 19:25

Ahoj, chtěla jsem se poradit. Jak se vám zdá tato postel? Není ta zábrana moc krátká a nízká? Syn sebou docela ještě mele.

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

Díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
1.4.12 19:46

Krátká se mi zdá, ale není tam uvedeno kolik to měří. My máme 120 cm a přestože jsem si myslela, že to bude málo, tak to stačí. V malé postýlce cestoval hodně (a mlátijse do šprušlí), teď te velké už tolik ne. A nízká bude asi taky, ale tam mate obrázek… My máme asi 20 cm, rekla bych, že stačí i 15, ale míň bych nebrala. Takže by to asi chtělo vědět kolik to měří…

Nicméně dle mého názoru je lepší nasouvací zábrana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
1.4.12 20:57

mě se to zdá málo,my máme tuto a i tak nám z ní několikrát spadla(jen jsme tam nechali dodělat jedno dlouhé prkno protože tam propadávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí