Potahovaný dort - vlastní výroba

• Fotoalbum (112)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
413
8.3.16 08:04

POTAHOVANÝ DORT - VLASTNÍ VÝROBA

DOBRÉ RÁNO, MAMINKY
Je tu nějaká šikulka, která si dělá vlastní dorty? Ráda bych pro dítko udělala potahovaný dort, ale těch zaručených receptů, který pak zase někdo jiný hned zhatí, je na netu vic než mnoho. Proto prosím o recept a vychytávky na výrobu této dobroty. A pokud by někdo chtěl poslat i fotku, budu jen ráda :kytka: Ještě poprosím o tipy, kam nebo na jakých webovkách nakupujete suroviny. :palec: Hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
8.3.16 08:22

Dobré ráno já sem tam nějaký ten potahovaný dort dělám, vesměs pro rodinu, ale už jsem měla i pár objednávek. Bohužel na to ted není čas s prckem.. Na co přesně recept chcete na celý dort nebo jen potahovací hmotu? Potahovací hmotu si dělám vlastní smíchá se jen sušené mléko cukr voda a olej je to jednoduché a krásně se s tím pracuje. Krém děláme bud z mascarpone a bílé čokolády nebo klasický uvařený pudink s vyšlehaným máslem. Hlavně pod potahovku dávat vždy bud máslový krém nebo aspon máslovou vrstvu.

Příspěvek upraven 08.03.16 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
8.3.16 08:27

Ahoj, suroviny nakupuju v normálních obchodech, jen pro sirup chodím do zdravé výživy. Peču podle tohoto receptu. http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?… hmotu používám tuto http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?… a krém http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…. Hmotu barvím potravinářských barvivem co seženu, většinou práškovým. Rady jsou většinou napsané u těch receptů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
8.3.16 08:31

Delam jen dorty pro deti, protoze se mi nechtelo vzdycky davat tolik penez :oops: :mrgreen:
Ja teda hmotu kupuju u nas v cukrarskych potrebach. Delala jsem ji jednou a teda des bes :zed: navic to sus mleko vyjde pak nastejno jako kdyz si koupim hotovou :nevim:
Kremy mame radi lehky- slehacka, zakys smet., tvaroh, mascarpone atd… prolozeny ovocem ;) hodne promazavam, nemame radi suchy a navrh to potru bud pudinkovym kremem nebo vyslehanou nugetu s maslem ;) a korpusy delam piskot na vsechny zpusoby :)
Zrovna zitra budu delat pro syna :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.3.16 08:53

Používám výhradně kupované suroviny, ještě jsem neměla odvahu něco splácat doma.
Obchod na netu můžeš zkusit svět cukrářů nebo vše hospodyňkám.
Na modelování je jednoznačně zatím (mnou vyzkoušený)nejlepší Smartflex Velvet. Kdysi mi ho tu také poradili. Na potahování také výborný, ale jíst se to nedá. Mě to teda fakt nechutná :nevim: K jídlu je (dle mých chutí) K2 nebo marcipán 2:1 (jedná se o poměr mandlí a cukru).
Pozor na použití krému do dortu a potahovací hmoty. Některé potahovací hmoty např. šlehačkový či tvarohový krém rozpouští.
Jo a barvení potahové hmoty rovněž doporučuji gelovými barvami.
Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
8.3.16 09:01

Ahoj recepty na krémy a korpusy najdeš na dortomanie nebo na Dorty od mamy.
Jsou tam také rady ohledně potahových hmot. Víceméně vyjdou všechny na stejnou cenu, ale kupované budeš mít bez práce, ale zase domácí marcipán (mléčný) je podle mne chutnější i když pracnější. Taky mám ráda domácí potahovku z bílé čokolády.
Pod potahovku se nehodí lehké krémy na bázi vody (tvaroh, šlehačka a pod.) Ideální pudingovo-máslový, nebo potřít nutelou s máslem nebo mascarpone s cukrem a pod. (musí to být hutný mastný krém).
jestli budeš dělat lehký krém na bázi vody, je třeba spravit „mantinel“ aby se nedostal do styku s potahovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.3.16 09:04

@Zorbas Tak ať se pro syna dort povede. A už víš jaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
8.3.16 09:12

@LadyLada diky :hug: vybral si mimone, tak snad se podari :D zase obyc bily a tmavy piskot, promazany „pribinakovym“ kremem a prolozeny ovocem :) pro decka je prioritou vzhled :lol: :pankac: a miluji tu hmotu- ty se muzou uzrat :roll: ale tak jednou za pul roku to neva 8)

Příspěvek upraven 08.03.16 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:13

@AndromedaV Teda vy jste šikovná :srdce: :palec: :palec: :palec: No, pokud mohu otravovat tak na tu potahovku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
8.3.16 09:13

Ja si na potahovani nechavam v cukrarne delat marcipan (2:1). Zajdu tam, reknu at mi nachystaji kilo marcipanu a mam hotovo. Co mi zbyde mam pak v lednici a pouziju zas priste treba. Tak jestli mas pobliz nejakou cukrarnu, tak zkus. Na zdobeni pouzivam potom Smarflex Velvet. Korpusy a kremy delam pokazde jine, rada experimentuju, takze co mi padne na netu do oka to zkusim. Zatim vzdy chutnalo.Ted mam v planu delat neteri dort s kokosovym korpuse, cokoladovym kremem a malinama.
Tento je muj prvni dort pro syna k 2.narozeninam. Je cely z marcipanu vc. vlacku a ozdob. Ale na zdobeni marcipan nedoporucuju, vzalo mi to spoustu nervu :zed: :mrgreen: Ostatni dorty mam nekde v mobilu…

Příspěvek upraven 08.03.16 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:15

@Aspera Můžu se zeptat, jak dlouho dorty děláte? Já budu dělat poprvé, tak asi takhle mé dorty nebudou vypadat - máte je vážně krásné :potlesk: Ten sirup pšeničný? četla jsem i javorový a ten doma mám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:18

@Zorbas Koukám, další profík :palec: Já mám nevyužitý UM, tak to zkusím z toho, co myslíš? U nás chtějí za dort litr - se zbláznili :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
8.3.16 09:19

@Zorbas Koukám, že děláte náplň z tvarohu, šlehačky… ale já jsem četla, ať právě z těchto surovin nedělám, protože to pod potahovou hmotou teče… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.3.16 09:23

@Bedulinka Nezbláznili. Až zkusíš, pochopíš  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
8.3.16 09:24

@Bedulinka no, profik teda ne :oops: :lol: ale dekuju :hug: z toho um jsem taky nekde zahlidla recept :think: hodne opatrne pak s vodou- radsi min a pak pridavat po lzickach… Jinak ten s Minnie byl muj druhy, je to vcelku jednoduchy. Kdyz je dobra hmota, tak se s tim pracuje dobre ;)

@marfra jeee, mnam, muzu poprosim o recepty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat