Postýlka se stahovacím bokem vs vyndavací příčky

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1105
3.1.06 17:54

POSTÝLKA SE STAHOVACÍM BOKEM X VYNDAVACÍ PŘÍČKY

PROSÍM ZASLOUŽILÉ MAMINKY O RADU. jAK MOC VYUŽIJU STAHOVÁNÍ BOKU? Pořád se nemohu rozhodnout jestli pořídík postýlku se stah.bokem nebo s vyndavacíma příčkama, ale se šuplíkem.
Díky moc za rady.
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
958
3.1.06 18:05

Ahojky,
já jsem taky váhala a zvítězily vyndavací příčky. Důvod je prostý.....k čemu stahovací bok?......aby se mamce lépe vyndaval prcek z postýlky…ale když je dítě větší tak stejně v postýlce stojí, takže je to fuk…a když je malé, tak je dno postýlky nahoře, takže se mamka ani ohýbat pro mimi nemusí! Možná je to dobrý když má mamka postýlku přiraženou u své postele, že dítě může přelézat samo za ní.
Na rozdíl od toho…vyndavací šprušle......se využijou až když prcek sám běhá a ráno si z postýlky sám vyleze a šupajdí za rodičema. To se pak prostě vyndají napořád a je klid. Upozorňuju, že stah.bok opravdu prcek nepřeleze…maximálně si skřípne prst!
Takže je to jen můj názor.....zdravím Kačula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
3.1.06 18:10

Taky jsem pro vyndavací příčky.My máme půjčenou starou bez vyndavacích a teď jsme na dovolené měli hotelovou postýlku a vyndali jsme šprušle a malý si lezl k nám na postel.Super.

Takže budem kupovat postýlku :-))

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.1.06 18:16

Ahojky,
my máme stahovací bok a musím říct, že na jednu stranu jsem ho hodně využila. Je fakt, že když byl Mojek malý, tak byla pořád stažená, ale teď když je větší, tak jsem ráda, že jsem v noci klidná, že malý nevyleze. Máme postýlku hned vedle mojí, takže když jdu spát, tak si bok prostě stáhnu dolů. Můžu tak malýmu podávat v noci pití a dudu (tak 5× za noc), a nad ránem si malý může vlízt za mnou. Na druhou stranu se mi to stahování zdá trochu nebezpečné. Když se totiž odhákne, ještě automaticky nespadne dolů, musím trochu zatlačit. Kdybych zapomněla, že je odháklé a opřela se o něj, asi by se něco mohlo stát. Ale naše postýlka je starší, určitě bych koupila co nejnovější, nejbezpečnější
Ahoj a bezpečné spinkání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.1.06 18:44

My vybrali stahovaci bocnici

Ahojki,

taky jsem nedavno resila jakou postylku koupit a nakonec jsme se rrozhodli pro stahovaco bocnici. Moje mamka dodnes vzpooomina jak babicka jednou neprozretelne ukazala mymu braskovi jak se vyndavaji pricky v ohradce a uz ho tam neudrzela ani nahodou. My cekame taky kluka abudu klidnejsi kdyz se mi nebude potulovat jak bude chtit on, ale budu to mit pod kontrolou.
Kazdymu vyhovuje neco jinyho, takze spravnou volbu.

Jarka + Hugina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
3.1.06 19:05

Ahoj,
hlásím že my máme stahovací bok a nestahujeme vůbec, takže z mého pohledu to byly vyhozené peníze za tuto vychytávku.

maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.1.06 19:52

Ahoj.

Máme starší dřevěnou postýlku se sundávacím bokem. Jsem velmi spokojena, protože kdybych sundávání neměla, Radimek by se mi špatně vyndával - mám „Bonapartovskou“ výšku. Byl poměrně neposedný a tak rošt brzy putoval do spodní polohy.
Pod roštěm máme mobilní úložný prostor - plastovou bednu s víkem na kolečkách z Jysku - skladiště hraček.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
3.1.06 21:03

Ahojky,

původně jsem chtěla koupit postýlku se stahovacím bokem, ale prodavačka mě přesvědčila, že je to zbytečné, a teď jí musím dát za pravdu - mám vyndávací šprušlíky a jsem moc spokojená. Dnešní postýlky se stahovacím bokem totiž nejsou jako ty staré, kde šla dát ta bočnice opravdu hodně dolů a mamince to ulehčilo práci, protože postýlky zase nebyly polohovací. Anička měla donedávna rošt nahoře, takže bych bok stejně nestahovala, a když v noci 4× v polospánku kojím, stejně je pro mě snazší se jen do postýlky natáhnout, než se potmě zabývat stahováním. A až začne chodit, šprušlíky vytáhnu a bude moci za mnou sama. Jinak ty postýlky se stahovacím bokem prý nejsou taky tak stabilní, to nám řekli ve dvou obchodech. Ještě podotýkám, že pro obchodníky by přitom bylo výhodnější šoupnout nám postýlku se stahovací bočnicí - jsou totiž dražší.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
4.1.06 00:58

Ahojky, my máme postýlku se stahovacím bokem a nikdy jsem to nevyužila - opravdu ani jednou. Nejdřív byla malá úplně nahoře, pak o kousek níž, ale pořád to bylo pohodlné, záda mě z toho rozhodně nebolela. Pak si začala stoupat, takže si stoupne a já ji vezmu. Doporučuji tedy vyndavací příčky nebo dokonce úplně obyč postýlku bez toho, stejně pak koupíš postel velkou.
Hodně štěstí při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
4.1.06 01:02

Jinak to, co psala výše Světlana, je pravda, že jsou postýlky se stahovací bočnicí dost „fórové“ - my máme ze Scarlettu a boky drží jen takovým umělohmotným háčkem, takže si nemyslím, že je ta postýlka bezpečná. Malou v ní samotnou nenechávám, když je vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
4.1.06 07:23

Máme postýlku se stahovacím bokem a jsem s ní maximálně spokojená. Máme tedy takouvou bytelnou a nestála moc - 3100,–Kč i s matrací. Než se malá začala přetáčet na bříško, tak byl bok pořád stáhnutý a rošt v nejvyšší poloze. Potom jsme jen zvedli bok a nyní, když malá sedí a snaží se stoupat, tak jsme rošt dali do nižší polohy. Já mám klid, že když se probudí i přes den, tak nevypadne. Ještě máme možnost posunout rošt ještě níž. To uděláme, až bude stát.
Já bych se přikláněla spíše pro stahocaí bok než příčky. Ale každému vyhovuje něco jiného.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.1.06 07:54

Ahoj. Taky jsme řešili tento postýlkový problém. Nejlepší by bylo všechno dohromady, ale to amozřejmě nejde. Nakonec máme polohovací rošt a vyndávací příčky. Koupili jsme ji přes internet. Jmenuje se Radek a byla do tří tisíc i s matrací. Dělala jsem průzkum mezi kamarádkami a doporučily právě ty příčky. Je to lepší a hlavně bezpečnější. Tak přeji šťastnou ruku :-).
 i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
4.1.06 08:53

Ahojky,
tak my máme tu s vyndavacíma šprušlema. Malýmu už je 16,5 m, ale zatím jsme to ještě nevyužili. Spíš bych ocenila stahovací bok, protože jsem poměrně malá - jen 160 cm a položit malýho až na tu nejspodnější polohu postýlky když spí, tak abych ho neprobudila je docela těžký. Navíc jsem teď zase těhotná a mačkat si břicho o bok postýlky není nic pěknýho. Ještě že Lukymu budeme brzo kupovat „velkou“ postýlku a tahle bude zase pro mimi. Jinak ještě musím říct, že Lukáš je hroznej lump a s postýlkou pořád rumpluje, takže to zajištění boku by muselo být hodně festovní. Berenika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
4.1.06 09:25

Tak my máme postýlku ještě po mě, a má stahovací bočnici. A momentálně jsem ráda že to tak je, protože malej už stojí, takže musí mít matraci nejníž ale tamy mě večer usíná při jídle a bez stažené bočnice bych ho tam se svýma 167 cm umísťovala jen horko těžko. Ale třeba jak poroste ukáže se, že by byly výhodnější oddělávací tyčky… ale z hlediska bezpečnosti jsou možná lepší postýlky bez oddělávacích tyček, když je mimi vevnitř máš absolutní jistotu, že tam taky zůstane.
Dobrý výběr,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.1.06 09:43

Moc vám děkuji za zkušenosti. Začínám se pomalu přiklánět k vyndavacím příčkám. :)
Daniela

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí