Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@mischelinka dekuji ja doufam ze ten tyden jeste nejak vydrzime sice uz ted pocitam dny a hodiny tak snad mam strach ze bolesti nepoznam
neboj se, i když myslíš, že ne, tak bolesti poznáš zaručeně. A máš taky právo na to, jet při každé nejistotě do porodky na kontrolu. Mě u prvního císaře (před plánovaným termínem) praskla voda, takže jsem dala sprchu a vyrazila do porodnice. Stihli ještě udělat vyšetření, sepsat anamnézu, nějaké odběry a ca do hodiny byl malý na světě a u druhého (opět před plánovaným termínem) mi sice voda nepraskla, ale měla jsem pravidelné bolesti. Takže se neboj, poznáš to a hlavně to nebude hned, takže stihneš v pohodě do porodnice dojet a udělají ti císaře i mimo plánovaný termín.
@mischelinka kdyz zacnou bolesti tak jak dojedete do porodnice tak neco daji na zastaveni tech kontrakci? Ja teda doufam ze vydrzime rikam si kolik je maminek s mym nalezem a prenasely
@mischelinka na kdy jsi mela planovaneho cisare jako myslim v kterem tydnu jsi byla
@Anonymní píše:
@mischelinka kdyz zacnou bolesti tak jak dojedete do porodnice tak neco daji na zastaveni tech kontrakci? Ja teda doufam ze vydrzime rikam si kolik je maminek s mym nalezem a prenasely
určitě je možnost, že vydržíš až do termínu, ten nález není nijak hrozný. Jinak pokud už je dobrý týden, tak kontrakce nezastavují, začnou připravovat na CS. Já rodila jedno dítko v 36tt a další v 38tt, porody nezastavovaly, prostě udělali císaře mimo plán. Vše bylo v pořádku.
@Anonymní píše:
@mischelinka na kdy jsi mela planovaneho cisare jako myslim v kterem tydnu jsi byla
císaře jsem měla u druhého dítěte (první bylo přirozeně) plánované
ho na 38tt a nakonec se prcek narodil v 36tt, začaly mi bolesti a třetí dítko mělo plánovaný císař až v 39tt a narodilo se v 38tt, praskla mi voda, nic nezastavovali, nijak nespěchali, prostě udělali vyšetření, sepsali anamnézu, udělali odběr, dali punčochy a šup na sál. Jedno bylo o půl 1 v noci a druhé o půl 9 ráno, takže neboj, jde to ve dne v noci
Holky, chci se zeptat. Stalo se někomu z vas, ze po umrtveni spinalem jste necítily pouze spodní cast těla, ale ochrnuly jste od krku dolu? Já jsem tedy po úrazu páteře, proto císař. Měli mě uspat, ale anesteziolog se rozhodl jinak. Mela jsem pak problem s dýcháním, necítila jsem ruce. Malého jsem si hladila nosem
. Říkala jsem si, ze pokud bych mela druhé dítě, necham se uspat, ale co čtu, tak taky nic moc. Nakonec se mi cit vratil do celého těla, ale při porodu to byla hrozná panika. I anesteziolog vypadal dost vyděšené.
@mischelinka dekuji ja doufam ze ten tyden jeste nejak vydrzime sice uz ted pocitam dny a hodiny tak snad mam strach ze bolesti nepoznam