Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě pokud by to bylo malé, můžeš to poslat jako doporučenou ZÁSILKU (ne balíček), nebo jako dop.balíček nebo jako cenný balík. Ceny bez dobírky: dop.zásilka 49,– (je tam omezení velikosti max. 50×35×5 cm), dop.balíček 68,– a cenný balík 73,– . O tu dop.zásilku si ale člověk musí většinou říct, pošťačky cokoli vesměs automaticky nacení jako cenný balík
Dobírka ty uvedené částky zvedne o 30-40 Kč, tam to záleží na požadované částce a jak už tu někdo psal jestli složenkou nebo na účet.
Ahoj holky, může mi některá poradit?18.11 sem převzala od pošty balík, který byl zaslán na dobírku. Paní to tak sama chtěla. Dnes mi napsala jestli už sem balík dostala, že ještě nemá peníze. Chce po mě vědět, na jaké číslo účtu sem peníze poslala. Já nevím jaké číslo napsala na složenku. Balík byl z aukra a zjistila sem že je paní vietnamka.Bude to asi ještě zajmavé pokud spletla číslo účtu. Jak postupovat?
@mamina44 píše:
Ahoj holky, může mi některá poradit?18.11 sem převzala od pošty balík, který byl zaslán na dobírku. Paní to tak sama chtěla. Dnes mi napsala jestli už sem balík dostala, že ještě nemá peníze. Chce po mě vědět, na jaké číslo účtu sem peníze poslala. Já nevím jaké číslo napsala na složenku. Balík byl z aukra a zjistila sem že je paní vietnamka.Bude to asi ještě zajmavé pokud spletla číslo účtu. Jak postupovat?
Dobírka = platíš na poště. Nebo se pletu?
Neřešila bych to, protože to není problém adresáta. Pokud vím, tak adresu, resp. v Tvém případě č. ú., kam mají dojít peníze vyplňuje odesílatel. Adresát pouze uhradí doběrečné. Těžko můžeš kontrolovat údaje na složence, jestli ji odesílatelka dobře vyplnila, když neznáš její adresu, potažmo č. ú.
@mamina44 pokud máš doklad o zaplacení tak to vůůbec neřeš, max jí napiš datum kdy jsi to platila.. ono trvá než to pošta přepošle na účet, cca týden… pokud to ona chtěla aby jí to pošta přeposlala místo účtu na složenku, tak to trvá ještě dýl, každopádně Tebe to už zajímat nemusí…
Holky díky, tak sem jí napsala ať se obrátí na poštu. Doufám že to pochopí, u aukce taky psala sada a nakonec přišel jen jeden kus. Udělila sem jí tedy neutrál a doufám že mi nedá negativ že nemá peníze.
Jestli ona spletla číslo účtu, už to není Tvůj problém…To si paní bude muset vyřešit s tím, komu ty peníze neprávem přišly na účet…
Napiš kolik by ti měl dát za balík dotyčná osoba. dám příklad posíláš mu balík a věc, která je v balíku, tak si dala za ní částku třeba 350 korun balík poslat doporučeně dotyčnému bude celkem 350 korun + 130 korun za dobírku a poštovné 35 korun to je příklad, tak dotyčnému napíšeš 505 korun a do dodejky to napíše pošta-částku 505 korun, tak snad jsem ti to vysvětlila.
Dej si do google cena balíku a tam najdeš kolik je cena za 2kg. Irenn