Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic. Už podle tvýho popisu to musí vypadat, jak když se začnou hádat dvě hokynářky.
Fakt nad ní musíš mít navrch? Tak ji prostě ignoruj.
@Janli to uz jsem zkousela a dopadlo to tak, ze si narokovala nas dum
ale asi nic jineho nezbyva.
Kdyz do crocsu musel zasahnout manzel, tak jste se asi dohadovaly dost
jednim uchem sem a druhym ven, neco reknu jednou a pak uz to neopakuju, reci ignoruju (myslim si sve) a ne se dohadovat dokola o nicem. Druha strana pak taky prestane.
@Anonymní píše:
@Janli to uz jsem zkousela a dopadlo to tak, ze si narokovala nas dumale asi nic jineho nezbyva.
Sebrala ti klíče a vyhodila z domu? Asi ne. Tak je to dobrý a poraď se s tchanem, jak to dělá on.
No to je děs. To jsou fakt problémy, jestli jsou boty kroksy nebo střevíčky? Prostě chceš mít nad ní vrch, a hadaš se o blbosti, které nestojí ani za otevření pusy. Jsi úplně stejná jako tvoje tchyně. Vždycky musíš mít pravdu.
Nebydlite spolu, tak bych to proste vzdycky ignorovala a myslela si svoje. To ja mam tchyni,,jiny darecek´´, ta od slov nechodi daleko k cinum, lze a ockuje proti nam nase vlastni deti. Zije jen vyvolavanim konfliktu, nema pratele, kamaradky…Rodinu si holt nevyberes. Musela jsem nasadit jasne mantinely, jakz takz se to da udrzet, ale stalo me to fakt hodne nervu. Je to holt deti babicka a beru to tak….
@Anonymní píše:
@Janli to uz jsem zkousela a dopadlo to tak, ze si narokovala nas dumale asi nic jineho nezbyva.
Jak si může by nárokovat. Váš dům, co tím myslíš?
No ono by ti byt trosku velkorysejsi teda neuskodilo. Prestan tolik kritizovat tchyni a zamer se na sebe.
Pokud ti vadi u ni bydlet, nikdo ti nebrani si zaplatit nejake ubytovani, kdyz chces navstevovat svoje rodice a behat po kamaradkach
Nauč se to vypouštět druhým uchem ven, uleví se ti. Jako jo, nějak vnitřně tě to asi bude žrát i tak, ale když se v ten okamžik nebudeš citově moc angažovat, jen si pomyslíš své, nad blbostmi (viz kroksy) mávneš rukou, bude ten pobyt snesitelnější.
Co to je za historku? Vždyť crocsy jsou střevíce! To je normální, trochu archaické označení pro boty… Babka asi nezná slovo crocsy (a vy zas neznáte slovo střevíce
), těžko říct, kdo je víc mimo. Co tam máš ještě? Že „tvrdila“, že pulover je svetr?
Tady bude asi problém v tom, že si tvůj manžel našel ženu - kopii své matky, co trvá na „své pravdě“…
@inkakřivák píše:
No to je děs. To jsou fakt problémy, jestli jsou boty kroksy nebo střevíčky? Prostě chceš mít nad ní vrch, a hadaš se o blbosti, které nestojí ani za otevření pusy. Jsi úplně stejná jako tvoje tchyně. Vždycky musíš mít pravdu.
@inkakřivák ale ono to zacne vzdy jako normalni rozhovor, konkretne u tohoto nam prisel balicek postou a je, co to je?…tehdy jsem se s tchyni prela, ale az pote, co jsem cca 5× behem hodiny ignorovala jeji hloupe poznamky.Ale chapz, ze vsude je to nastavene jinak.
Bože, co řešíš.. Zbytečně se s ni hádás.. A proč se ptáš jak na ni? Chces vyhrát nad ní? Normálně to ignoruj a nehnipej se v tom a neřeš každý slovíčko… Ty taky nemusíš mít furt pravdu. Ať je tupá jak chce..
@Uslava píše:
Sebrala ti klíče a vyhodila z domu? Asi ne. Tak je to dobrý a poraď se s tchanem, jak to dělá on.
@Uslava jak jsem psala v uvodu, prijeli k nam tchani na navstevu a co se obcerstvili, tchyne zacala rypat, nelibilo se ji, kdyz jsem dceri po probuzeni rekla „hadej kdo prijel na navstevu?“…ze rozhodne nejsou zadna navsteva, ale jsou tady u nas domaci…ohledne klicu to zkousela na meho muze, ze jim MUSI dat klice od domu, neproslo.
