Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
potřebuju se zeptat, prodávám na Aukru halenku a jako poštovné jsem si spočítala na kalkulátoru pošty jako nejlevnější doporučený balíček za 60 Kč. Chtěla jsem to tedy zadat na Aukru a tam doporučený balík není, jen balík do ruky, na poštu a tak, který se mi spočítal jako příliš drahý. Máte zkušenost? Kde ten doporučený balíček je? ![]()
Tusim, ze to davam jako cenny balik. Ona ma posta tolik tarifu, ze se v tom pomalu nikdo neorientuje. A kupujicimu je to jedno, dodrzis-li termin dodani a prijde mu to doporucene, na postu nebo do ruky jak udas. Kdyz si postovnym nejsem jista, radeji par korun nadsadim, abych na tom netratila.
Já tam dávám tuším doporučenou zásilku, a pak to pošlu jako dop. dopis (to se ti halenka asi vejde, ten je za 37,–) nebo jako dop. balíček.
Dá se tam dál rozkliknout další možnosti dopravy a tam je i doporučený balíček.
Doporučený balíček je tam taky klikneš na „vice možností přepravy“ je to pod těma zásilkama co vyplňiješ, naběhne ti tam hned víc možností
Pošli to jako doporučené psaní (balíček do 5cm výšky), za cca 39 Kč. Tedy pokud to nemá větší hodnotu než 500Kč.
Děkuju všem, už jsem to našla..S tím doporučeným psaním-to tam není, jen cenné psaní-myslíte tohle? To by šlo, ale je to nějak pojištěné? Halenka je do pětistovky, ale bojím se kdyby náhodou nedošla, mám špatné zkušenosti ![]()
@zbrna jestli to je ono nevím, asi jo. Je to prostě okolo 40Kč. Je to pojištěné automaticky za 500, cena se na podací lístek neudává.