Postýlka přeměnitelná v pokojíček

1828
28.3.15 10:57

Postýlka přeměnitelná v pokojíček

Ahoj maminky,

chystáme se zařizovat dětský pokojíček pro miminko, které se nám v létě narodí a narazili jsme na dětskou postýlku spojenou s přebalovacím pultem/komodou a do budoucna jde rozložením přeměnit na pokojík pro starší dítě. Pořizovací cena není malá (okolo 20tis + je třeba připočíst cenu za matraci), tak se chci zeptat zkušenějších na názor. Bohužel recenze jsem na netu žádné nenašla.
Konkrétně jde o tuto postýlku, snad můžu vložit odkaz http://www.nabytek-aldo.cz/…aci-p74-605/
Umím si plus mínus spočítat, jestli se to vyplatí. Spíš by mě zajímalo, jestli to má smysl kupovat postýlku s výhledem toho, že to bude jednou pokojík, nebo se to zničí atd. Pak taky jaké je zpracování (pokud někdo má). Snad mi rozumíte.

Předem díky za reakce všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3549
28.3.15 11:05

Tak nápad to je pěkný, jde o to jak chcete, aby ten budoucí pokojíček později vypadal.Je pravda, že postýlka po prvním dítěti byla použitelná i pro druhé, ale už vypadala jako použitá, sem tam okusaná, poškrábaná a to samé přebalovací pult.Asi by se to dalo sprvit nějakým přelakováním nebo přetapetováním, ale to už je právě na té volbě, co chci a jak si to představuji.

Takže já bych přemýšlela nad tím, jestli by mi do budoucna vadili menší nedostatky nebo bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
28.3.15 11:24

Moje máma na mě a na bráchu měla taky tuhle postýlku. A nemůže si to vynachválit :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
28.3.15 11:24

Jako nápad mi to přijde dobré :) Miminko postýlku určitě nezničí. Otázkou je, jestli se vám to bude líbit i nadále. A kvalita materiálu teda taky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
28.3.15 11:40

Diky holky, to je prave to… Nemuzu se rozhodnout jestli jo nebo ne :mrgreen:

Měly jste miminko zezacatku v loznici? Nebo uz rovnou v pokojicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.3.15 11:59

Nechtěla bych dětskou postýlku z lamina, dítě ji docela dost okusuje, olizuje, mnohem lepší mi přijde klasické nalakované dřevo. Je mi jedno, kolik to má atestů, prostě to není přírodní materiál. Další věc, nepovažuju praktické mít přebalovák přímo takhle vedle postýlky. Stojící dítě ti na něm bude kramařit, kam dosáhne, to poshazuje dolů. Někdy to jinak třeba udělat nejde, ale pokud zrovna tvůj prcek bude z těch, kteří tě tímto několikrát denně budou zlobit, tak tady nemáš možnost ten přebalovák odsunout ani kousek, nebo mezi něj a postýlku dát židli či cokoliv jiného. Klasická dřevěná postýlka nestojí zas až tak mnoho, bude sloužit na x dětí (naše jede 9. dítě:-) ), můžeš si ji v prostoru dát podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
28.3.15 12:37

Máme něco podobného. Malý má teprve dva roky, tak nevím, jak to bude vypadat za pár let, ale teď je to super. Je to dost bytelné, tak věřím, že to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.3.15 12:50
@sisk píše:
Diky holky, to je prave to… Nemuzu se rozhodnout jestli jo nebo ne :mrgreen:Měly jste miminko zezacatku v loznici? Nebo uz rovnou v pokojicku?

postylka je hezka a je pravda, ze miminko ji neznici.

Jinak ja mela malou hned od prichodu z porodnice v jejim pokojicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.3.15 13:02

Nápad je to dobrý, ale nešla bych do toho. 1) protože jsem měla děti v požnici u sebe tak do půldruhého roku dokud jsem kojila.

1. ten materiál :roll: Jako věřím, že se to možná nezničí, ale lamino je fůůůj, radši bych dřevo.
  2. ta cena :roll: Tak si to spočítáme:

Dětská postýlka 1200
Pohankovo kokosová matrace 800
Přebalovák 3000
Dětská skříň 5000
Dvoumetrová postel 2000
Kokosová matrace 2000
Psací stůl rostoucí 5000
Vyjde to nastejno jako když věci pořizuješ postupně, moc neušetříš.

1. hygiena spaní. Pod matrací prostě musí být volný prostor, aby „dýchala“. Na obrázku vidím pouze jedinou kombinaci, která vyhovuje. Ostatní varianty se zadeklovaným spodkem jsou naprosto nevyhovující. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
28.3.15 13:45
@sisk píše:
Diky holky, to je prave to… Nemuzu se rozhodnout jestli jo nebo ne :mrgreen:Měly jste miminko zezacatku v loznici? Nebo uz rovnou v pokojicku?

Nápad je to dobrý. Ale z vlastní zkušenosti, bych postýlku nekoupila vůbec, úplně zbytečná věc. Malá spí s námi v posteli a nehodláme ji z tama vystěhovat. Takže ze začátku jsme měli kolébku, pak nic (postýlka stála nevyužitá v rohu) a ted v 14 měsících, kupujeme už dětskou postel. Na které mužeme spolu ležet, nebo sedět. Přebalovák, stačí dát desku na vysokou komodu a je to. Já jsem měla hezkou komodu z Ikea se šuplíkama a organizérem. Pokojíček co máme, neustále předěláváme, tohle by se nám asi brzy okoukalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
28.3.15 13:49

@sisk Ještě bych dodala, že na fotkách není ukázaná sestava pro batole, něco mězi malou postýlkou a dětskou postelí. Nějaké úložiště na hračky, tak aby je měla na dosah. Tahle sestava je bud pro mimi a nebo pro školáka. Což je dost velký skok. Malé mimčo v pokojíčku moc nebude, ale od roka, si tam rádo bude hrát. My máme teda skoro vše z Ikei. stálo nás to pár korun, koupili jsme knihovnu za 329,– a položili na délku a dodělali jednu poličku u prostřed. Máme to poděl jedné zdi, a malá tam má vše nadosah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
28.3.15 17:09

Dekuji vsem za reakce. Ja bych asi chtela koupit veci v ikee, libi se mi to a nestoji to moc. Manzel chce spis tohle :lol: no je pravda, ze jeste jsme neřešili, zda zůstaneme u jednoho dítěte. Kdyby jsme chteli druhe, tak musíme kupovat dalsi veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí