Poštovní dobírka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5635
8.6.12 20:23

Poštovní dobírka

Ahoj holky,potrebuji poradit.Budu posilat balicek na dobirku,ktery vazi maximalne 2kg.Nevite kolik bude stat postovne+dobirka?Ja to nejak nemuzu ze stranek posty vycist,respektive se v tom nevyznam. :oops:
Muzete mi poradit prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dee19
8.6.12 20:29

@sara1000
Myslím, že nějakých cca 150,– :-)

• Citovat
  • Upravit
5635
8.6.12 20:36
@Dee19 píše:
@sara1000
Myslím, že nějakých cca 150,– :-)

Postovne i s dobirkou?A nevis,jak to funguje?Ja to vse zaplatim na poste a udam celkovou cenu,kterou chci,aby zaplatil prijemce pri prevzeti a posta mi tu castku pak posle? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
8.6.12 20:40

@sara1000
Jo.. přesně tak :-) když si zajdeš na poštu přesně ti poradí :-)

• Citovat
  • Upravit
11795
8.6.12 20:40

@sara1000 dojdi si s tím rovnou na poštu, zeptej se kolik bude poštovné když je cena taková a taková…zváží a řeknou a ty napíšeš celkovou cenu co bude platit ten dotyčny…ty zaplatíš jen to poštovné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.12 20:43
@aksina píše:
@sara1000 dojdi si s tím rovnou na poštu, zeptej se kolik bude poštovné když je cena taková a taková…zváží a řeknou a ty napíšeš celkovou cenu co bude platit ten dotyčny…ty zaplatíš jen to poštovné

Jojo,to vim.Ale ja potrebuji dnes napsat dotycnemu konecnou cenu. :) A na postu se dostanu az v pondeli,tak to zkousim tady… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.12 20:45

Jo a ja chci,aby i postovne platil dotycny.Ale ty myslis,ze ja na poste zaplatim jen to postovne a zbytek si vyridi posta a mne posle jen to postovne a cenu balicku.Ja udam cenu balicku+postovne.
Asi uz to motam.Tak ja napisu plus minus cenu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
8.6.12 20:46

hele balíčky posílám ale fakt je to pokaždé jinak tak dotyčnému napiš cca 150 že podle pošty a že až balíček odešleš tak napíšeš přesnou částu aby věděli tak to dělám já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
8.6.12 20:46

@sara1000
Myslím si, že ty na poště musíš zaplatit to poštovné, ale ty si to připočítej k té ceně, za kterou to posíláš. Rozumíš ?:-)

• Citovat
  • Upravit
122
8.6.12 20:48
@sara1000 píše:
Ahoj holky,potrebuji poradit.Budu posilat balicek na dobirku,ktery vazi maximalne 2kg.Nevite kolik bude stat postovne+dobirka?Ja to nejak nemuzu ze stranek posty vycist,respektive se v tom nevyznam. :oops:
Muzete mi poradit prosim?

ahoj zakladatelko, kdyz takhle posilam balicky do 2kg, pojistene, stoji to 112,–.
Pokud bys to nepojistila na urcitou cenu (automaticky je to pojistene na 500,–), budes to mit levnejsi… 93-98Kc.
Jeste zalezi, zda ti pak posta dobirku posle na ucet nebo slozenkou. Cena 112,– je pri platbe na ucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
8.6.12 20:49

určitě musíš zaplatit cenu plus poštovné takže dobírka musí být celková částka vypiš tu složenku až u okýnka až ti řeknou cenu poštovného :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.6.12 20:50

Na balík napíšeš „dobírka: xxx,– Kč, slovy "dskfnergfuierfh"", vyplníš dobírkovou složenku typu A a na podací lístek vyplníš i kolonku "dobírka“.
Jestli chceš, aby poštovný hradil příjemce, přičti si cenu k ceně, za kterou to, co je v balíku, prodáváš.

• Citovat
  • Upravit
11795
8.6.12 20:52

@sara1000 já když posílám tak jim řeknu cenu balíčku třeba 150,– ať mi řeknou kolik bude poštovné…tak bude třeba 100,– takže do složenky napíšeš 250.- a ty zaplatíš jen tu 100 poštovné, pak ti přijde složenka na celou částku 250.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.6.12 20:54

Tyyy joooo,tak moc dekuji holky…
Nejak to sfouknu.Napisu cca 150.POstovne bude 52 a dobirka kolem 100,coz jsem pochopila z jejich webu :)
Tak moc dekuji za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.6.12 20:56
@sara1000 píše:
Jo a ja chci,aby i postovne platil dotycny.Ale ty myslis,ze ja na poste zaplatim jen to postovne a zbytek si vyridi posta a mne posle jen to postovne a cenu balicku.Ja udam cenu balicku+postovne.
Asi uz to motam.Tak ja napisu plus minus cenu. :lol:

konecna cena bude cena zbozi+112,– postovne

k balicku si vypises podaci listek a dobirkovou slozenku A, na ni vypisujes celkovou sumu (zbozi+postovne), kterou ti ma ‚zakaznik‘ poslat, jeho adresu a cislo sveho uctu, vc. sve adresy…na ten tvuj ucet pak posta zasle uvedenou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová