Postřehy a rady- císařský řez 2017

2505
23.5.17 07:55

postřehy a rady- císařský řez 2017

Ahoj děvčata :) Čeká mě asi plánovaný císařský řez pro KP (vzhledem k pohlaví chlapce do přirozeného radši nejdu, jednu ztrátu za sebou už mám.. ;) ) :) Chtěla bych se zeptat, zda máte nějaké rady a postřehy co se týče vlastně všeho :D Čím víc info, tím líp :) Kojení, hojení, šestinedělí, dny v porodnici…

Mám za sebou jedno vyvolávání a jeden krásný přir. porod :) Tak se zajímám, co by se mohlo dít ;) Předem děkuji za váš čas.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26256
23.5.17 08:02

@Andrea.Tom tak ja cisar dyl, letos bude pry asi druhy. Kazda to zvlada jinak. Spolulezici na JIP hodinu po operaci volala vsem, smala se, j se klepala zimnici a nemohla mluvit, jak moc me to bolelo. Kojeni trva trochu dyl, ale nakonec jsem z porodnice odchazela jak nejvetsi kojna :)
Jizva pak docela jeste bolela, spatne se mi vstavalo doma z postele, takZe ni sem dal pritel druhou matraci, na sebe a bylo to super. U druheho si vydupu, at mi daji hned po spinalu neco jineho na bolest, protoze to co mi dali, absolutne bez ucinku. A to same jsem mela po operaci stitne zlazy. Takze tam hodlam tentolrat netrpet :)
Dny v porodnici stejne jako ostatni po normalnim porodu, nebylo misto, tak sup s nama domu
A chces spinal nebo celkove uspani, spinal za me super:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
23.5.17 08:06

@Andrea.Tom taky mám indikovaný císař, po předchozím císaři po HELLP syndromu, chci spinální anestezii, abych malého hned viděla, ctěla bych přiložení k prsu už na na sále, ale nejspíš se to při císaři neděla, ale zeptám se na to, budu rodit v Motole, tam pak budu na JIPU, malého 1-2× přinesou a další den už na šestinedělí, nosí na kojení po třech hodinách a další den bych už ho měla mít u sebe, když si na to troufnu, po spinálu se prý ženská dává rychleji dohromady než po celkové anestezii, já minule měla celkovou a trvalo mi minimálně tři dny než jsem se posatvila na nohy, byla jsem strašně slabá, kde budeš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
23.5.17 08:08

@LindaPraha nevím právě :) jeden epidurál mám za sebou u vyvolávání před 3 lety, ale moc si z toho nevybavuju :D Jde mi i o to, že někde ženy píšou že měli epiduurál, aby malého hned viděly, ale neviděly ho, nebot ho hned odnesli atd.. pak že jich bolela i půlroku strašně hlava (asi špatné napíchnutí..) Zas u té celkové jsem slyšela, že se hůř ty baby sbírají z postele či tak celkově do oběhu :D :D :D Těžko říct, asi bych šla do spinálu, kdybych měla aspoň trošku jistoty, že to vede k něčemu lepšímu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.5.17 08:15

@Andrea.Tom také jsem měla císaře pro KP u chlapečka. A nemůžu si stěžovat. Neříkám, první vstávání je masakr, ale čím víc se člověk snaží hýbat, tím je to lepší. Hned druhý den se mi na pokoji vystřídala celá rodina, takže jsem neměla čas ležet. Problém nebyl ani s kojením. Druhý den večer jsem měla prsa nalitá k prasknutí. Asi 3. den nám rehabilitační sestra ukázala jak cvičit, jak si masírovat jizvu. Pátý den jsem odcházela, jako bych ani nerodila. Doma jsem hned fungovala na 100%. I jsem nosila syna v autosedačce nebo tahala nákupy.
Ale tohle je hrozně individuální. Paní se mnou na pokoji celé dny probrečela, kojení jí taky nešlo a sotva chodila.

Příspěvek upraven 23.05.17 v 08:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
23.5.17 08:15

Ja rodila podruhy cisarem presne pred rokem :) muzu srovnat celkou narokozu a epidural a vlastne se to neda srovnavat :) u celkovy se najednou probudis a bum! vsechno boli, je ti blbe z narkozy, nic nevis a nepamatujes si. u epiduralu to byla pohoda, az na ty poznamky doktora pri zakroku, kdy mel tendenci mi rikat az moc informaci :lol: ale hned vidis dite, neni ti blbe, ja mela epi pichnuty az do druhyho dne, takze te vubec nic neboli. Takze kdybych znov volila (u prvniho jsem nemela na vyber), sla bych znova do castecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
23.5.17 08:16

@xantule nooo rodit tady u nás v Třinci :) Teda já jsem z Českého Těšína :D Ale Třinec je blíž než Karviná :) Právě jsem chtěla to samé :) vidět, přiložit aspoň zkusit a pod.. Ale jaká bude realita no kdo ví že :D Jsem ve čtvrtek 38+6 takže v pátek bych si měla jít pro termín do nemocnice :) tak už to mám za pár a pořád hledám jakékoli info, abych byla co nejvíce připravená na novou zkušenost.. I když na všechno se připravit nedá, to chápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.5.17 08:17

Ještě dodám, měla jsem spinál, syna mi přikládali hned na sále. A pak mi ho sestřičky nosily každé 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
23.5.17 08:17

Ja tedy ne 2017, ale 2014. Taky KP, 4.porod (po trech prirozenych). Koukali na me jako proc chci cisare, ale hlava proste rekla ne, v tom mam jasno. Mela jsem spinal, vsechno vnimala. Jednu chvili mi zacal klesat tlak, nic prijemneho, bylo mi na zvraceni a zacala jsem omdlivat, ale neco mi pustili do zily a bylo hned lip. Malou jsem mela celo dobu na sobe prisatou (krome te chvilky, co mi bylo spatne). Po porodu samozdrejme horsi nez po prirozenem, nebudu Ti lhat. Boli to…ale sla bych do toho znovu. Kazdym dnem to bylo lepsi a lepsi. Domu 5.den. Nejhorsi bylo to vstavani. Kdyz v noci uspis, s bolestma se s vypetim vsech sil ulozis, zacnes usinat a ozve se knikani… :). A zas nanovo…pomalu vstat, to uz sily dochazeji… :mrgreen:. Tak asi takhle, ale uz se tomu smeju. Opravdu to bylo kazdym dnem lepsi. A odmenou Ti bude to maly zlaticko. Kdybych mela dalsi mimco a moznost volby, asi bych zvolila cisare. Akorad se bohuzel nedostavila ta okamzita euforie jako pri prirozenym porodu. Ale byla jsem stastna, ze je mala v poradku a mam ji u sebe. Drzim palce, at vse dobre dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
23.5.17 08:19
@ElisC píše:
@Andrea.Tom také jsem měla císaře pro KP u chlapečka. A nemůžu si stěžovat. Neříkám, první vstávání je masakr, ale čím víc se člověk snaží hýbat, tím je to lepší. Hned druhý den se mi na pokoji vystřídala celá rodina, takže jsem neměla čas ležet. Problém nebyl ani s kojením. Druhý den večer jsem měla prsa nalitá k prasknutí. Asi 3. den nám rehabilitační sestra ukázala jak cvičit, jak si masírovat jizvu. Pátý den jsem odcházela, jako bych ani nerodila. Doma jsem hned fungovala nás 100%. I jsem nosila syna v autosedačce nebo tahala nákupy.
Ale tohle je hrozně individuální. Paní se mnou na pokoji celé dny probrečela, kojení jí taky nešlo a sotva chodila.

Právě, u toho kluka taky nechci riskovat.. Chci být jednou babička :D a co jsem slyšela je u chlapců riziko nějakého poškození „pohlavních“ orgánů :)
Taky jsem slyšela že je třeba se pořád hýbat a hýbat a hýbat tak to mám zapsané v paměti s několika vykřičníky.. :D i přes tu bolest se sebrat a hýbat HÝBAT a hýbat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
23.5.17 08:22

@anivbl přesně takové srovnání jsem potřebovala, děkuji ;) tak teda to půjdu do spinálu :D jak se něco teda nepotento :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
23.5.17 08:23

A kojeni slo dobre (ale ja jsem kojna :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.5.17 08:24

@Andrea.Tom mě když sestřička poprvé zvedala, myslela jsem, že jí zabiju :lol:
Hlavně jsem si furt říkala, ty stehy musí prasknout, to není možný, aby vydržely :mrgreen:
Důležité je vstávat přes bok a netahat to břichem. To se pak budeš divit, k čemu všemu ty břišní svaly vůbec potřebuješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034

Já tak měla plánovaného císaře, malej taky byl KP a ještě 4 kg. ted mám druhého synka normálně a co můžu porovnat, tak šlo líp kojení ted u druhýho. takže ti můžu doporučit, pokud ti to půjde pomalej, rozhodně to nevzdávej, hodně pij, nahřívej zdroje, odstříkávej i po pár kapkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
@Andrea.Tom píše:
@anivbl přesně takové srovnání jsem potřebovala, děkuji ;) tak teda to půjdu do spinálu :D jak se něco teda nepotento :D :D :D :D

A taky bych sla do spinalu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky