Postoj partnera při neshodách v rodině

Anonymní
8.7.22 06:55

Postoj partnera při neshodách v rodine

Ahoj, jelikož je to hodně osobní a chodí sem rodina, která by se mohla poznat, prosím spíš o odpověď na takový obecnější dotaz…
Jak byste se čisté teoreticky stavěli k situaci, kdy někdo z rodiny partnera vám dává najevo, že vás nemusí, příp. ignoruje, ale vašemu partnerovi to nevadí a udržuje s ním čile vztahy? Beru to tak, že to sice není jeho problém, na druhou stranu si říkám, že by mohl trochu ubrat, abych se necítila špatně. Podotýkám, že v této situaci jsem se ocitla nezavinene. Příští týden se máme s příbuznou zase setkat (naštěstí ve více lidech) a já bych tam nejraději nešla vůbec, jak nepříjemné mi to je, ale kvůli partnerovi jdu, ačkoli mi vadí, že on nebere až tak ohledy na to, jak se cítím já. Ale možná si to jen moc beru, že?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
8.7.22 07:00

Pokud te otevrene neurazi/nenadava ti (ta osoba), tak partner nema co hasit. Milovat se s kazdym nemusis, ale ani stykat.
Ja bych nesla, jsem uz moc stara na to, abych delala veci, co vyhovuji ostatnim.
Pokud to teda neni devadesatileta babicka, tam bych se dvakrat do roka zaprela a sla ji navstivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
8.7.22 07:07

Tak je to ideální stav, když se budete navzájem ignorovat. Proč by měl partner něco řešit. Určitě z vás kamarády neudělá a přece nebude zahazovat svoje dobré vztahy s lidma jen proto, že si s nima ty nesednes. Partnerství přece neznamená, že automaticky máme rádi nebo nesnasime ty stejné lidi. Můžeš ho jen požádat, aby jsi nemusela chodit tam, kde je dotyčná osoba. Ale pokud tam je víc lidí, tak je to snad jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.7.22 07:16

Moc si to beres…je to porad jeho rodina. Pokud se jen moc nemusite a vyslovene ti nejak hnusne neskodi, tak tezko muzes cekat, ze se s ni tvuj partner prestane stykat :nevim: Svoji ucast zvaz, ale pokud je to sirsi rodinna seslost, tak bych to kvuli jedne nesympaticke osobe nehrotila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.22 07:29
@Anonymní píše:
Ahoj, jelikož je to hodně osobní a chodí sem rodina, která by se mohla poznat, prosím spíš o odpověď na takový obecnější dotaz…
Jak byste se čisté teoreticky stavěli k situaci, kdy někdo z rodiny partnera vám dává najevo, že vás nemusí, příp. ignoruje, ale vašemu partnerovi to nevadí a udržuje s ním čile vztahy? Beru to tak, že to sice není jeho problém, na druhou stranu si říkám, že by mohl trochu ubrat, abych se necítila špatně. Podotýkám, že v této situaci jsem se ocitla nezavinene. Příští týden se máme s příbuznou zase setkat (naštěstí ve více lidech) a já bych tam nejraději nešla vůbec, jak nepříjemné mi to je, ale kvůli partnerovi jdu, ačkoli mi vadí, že on nebere až tak ohledy na to, jak se cítím já. Ale možná si to jen moc beru, že?

Nechodím nikam, kde se necítím dobře. Pozváví bych odmítla, už kvůli partnerovi. Ale měla bys napsat, kdo to je a co se stalo, že se nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
8.7.22 07:42

Pokud nejde o otevřený boj, tak bych partnera nenutila někoho zapudit jen proto, že mě ignoruje.
Tak ať si za babičkou, nebo o koho jde, jezdí sám. Dokud babička vědomě a hrubě nešíří nějaké pomluvy nebo na mě vysloveně neútočí, nechala bych to být. V případě, že už o otevřený boj jde, bych od partnera očekávala (a taky mu to řekla), ať babičce řekne vlastně to samé - neopírej se mi do ženy, tak ste si nesedly, tak jí ignoruj, ale nechovej se jako malá.