Pomoc, jsme na planovane 4denni dovolene u tchyne a tchana, sami vzdy navrhli, at jsme u nich. A proste to nejde, ale jen ohledne tchyne, ty reci a rypave poznamky a kdyz clovek neco rekne nebo pripomene, ignoruje a svet pro ni neexistuje.
Pro vysvetleni, bydlime hodne daleko od sebe, mame 2 male deti, tchani k nam jezdi cca 1× mesicne od ct.do ne.,moji rodice tak 1-2× za rok vzhledem k jejich nepohyblivosti, my jezdime za rodici 2× rocne. S tim, ze byvame vetsinou u tchanu a treba 2× behem „pobytu“ jedeme k mym rodicum od rana do pozdniho odpoledne (tchani a mi rodice bydli jen kousek od sebe, ale u mych rodicu byt nemuzeme, maji maly byt, tchani rodinny dum).Do toho jeste si treba domluvim scuka s kamaradkami z mladi, takze u tchanu moc neoxiduji, ale kdyz uz tam jsem, tak se mi zda, ze se tchyne potrebuje realizovat a cupovat me na milion kousku, ala styl „budu mluvit za deti a ty mamo stojis za p. r.d“ a podobne storky…uvedu priklad, neco delame s malou a tchyne jakoby mluvi misto ni „ale mamo, tak to neni, je to tak a tak, rekni Pavlinko“…uz jsem ji nekolikrat rekla, ze se vsadim, ze to urcite Paja nerekne, no nepochopila to. Kdyz uz se to opakuje po 105.behem 1hodiny a ja se snazim byt v klidu, ale vre to ve me, a pak prijde chvile, kdy tchyne tvrdi, ze kroksy jsou strevicky a vy rikate, ze to jsou kroksy a ona furt mele to svoje…nakonec manzel rekl, ze kroksy jsou proste kroksy a zadne strevice a at se s tim tchyne smiri. A takovych urypanych storek je 1000behem dne. Totez, kdyz jsou u nas na navsteve(jednou, nez manzel stihl dojet z prace a tchani u nas uz byli, jsem ji malem vynesla v hube, kdyz si narokovala nas dum-doslova, ze ted je ona pani domaci-jasne, kdyby se jakkoli podilela na stavbe, financovani nebo chodu domacnosti, tak asi ano, ale nic z toho nebylo)…zaroven jsem si vsimla, ze tyto tendence ma zejmena, kdyz je bez prace (zkratka nezamestnana jakozto normalne pracujici clovek),a ted pekne dlouhou dobu zas pracovat nebude. Predtim, kde pracovala, si porad stezovala na jednu mladou kolegyni, se kterou se nemuze vystat, ze ta kolegyne ma vse pres postel, je takova a makova, nedela svou praci apod.vzdy jsem ji vyslechla, kdyz jsem chtela o necem mluvit ja nebo rikala nejakou historku, skocila mi do reci a zas zacala o sobe nebo sve praci nebo necem jinem (ale zas aspon nerypala do me a meho konani),casem me to prestalo bavit, rikat zbuhdarma nejake historky, kdyz nema zajem o vyslechnuti, tak s ni nemluvim, jen provozni veci (ahoj, jak se dari, co zdravi? prace-neprace?) Tchan je v pohode, kolikrat si rikam, jak to muze vydrzet, ale dle svych slov je pry spokojeny (uz asi pres 35let manzelstvi),moji rodice a sestra taky tchyni moc nemusi a to nemaji zdejsi historky, jen to, co sami zazili (ze je podle nich otravna a vlezla).
Manzel to o sve matce vi, rikal sam, ze je proste tupa a spoustu veci si neuvedomuje a je ji to jedno (viz kdyz jsme se brali, tak ze si musi zaridit nove saty u svadleny a my tam mame jit taky, rikam ji „pujdeme v miste bydliste“-tech 300km daleko- tchyne „no musite jit uz ted, tak kdy tam spolecne pujdeme?“ Rikam „Ale my si najdeme svoji u nas“…nekonecny pribeh)
Vim, je tomoc dlouhe, ale jak na to? Tchyne na navstevach u nich v dome trva (aby do me furt rypala, kdyz nema co robit?)a me to vytaci a otravuje.Co byste ji rekly, az zas zacne hloupe vyrypavat? Navic, je to opravdu ignorant, neco ji reknete a jde to 1. uchem tam a 2.uchem ven a pak se vam jeste prizna, ze sice jste neco mohli rikat, ale ona to vypousti.