Já bych kontakt snížila na nejnutnější možný a pokud se vás schází v rodině víc a jde o nějakou větší příležitost, kde by nebylo vhodné nepřijít, není snad takový problém jednu osobu tak nějak odstínit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.22 07:52

@Russet Nevím, co jsem jí udělala. Opravdu. O to je to složitější.

Nejedná se o to, že bych chtěla, aby se nestykali vůbec, jde spíš o projevy náklonnosti, které už jsou mi nepříjemné. Pritom já jako partnerka nejsem akceptovana. Nejedná se o babičku ani tchyni. Nechci se prozradit. :oops:

• Citovat
  • Upravit
53518
8.7.22 07:54
@Anonymní píše:
@Russet Nevím, co jsem jí udělala. Opravdu. O to je to složitější.Nejedná se o to, že bych chtěla, aby se nestykali vůbec, jde spíš o projevy náklonnosti, které už jsou mi nepříjemné. Pritom já jako partnerka nejsem akceptovana. Nejedná se o babičku ani tchyni. Nechci se prozradit. :oops:

Tak se na to vy- a ignoruj to. Druhé nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
8.7.22 08:21
@Anonymní píše:
@Russet Nevím, co jsem jí udělala. Opravdu. O to je to složitější.Nejedná se o to, že bych chtěla, aby se nestykali vůbec, jde spíš o projevy náklonnosti, které už jsou mi nepříjemné. Pritom já jako partnerka nejsem akceptovana. Nejedná se o babičku ani tchyni. Nechci se prozradit. :oops:

Jakože třeba švagrová a on jí projevuje náklonnost? Protože jinak přece ke členům rodiny projevovat náklonnost je tak nějak normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.7.22 08:25

Já bych tam nejela. Pokud mně někdo ignoruje a nemá rád tak do té společností prostě nepůjdu. A ano vadilo by mi pokud by chlap dělal mrtvého brouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.22 08:28

@Annabela11 Díky, právě si myslím, že by mohl dát nějak najevo, že jsem jeho rodina…

• Citovat
  • Upravit
31292
8.7.22 08:42
@Anonymní píše:
@Annabela11 Díky, právě si myslím, že by mohl dát nějak najevo, že jsem jeho rodina…

tak ono je to těžký, chlapi bývají v takových situacích jako mezi mlýnskými kameny, a tak se raději tváří, jakoby problém neexistoval.
Jak slušně vybruslit ze situace, kdy jedna osoba, se kterou možná vyrůstal, nemá ráda novou partnerku (těžko říct, zda jsou důvody malicherné, oprávněné nebo co se stalo - třeba si na tebe partner někdy postěžoval, žes mu v něčem ublížila, a ta osoba ti to nemůže zapomenout, můžou tam třeba být i vazby na bývalou partnerku), to ti chlapi prostě nezvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.7.22 08:45

@Mar__tanka1983 A nebo vůbec není chyba na straně zakladatelky ale na druhé straně. Nedovedu si představit že by chlap nereagoval a dělal že nic neví. To je trapné. Nastesti můj muž reaguje a taky takové věci řeší. A zvládá to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.22 08:53

@Annabela11 :kytka: Já fakt nevím, proč ji vadim. Absolutně ne. S lidmi vycházím v pohodě, i s rodinou. Jen ji vadim. A cítím se v tom sama. :( Ja bych stala vic při něm.

• Citovat
  • Upravit
31292
8.7.22 08:56

@Annabela11 neřekla sem, že je chyba na straně zakladatelky ;)
Pokud se zakladatelka nevyjádří blíže, a já chápu, že třeba nechce, tak jí těžko poradíme.

Ale to, že se chlapi obecně nechtějí moc do cizích záležitostí, notabene mezi ženskýma, míchat, to bych řekla, že je fakt :nevim: Tím spíš, pokud jde jen o nějakou formu ignorace, a né otevřený boj v rodině. Čest výjimkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová